Treceți la conținutul principal

Movie time - The Warrior's Way [2010]Regia: Sngmoo Lee
Scenariu: Sngmoo Lee
Distribuția: Dong-gun Jang, Kate Bosworth, Geoffrey Rush, Tony Cox
Cine îmi citește blogul de ceva timp în mod regulat, adică alea 5-6 pesoane - care sunteți, bre, că nici ăștia din familie nu cred că au habar de el - știu că, atunci când vine vorba despre filme am niște gusturi tare ciudate. Pe de o parte, mă uit la o groază de filme pentru care publicul feminin e ținta, așa cum sunt comediile romantice, pe de altă parte, mă uit și la desene animate sau la filme pentru copii, iar printre plăcerile mele se numără și „filmele cu bătăi„ dacă sunt fain realizate. Știți genul, cu tot felul de lupte care urmează o coreografie bine pusă la punct, multe explozii și urmăriri prin locuri imposibile. Asta pentru că știu cât sunt de exagerate și chestia asta îmi face plăcere. Plus că nu stau să analizez fiecare mic detaliu și sunt bune în scop recreativ.
Un astfel de film e și acesta, pe care l-am prins total întâmplător la TV, dar mi-a atras atenția prin faptul că e un mix așa de ciudat e Est vs. Vest. Filmul spune povestea unui asasin nemils, care face parte dintr-un clan ce se războiește cu alt clan - nu mă întrebați de ce, că nu prea se știe. Oricum, e un conflic ce durează de secole. Numele lui este Yang și a fost crescut de mic copil ca să fie un asasin nemilos. Pentru ca Flautele Triste, clanul din care face Yang să câștige aceast război, este nevoie ca toți membrii clanului avers să dispară de pe fața pământului.
În urma unei confruntări, Yang reușește să îl lichideze pe ultimul și cel mai puternic spadasin al lor - apropo, dacă se bate cu sabia e spadasin, chiar dacă vorbim de un fel de ninja? Dar, singurul supraviețuitor al clanului este un bebeluș, o fetiță. Yang nu are inimă să o ucidă, așa că se decide să plece cu ea ca să o protejeze, știind că cei din clanul lui vor fi pe urmele lui.


Yang ajunge tocmai în Vestul Sălbatic, în căutarea unui prieten de-al său. Dar cum acesta murise, Yang rămâne în casa lui și se integrează în mica comunitate. Curând, începe să își facă prieteni, pe Eight-Ball și pe o tânără pe nume Lynne. Însă liniștea este de scurtă durată, fiindcă micul oraș se află sub domnia plină de teroare a Colonelului, iar Flautele Triste sunt și ele pe urmele lui Yang și ale fetiței.


Ce mi-a plăcut la acest film a fost partea asiatică a lui ca să spun așa. Începutul care părea tocmai ca o poveste de demult, scenele de luptă ale lui Yang care îmi amintesc mult de Tarantino și al lui Kill Bill - cu mai puține detalii sângeroase, totuși - imaginile foarte frumoase, modul în care regizorul folosește jocul de lumini și umbre și animația CGI care, deși știi că e acolo, e foarte bine realizată.Mi-a plăcut mult și Dong-gun Jang, un actor corean pe care l-am descoperit astfel, în rolul bărbatului stoic și scump la vorbă și cu un păr de zici că el face reclamă la șampoanele L'Oreal. 
Ce nu mi-a plăcut a fost întreaga poveste cu Colonelul, mi s-a părut un clișeu clasic de western și aș fi preferat mai multă acțiunde cu Flautele Triste. Iar Kate Bosworth, deși e foarte drăguță și un personaj plăcut, se vedea că are un accent sudist extrem de forțat.


Una peste alta, acest film nu cred că se ia prea în serios, cu scenele sale amuzante intercalate cu momente care ar trebui să pară dramatice, dar nu și sunt întotdeauna. E ca un fel de John Wick, dacă vreți, știi că nu e vreo capodoperă, dar stă bine la capitolul entertainment. Finalul lasă loc pentru o continuare, dar ea n-a mai avut loc, filmul fiind un mare eșec de box office. Păcat că n-a fost șansa lui Dong-gun Jang, o vedetă în țara sa, de a pătrunde și pe piața vestică.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…