Treceți la conținutul principal

Paletă I Heart Makeup I Heart Chocolate Pink Fizz


Dacă tot se încheie încă un weekend din păcate și presimt că în următoarele zile nu voi mai avea timp să mă ocup de blog, m-am gândit să închei cu un review care întotdeauna place: o paletă de farduri.
Nu știu alții cum sunt, dar când vine vorba de produse de machiaj, eu am unul sau două produse din cele pe care le folosesc - fond de ten, bronzer, iluminator și poate câteva mai multe produse pentru buze. Însă când vine vorba de farduri, în special de palete simt că le-aș vrea pe toate.
Cu toate acestea, nu mă apuc să cumpăr cu nemiluita și nici palete scumpe, high end, pentru că nu sunt genul de persoană care să reușească să le și consume. Toate paletele pe care nu le mai am în colecție au ajuns la coșul de gunoi fiindcă ajungeam să consum mai mult din 2-3 farduri, iar restul se uscau foarte tare și nu mai erau bune de nimic. Atunci, pentru mine chiar nu merită să investesc în palete care costă sute de lei fiindcă nu voi apuca să le consum, mai ales că îmi place să am mai multe.
Acum, când aleg o paletă de farduri, mă interesează culorile pe care le are, dacă sut culori care-mi plac și le voi folosi, dacă are un design drăguț, fiindcă îmi place și ambalajul, și bineînțeles, prețul. 
Săptămâna aceasta a fost o promoție faină pe emag, iar paletele-ciocolate de la I Heart Makeup, un brand-soră cu Makeup Revolution și Freedom Makeup sub umbrela TAM Beauty, costau în jur de 35 de lei. Mi-am zis că acum e momentul să încerc una din aceste palete faimoase, care le copiază pe cele de la Too Faced. Inițial, am văzut review-uri împărțite, unii le consideră foarte bune, alții le consideră bani aruncați degeaba. Nu am optat pentru prima paletă din serie, pentru că sincer nu mă atrage scema de culori. Am destule farduri în diferite nuanțe de maro, și în palete și farduri single, acesta fiind și unul din motivele pentru care nu tânjesc nici după Chocolate Bar de la Too Faced. Însă cum sunt înnebunită după culoarea roz, am pus ochii pe asta și pe paleta Chocolate Love. Până la urmă am ales Pink Fizz, fiindcă sunt culori mai light, care mi s-au părut mai purtabile.


Ambalajul

La aceste palete, ambalajul este foarte fain fiindcă nu îl copiază pe cel de la Too Faced, ci copiază conceptul. Paleta arată exact ca o tabletă de ciocolată ce pare că se topește și vine ambalată într-o cutie de carton cu fereastră ca și ciocolatele acelea nemțești care care se numesc Nussknacker parcă.
Nu știu să fie un dupe după ceva anume, deoarece cred că Chocolate Love e un dupe după Chocolate Bon Bons de la Too Faced.
Ambalajul este un roz deschis, dintr-un plastic destul de solid. Nu pare să se rupă prea ușor, dar nici nu are greutatea prea mare.

Poză cu blitz

Poză fără blitz

Paleta conține 22 grame și 16 farduri, dintre care două farduri au compartimente mai mari. Este fabricată în China, însă firma susține că produsele lor nu sunt testate pe animale. Are și o oglindă mare, foarte practică, precum și un aplicator cu două capete cu bureței, pe care mai bine nu-l puneau. Nimeni nu cred că mai folosește așa ceva.
Numele culorilor nu sunt scrise pe paletă, ci pe folia de plastic folosită ca protecție, așa că, dacă vrem să știm ce culori folosim, trebuie să păstrăm folia. Eu personal păstrez oricum foliile fiindcă protejează oglinda de praf.

Ingrediente

În cazul acestei palete, nu mai iau la puricat lista de ingrediente, fiindcă e evident că nu sunt tocmai prietenoase fiind vorba despre niște farduri ieftine, produse în China. Primele două ingrediente sunt mica și talc.
Fardurile au un ușor parfum, nu este supărător, dar este genul de parfum dulceag, sintetic, care nu este tocmai plăcut. 

Aplicare și textură

La prima vedere, am fost super-dezamagită. Fardurile astea sunt tari. În sensul că am avut ceva probleme să fac niște swatch-uri cât de cât utilizabile fiindcă se luau foarte greu pe degete. Din fericire, acesta este genul de paletă care se swatch-uiește mai greu decât se aplică. Odată ce am luat pensula și am făcut un machiaj cu ele, am văzut că totul e mult mai ușor. Sunt farduri destul de pigmentate, așa că, pentru cineva care nu este foarte experimentat, așa ca cum sunt și eu, o mână ușoară este de indicat. 
Toate sunt farduri pudră, dar culoarea Pink Fizz, care dă și numele paletei, este un fard cu o textură puțin mai ciudată, aproape ca un fard-cremă. Nu mă omor după această textură, fiindă se lucrează mai greu cu ea, nu este nici cremoasă, nici pudră și se aplică ceva mai greu.
Ca și blending, nu am avut probleme cu aceste farduri. Le-am purtat cam 6-7 ore, ceea ce ar fi o zi obișnuită pentru mine, și arătau destul de decent, dar se adunaseră chiar puțin pe pleoape, chiar dacă am folosit primer.

