Treceți la conținutul principal

Pădurea de Tana FrenchTitlu original: Into the Woods
Anul apariței: 2007
Am încercat să îmi placă această carte, de aceea a și durat atât de mult până să scriu o scurtă recenzie, 
dar pur și simplu nu m-a prins povestea nicicum.
Nu pot să spun că nu mi-a plăcut stilul în care scrie Tana  Fench, dar probabil că misterele polițiste nu sunt „my cup of tea”, pentru că în general nu prea citesc acest gen de literatură. Povestea începe cu o crimă înfiorătoare în vara anului 1984, undeva înr-o mică suburbie a orașului Dublin. Trei copii se află în pădure la joacă, însă atunci când nu se mai întorc acasă, polițiștii pleacă în căutarea lor și găsesc în pădure doar unul dintre copii, care nu își mai amintetște nimic din tot ceea ce s-a întâmplat.
După 20 de ani, băiatul supraviețuitor este detectiv în cadrul Departamentului Crime al poliției din Dublin. Rob Ryan a încercat să își înăbușe pe cât posibil amintirile din trecut și nu a povestit nimănui ceea ce s-a întâmplat. Însă când o fetiță de 12 ani este găsită moartă în aceeași pădure, Rob și partenera lui, Cassie, au de-a face cu un caz care îi trezește la viață toate amintirile îngropate ale trecutului, în special că există o mare posibilitate ca cele două cazuri să aibă legătură între ele.
Rob Ryan, personajul principal, cel din perspectiva căruia este descrisă povestea, pur și simplu este un detectiv jalnic și îți este greu să empatizezi cu el. Comite greșelă după greșeală, iar faptul că începe o relație cu Cassie,care ocupă un rol important în cadrul poveștii ca în final să nu ducă nicăieri, nu face decât să facă să îți crească și mai mult frustrarea.
Iar faptul că finalul, după toate lucrurile peste care trebuie să treci ca să ajungi acolo - am citit cartea pe sărite de pe la jumătate, ca să fiu sinceră - te lasă cu un gust amar. Și nu mă refer aici la mica mea obsesie cu happy ending-urile, că aici nu poate fi vorba oricum de așa ceva, dar să fie o concluzie, ceva care să te facă să înțelegi de ce ți-ai pierdut timpul cu cartea asta, ar trebui să existe.
Înțeleg că există o serie scrisă de Tana French, nu știu dacă cu același Rob Ryan sau cu alte personaje, dar nu am nici cel mai mic interes să citesc și restul cărților.
Deși nu a fost un roman groaznic sau prost scris, pur și simplu nu am reușit să am ceva simpatie nici pentru personajele principale, nici să mă intereseze povestea în mod deosebit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…