Treceți la conținutul principal

Paletă essence Be kissed by the moon


Produsele essence sunt în general hit or miss, adică au unele chestii foarte mișto și altele parcă ar fi produse de machiaj pentru copii. Aceasă paletă pentru ochi și față se încadrează mai mult în a doua categorie. Am câteva farduri mono essence și chiar vreau să menționez că sunt foarte ok, ba chiar se numără printre preferetale mele. Sunt pigmentate, se lucrează ușor cu ele și rezistă destul de bine pe pleoape cu primer. Palete nu am avut niciodată, așa că eram foarte curioasă să le testez. Am pus ochii mai ales pe această paletă și pe una numai cu farduri. 
Întâmplător, am găsit această paletă în DM-ul de la mine din oraș când am mers pentru a doua oară să încerc să ridic plasa cu produse de curățenie ce se putea achiziționa cu 30 de lei - mai multe despre asta, într-un articol viitor, poate. 
Oricum aveau numai două bucăți, că în general la noi standurile sunt destul de slab aprovizionate, sau nu știu, nu lasă ei mai mult de 2-3 produse la stand odată, nu știu ce să zic. Am cumpărat-o imediat, fiindcă a fost doar vreo 20 de lei, poate 20 și un pic, nu mai rețin.


Paleta conține 4 farduri, un blush și un iluminator, în total 8 grame. Nu este un gramaj prea mare, dar nu mă deranjează, că oricum nu consum niciodată vreo paletă.
Are un design foarte drăguț, cu steluțe și planete, dar după cum arată scrisul ăla și din experiența cu alte produse essence știu sigur că se va duce repede și va rămâne doar o carcasă transparentă, simplă.
Lista de ingrediente e lungă cât o zi e post, dar primele trei sunt talc, mica și silica. Nu este un produs testat pe animale, dar nici vegan, deoarece conține și carmin.
Toate culorile sunt sidefate. Pe mine nu mă deranjează fiindcă îmi plac fardurile sidefate, chiar nu am nimic împotrivă dacă nu este nimic mat într-o paletă, dar știu că pentru multe persoane este deranjant. Blushul are și el sidef.
Să lăsăm puțin swatch-urile să vorbească.


De la stânga la dreapta avem așa:blush-ul într-o nuanță nude care bate spre piersică, iluminatorul care nu este alb simplu, ci are câteva irizații mov-rozulii, un fard auriu, altul roz, un verde-mentă și un albastru.
Swatch-urile sunt făcute fără primer, cu degetul. La prima impresie, sunt foarte, foarte prăfoase. Blush-ul și iluminatorul sunt o idee mai cremoase, dar nici alea nu mă dau pe spate. Când am văzut cum arată am zis că poate pățesc ca în cazul altor palete, adică arată mai rău pe piele decât atunci când sunt aplicate pe ochi, cu un primer sau ceva bază de machiaj. 
Cu regret spun că arată mai rău. Fardurile sunt pur și simplu...sclipici. Nu se poate distinge nici o culoare, o dată aplicate, pigmentarea este spre 0. Doar albastru ăla ce se vede puțin, dar și acela mai deloc. Practic, se amestecă între ele și se vede pe pleoapă doar ceva sidefat, nedefinit.
Blushul pe mine nu se vede deloc și eu sunt chiar palidă, am piele albă iarna. Singurul care mi-a plăcut a fost iluminatorul, pentru că are acele irizații subtile. În poză nu se vede, dar pe față arată chiar drăguț.
În concluzie, această paletă o încadrez la un mare mare EPIC FAIL și cu siguranță nu voi mai cumpăra și alte paletuțe de genul de la essence. Cu fardurile mono da, am avut experiențe bune, dar astea sunt pur și simplu ca fardurile Ruby Rose sau ca alea din trusele de machiaj pentru copii.

Avantaje:

  • Preț foarte mic
  • Iluminatorul este drăguț
  • Selecția de culori este drăguță
  • Nu sunt testate pe animale

Dezavantaje:

  • Fardurile sunt foarte slab pigmentate
  • Fardurile sunt foarte prăfoase
  • Sunt toate sidefate - poate fi un minus pentru multe persoane

Alternative:

Dacă vă plac produsele essence, luați frumos cei 20 de lei și cumpărați 2-3 farduri mono care vă plac, un rimel de la ei - că sunt bune, un tuș sau câteva creioane pentru ochi. Sau pur și simplu îi puneți deoparte și cumpărați altceva. Da, sunt numai 20 de lei, dar sunt și ăștia bani și merită cheltuiți pe ceva mai bun.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…