Swatch-uri

Și acum, partea cea mai interesantă dintr-un review pentru farduri, culorile. Fardurile sunt aplicate cu degetul, direct pe piele, fără primer sau altceva aplicat înainte.

Swatch-uri primul rând de farduri
Champers - nu se vede aproape deloc deoarece este o culoare foarte asemănătoare cu culoarea pielii mele. Este unul din fardurile în compartiment mai mare și cred că este o bună culoare de bază. Este un fard mat.
Drink - este tot un fard mat, un fel de bej care poate fi o bună culoare de tranziție.
Flute - este un fard sidefat, un roz foarte deschis, dar cu sclipiri argintii. Îmi place foarte mult.
Sparkling - fard sidefat, un liliachiu tot cu sclipiri argintii.
Toast - un fard mai degrabă cu o textură strălucitoare, nu neapărat sidefată, ceva între roz și corai.

Swatch-uri al doilea rând de farduri
Bubble - fard sidefat alb, perfect pentru iluminare.
Girl - fard sidefat roz, într-o nuanță foarte „girly”, după cum îi spune și numele.
Party - un fard cu textură strălucitoare, într-o nuanță de bronz.
Elegant - o nuanță foarte interesantă, un rose-gold ceva mai închis la culoare, cu sclipiri subtile.
Celebrate - este una din culorile-vedetă din paletăm după părerea mea, un fard sidefat turcoaz cu slipiri argintii.
Truffle - nu putea lipsi un fard un culoarea ciocolatei, acesta având sclipiri aurii.

Swatch-uri al treilea rând de farduri
Rosy - nu se vede prea bine aici, dar este un roz superb, chiar duo-chrome aș spune, perfect pentru iluminare sau pentru a fi adăugat peste un fard mat.
Cork - o nuanță care este un fel de bronz, sau ceea ce se numește „taupe”, cu finiș satinat.
Pop - alt maro ciocolatiu, de data aceasta mat.
France - este o culoare superbă, nu se vede în acest swatch, dar este un albastru-movuliu satinat minunat.
Pink Fizz - un roz sidefat, am menționat deja că este puțin mai greu de lucrat cu el, dar este foarte drăguț.

LOTD cu I Heart Chocolate Pink Fizz

Am încercat să surprind și un machiaj simplu făcut cu această paletă, dar nu am eu aptitudinile necesare sau „echipamentul” să arăt ceva deosebit, dar cred că e suficient ca să vă faceți o idee.


Ce am folosit? Am început cu Drink ca și culoare de tranziție, pe care l-am aplicat în pliul pleoapei și în toată jumătatea superioară. Apoi, am aplicat Pop în colțul ochiului, pentru acel efect de „smokey eyes” - sau mă rog, măcar am încercat. Apoi, am plicat pe centrul pleoapei Girl, ca să fie puțin roz, așa cum îmi place mie, iar la colțuri puțin Pink Fizz.

Concluzii

După cum se observă, este o paletă cu mai multe nuanțe de roz și maroniu, și cu câteva culori mai deosebite ca ael turcoaz și albastrul închis și este potrivită pentru realizarea unui machiaj discret, nu ceva foarte dramatic. Mixul de texturi înclină mult spre fardurile sidefate și cele satinate, iar cele câteva farduri mate sun potrivite mai mult ca nuanțe de tranziție sau pentru a acentual colțul extern al ochiului.
Sunt niște farduri must have? Nu, și nici nu cred că putem vorbi despre calitatea unor farduri high end. Eu sunt tentată să mai adaug 2-3 palete din această serie în colecția mea, cea cu nuanțe piersică, paleta Chocolate Love și paleta cu nuanțe rose-gold care a apărut recent îmi fac cu ochiul, însă numai când le voi găsi la un preț bun. Personal, nu cred că o astfel de paletă ar trebui să coste mai mult de 50 de lei pentru că nici calitatea nu este una deosebită și nici culorile nu sunt ceva nemaivăzut.
Pentru începătorii într-ale machiajului și pentru cei care înclină mai mult spre produsele drugstore, la prețuri accesibile, merită cumpărate, mai ales că aceste palete au un design atât de drăguț.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…