Treceți la conținutul principal

Lash Princess Sculpted Volume mascara


În caz că vă întrebați cum de am atâta chef de scris în ultimele zile, acest lucru se datorează doar faptului că am introdus niște produse noi în rutina zilnică în urma unei sesiuni de cumpărături în DM și vreau să îmi notez părerile despre produsele respective cât timp sunt încă proaspete impresiile.
Când vine vorba despre rimel - pe vremea mea așa îi zicea, așa că așa îi spun și eu - nu am mai mult de unul, maxim două odată, pentru că știm cu toții că rimelul se usucă destul de rapid și ar fi pur și simplu o risipă inutilă de produs.
Așadar, cum am rămas fără rimel, am decis să încerc unul de la essence, fiindcă îmi plac foarte multe produse de la acest brand și pentru că am auzit numai cuvinte de laudă despre rimelurile Lash Princess
Am găsit unul singur în magazinul DM din Mediaș, așa că trebuia să fie al meu. It was meant to be. Este varianta Lash Princess Sculpted Volume.Ambalajul

Vreau să îi acord puțină atenție fiindcă este un ambalaj foarte drăguț, negru cu mov. Partea interesantă este că detaliile de pe capac sunt cauciucate. Foarte interesant conceptul, chiar îmi place.

Ce promite rimelul?

Pe site-ul essence găsim doar o descriere sumară:
Volum dramatic și gene definite - noua mascara cu periuță specială conică, ce poate sculpta genele în mod individual.

Ingrediente

Apă
Parafină
Glyceryl stearate - derivat din glicerină și acid stearic, cu rol de lubrifiere, de origine vegetală
Ceară de albine sintetică 
Acid stearic - obținut de obicei din ulei de palmier, este utilizat ca agent de îngroșare
Acacia Senegal gum - gumă arabică, obținută din specia de salcâm Acacia Senegal, cu rol de adeziv
Butylene glycol - alcool organic, agent de micșoare al umezității, umectant, maschează mirosurile
Palmitic acid - acid gras care apare n mod natural, agent de emulsifiere, emolient
Polybutene - polimer folosit pentru creșterea vâscozității, poate fi iritant
Rice bran wax - ceară de tărâțe de orez, agent de îngrijire a pielii
VP/Eicosene copolymer - polimer sintetic, filmogen, liant, agent de creștere a vâscozității,
Ozokerite - ceară de hidrocarburi derivată din surse minerale din petrol, liant, stabilizator, agent opacifiant
Aminomethyl propanol - alcanolamin, emulsificator, agent de ajustare al pH-ului, se poate folosi în produse cosmetice în cantități mai mici de 7% - fiind pe la coada listei cred că este ok
Tropolone - substanță naturală cu proprietăți bactericide
Ulei vegetal hidrogenat
Stearyl stearate - ceară sintetică cu rol de lubrifiant
Hydroxyethylcellulose - polimer modificat de celuloză, stabilizator emulsie, agent de creștere a vâscozității
Phenoxyethanol - se găsește în ceaiul verde, are un miros discret asemănător cu al trandafirului, este o alternativă pentru parabeni, protejând cosmeticele de la alterare, dar numai în concentrații sub 1%, fiindcă poate provoca alergii și iritații
CI 77499 - colorant pe bază de oxizi de fier
În general sunt surprinsă de ingredientele utilizate pentru un rimel atât de ieftin. Bravo, essence, ai încă o bilă albă de la mine! Așa că presimt un „haul” chiar consistent luna viitoare fiindcă până acum aceste cosmetice nu m-au dezamăgit. Din informațiile ce le-am găsit eu, nici unul din ingrediente nu pune semne serioase de întrebare, în afara câtorva cu potențial alergogen, dar chestia asta cu alergiile este relativă. Cu toții putem fi alergici la anumite substanțe despre care nici nu știm.

Părerea mea despre Lash Princess Sculpted Volume

Îmi place mult formula rimelului, nu este nici prea lichidă, nici prea văscoasă. Se aplică frumos pe gene, fără să le încarce, așa că pot fi aplicate la nevoie și vreo 2 straturi. Eu am oricum gene lungi și destul de dese, așa că nu pot observa ca un rimle să facă minuni, dar am observat ceva. Poate fi de la formulă, pate fi de la periuța curbată, care apropo, mi se pare utilă, dar am observat că genele mi se curbează puțin și rămân așa, fără să folosesc cleștișor - ceea ce oricum încerc să evit.
Acest rimel costă 17 lei în DM, posibil să fie mai ieftin în alte magazine. Per total, sunt foarte mulțumită de aplicare, mi se pare un rimel potrivit pentru lungime și volum, fără să le încarce prea tare și fără să fie prea vâscos.
Ținând cont și de ingredientele care mi se pare foarte ok, și ținând cont că este un produs vegan și cruelty free - nu se specifică pe ambalaj că e vegan, dar în lista de ingrediente nu am găsit nimic de origine animală, lucru de care mai nou țin și eu cont pe cât posibil, îl recomand cu căldură!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…