Treceți la conținutul principal

Deodorant natural Alverde cu mentă și alge marineDe mai mult timp mă cam bătea gândul să trec pe deodorante naturale, fără aluminiu, având în vedere cât de periculos este acest ingredient în produsele cosmetice. În trecut, am mai încercat deodorantele Yves Rocher, care mi-au plăcut dar nu îmi sunt la îndemână fiindcă n-am mai plasat vreo comandă de mai bine de un an și celebra piatră de alaun, care pentru mine este apă de ploaie.
Eu sunt genul de persoană care transpiră foarte mult, fie iarnă fie vară, așa că nu m-am încumetat încă să testez un nou deodorant natural vara trecută, dar acum că vremea s-a mai răcit, când am trecut ultima dată prin DM am cumpărat un deodorant Alverde. Nu am mai avut nici un produs de la acest brand, dar promite să fie un produs natural și vegan pe deasupra, ca să nu mai spun că are un preț mai mult decât convenabil: 8 lei.

Ce promite deodorantul

Este un deodorant care nu conține săruri de aluminiu și promite protecție timp de 24 de ore. Nu conține coloranți sau conservanți sintetici și nici substanțe ordorizante sintetice. Este testat dermatologic.

Prezentare

Flacon tip spray de 75 ml. Este un lichid incolor, în recipient de sticlă. Foarte drăguț de altfel, îmi plac ambalajele mai „grele”, doar în călătorii probabil că nu e prea practic și ar fi bună și o variantă travel size.

Ingrediente

Să vedem dacă ingredientele acestui deodorant sunt chiar atât de ok după cum promite:
Alcool obținut din culturi agricole organice certificate - are rolul de conservant
Apă
Triethyl Citrate - ester al acidului citric, folosit adesea în industria alimentară ca aromă.
Parfum - uleiuri esențiale naturale
Extract de mentă de apă 
Polyglyceryl-10 Laureate - ester al acidului lauric ce poate fi sintetic sau derivat din plante cu rolul de a hidrata pielea
Maris sal - sare marină
Acid citric
Benzyl Salicylate obținut din uleiuri esnțiale naturale - ester de benzil cu acid salicilic, utilizat în produsele cosmetice pentru fixarea mirosurilor
Citral obținut din uleiuri esențiale naturale - se găsește în uleiurile volatile de lămâie, portocală, limetă și cuișoare.
Linalool obținut din uleiuri esențiale naturale - alcool terpene care se găsește în mod natural în peste 200 de specii de plante ca dafin, scorțișoară, citrice etc.
Benzyl alcohol obținut din uleiuri esențiale naturale - alcool aromatic care se găsește în caise, merișor sau ciuperci.
Limonene obținut din uleiuri esențiale naturale - hidrocarbură cu miros de portocală.
Farnesol obținut din uleiuri esențiale naturale - compus organic complex derivat din florile de acacia, care se găsește în uleiurile esențiale pe bază de citrice.
Geraniol obținut din uleiuri esențiale naturale - poate fi găsit în anumite uleiuri esențiale, fiind un ingredient care are rolul de a conferi parfum.
De menționat că toate aceste ingrediente aromatice trebuie folosite în cantități mici în compoziția cosmeticelor, pentru că pot provoca alergii, iar în cazul concentrațiilor mai mari, acest lucru trebuie specficat pe etichetă.

Părerea mea despre deodorantul Alverde

După cum se poate observa din lista de ingrediente, nu am identificat nici un ingredient toxic - cel mult cu potențial de alergie, dar acest lucru se poate observa ușor după primele utilizări. Deși nu se specifică pe etichetă, pe lângă mirosul de mentă, eu simt și un puternic miros de lime, probabil datorită citralului.
Deodorantul are un parfum foarte fresh, plăcut. Nu este genul de deodorant pe care îl aplici o dată și ai protecție 24 de ore, oricum niciodată astfel de afirmații mi se par nerealiste - nu mai spun de deodorantele care ar trebui să ofere protecție 48 de ore. La urma urmei, cine nu se spală 48 de ore?
Eu aș spune că, acum ajung două aplicări pe zi, câte 2-3 „fâsuri” sub fiecare braț. Ca și consistență este lichid, dar nu pătează absolut deloc hainele, însă eu mereu mă dau cu deodorant abia după ce mă îmbrac, ca să evit să mă pătez.
Nu pot spune că nu transpir, până la urmă nici nu aș vrea acest lucru, doar glandele sudoripare au rolul lor, dar pot spune că nu miros urât, asta e clar. Se simte doar mirosul acela de mentă și citrice. Nu știu dacă poate fi util pentru persoanele care au probleme grave cu transpirația, acolo cred că e nevoie de produse specifice.
Deocamdată, îmi place mult și voi continua să îl recumpăr, rămâne de văzut cum se va comporta și pe timp de vară. Dacă reușesc să renunț complet la deodorantele cu aluminiu voi fi foarte mulțumită, mai ales că este vorba de un produs atât de ieftin. Nu îmi vine să dau zeci de lei pe un astfel de produs care se consumă foarte repede.
Așadar, de acum eu și deodorantul Alverde cred că vom deveni prieteni foarte buni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…