Treceți la conținutul principal

Book review: Dragostea mea mi-a dăruit... de Stephanie PerkinsJingle bells, jingle bells, jingle aaaaal the waaaaay! Ok, glumesc, glumesc. Pe jumătate. De abia aștept luna decembrie. Pe bune, noiembrie e o lună atât de plictisitoare. Nu se întâmplă mai nimic, vremea de afară e tare urâcioasă....nu prea sunt motive de bucurie. Așa că mă gândesc deja la toate chestiile faine din decembrie.
Așadar, am început deja să mă apuc să citesc cărți cu tematică de sărbători, să intru în atmosferă. Pusesem ochii pe cartea asta de ceva timp, a apărut acum vreo 2 ani la editura Epica, dacă nu mă înșel și am tot amânat să o cumpăr. Până la urmă, am reușit să o citesc sub formă de ebook și bine am făcut! Sunt mai decisă ca niciodată să trec cu totul pe ebooks, cât timp nu e vorba de albume foto sau cărți cu ilustrații faine. Serios, nu mi-e că dau banii pe o carte ce nu-mi place, dar pe urmă nu am ce face cu ea și-mi ocupă locul degeaba în bibliotecă.
Așa s-a întâmplat cu această carte, care est de fapt o antologie ce cuprinde 12 povești scrise de autori populari de ficțiune Young Adult. Coperta arăta foarte drăguț, ideea că e o carte cu povești de dragoste care au loc în preajma Crăciunului părea o idee foarte bună....ce putea merge rău, nu-i așa? Din 12 povești ar fi trebuit să îmi placă măcar una, nu?
Ei bine....nu. Nu este deloc o carte pe gustul meu și voi explica și de ce.
Începutul părea destul de promițător, cu o povestire scrisă de Rainbow Rowell, despre doi adolescenți, Noel și Mags, care devin prieteni foarte buni atunci când se cunosc la o petrecere de Anul Nou. În fiecare an, la fiecare petrecere Mags îl vede pe Noel sărutându-se cu altcineva și suferă în tăcere, pentru că simte mai mult decât prietenie pentru el. În primul an de la terminarea liceului, când fiecare dintre ei pornește pe drumuri diferite, se revăd la tradiționala petrecere de Anul Nou, dar Mags este hotărâtă ca acum să nu îl mai privească pe Noel sărutând pe altcineva.
Este o povste drăguță, cu un final simpatic, toate bune și frumoase.
Însă pe măsură ce citeam diferite alte povești, ca de exemplu despre un băiat sărac rămas să aibă grijă de o pisică de Crăciun și leagă o prietenie cu o vecină sau despre o fetiță care a fost adoptată de Moș Crăciun și este îndrăgostită de unul dintre spiridușii de la Polul Nord, parcă nu mi se mai părea atât de drăguț. Poveștile nu sunt triste în sine, dar multe dintre ele au un final dulce-amărui și nu prea asta așteptam eu de la cartea asta. Recunosc, îmi doream dulcegării, siropoșenii și alte cele, pentru că e vorba despre Crăciun, ar trebui să fie o perioadă veselă pentru toți. E ca și cum m-aș apuca să citesc povestirile lui Hans Christian Andersen. Sigur, sunt frumoase și te pun pe gânduri, dar chiar nu am chef să mă întristez.
Așadar, nu o carte pentru mine și dacă vă plac și vouă poveștile de dragoste ușurele, cu happy end. Dacă nu, poate chiar ar trebui să o citiți. Cartea se găsește încă pe piață și, cum Black Friday se apropie, e foarte posibil să o găsiți la promoție. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…