Treceți la conținutul principal

Am testat kitul Effaclar de la La Roche PosayRecent, am văzut o reclamă pe Facebook prin care cei de la La Roche Posay oferesau spre testare cîteva mostre gratuite cu produsele lor tuturor celor care se înscriau, în limita stocului disponibil. Fiind unul dintre foarte puținele branduri care am văzut să ofere așa ceva, în special fără să achiziționezi și alte produse, mi-am zis că aș putea să încerc și eu să văd dacă îmi plac produsele. Am completat un scurt chestionar în care am menționat detalii de bază, ca de exmplu vârsta și ce probleme am cu tenul, iar apoi am așteptat.


Nu mai știu exact cât a durat, pentru că, sinceră să fiu, uitasem complet de aceste mostre, dar într-o zi am găsit în poștă un mic plic albastru în care era un pachețel cu 3 mostre, și am lăsat și review-uri pe site-ul La Roche Posay, deoarece se fac înscrieri până pe 15 iulie și se pot câștiga două produse full size prin tragere la sorți. Iată ce mostre am primit:


Gel spumant purifiant Effaclar pentru ten gras și sensibil

Nu conține săpun, alcool, coloranți sau parabeni. Am avut o mostră de 7 ml, care mi-a ajuns pentru două utilizări. Este un gel de curățare care mi-a plăcut mult, pentru că mi se pare că lasă tenul foarte curat, fără să îl usuce excesiv și îndepărtează foarte bine tot machiajul. Nu l-am folosit pentru ochi, evident, dar nu a mai rămas nici urmă de fond de ten, fard de obraz sau ce oi mai fi avut eu pe față.

Cremă tratament pentru tenul cu tendință acneică Effaclar Duo+

Este non - comedogenică și nu conține parabeni. Are o textură între gel și ser hidratant, foarte lejeră, numai bună pentru vară. Se absorabe rapid în piele, dar nu atât de rapid încât să nu ai timp să o răspândești pe toată suprafața pielii. Lasă pielea foarte catifelată și am observat că machiajul se aplică foarte ușor, mai ales că eu în general nu folosesc primer pentru față. Mostra mi-a ajuns tot pentru două aplicări.

Fond de ten spumă cu efect matifiant Toleriane Teint

Este un fond de ten cu SPF 20, fără conservanți, parabeni sau parfum, cu acoperire medie. Mostra am folosit-o în combinație cu un alt fond de ten mult mai deschis la culoare, deoarece eu am primit nuanța 03 Sand, care este prea închisă pentru mine, chiar și când sunt puțin bronzată, așa ca acum. Altfel, textura e foarte ok, se aplică ușor, cu degetele, cu pensula sau cu burețelul, dar mi s-a părut că se oxidează puțin după câteva ore.

Părerea mea despre produsele testate

Eu am un ten mixt, ușor sensibil. Unele produse îmi provoacă iritații - ca de exemplu ele care conțin prea mult alcool sau parfum- și mă înroșesc, acesta fiind și motivul pentru care încerc să folosesc cât mai multe produse de îngrijire naturale. În zona T -frunte, nas, bărbie - mai am coșuri ocazionale, fie pe bază hormonală fie pe timp de vară, când mai transpir, praful și murdăria se depun pe față sau folosesc produse care nu lasă pielea să respire suficient. Iarna, în schimb, această zonă gasă a tenului devine uscată, îmi apar cojițe în jurul nasuui și între sprâncene, în special dacă uit să aplic cremă în câte o zi. Așadar, cred că mă încadrez ca persoană potrivită să testeze aceste produse, deoarece tenul meu este mai sensibil și are tendință acneică.
Gelul spumant a fost preferatul meu. Îmi place să folosesc un gel de curățare, în special când folosesc machiaj, pentru că altfel nu simt eu că fața e suficient de curată. Își face treaba de minune și nu irită pielea.
La cremă mi-a plăcut textura lejeră, care nu încarcă tenul, dar am observat că în zona T, zona cu probleme, pielea era foarte lucioasă, și mi-ar fi plăcut dacă această cremă ar fi fost una matifiantă, în special că se adresează tenului gras. Eram atât de lucioasă, încât nici pudra nu m-a ajutat și dacă aș fi aplicat mai multe straturi, cred că mi-ar fi încărcat prea tare tenul.
Fondul de ten mi-ar fi plăcut mai mult dacă era în nuanța cea mai deschisă, dar chiar și așa nu l-aș cumpăra pentru că nu e tocmai ieftin și nu mi se pare ok să se oxideze. Asta nu înseamnă că e valabil pentru toată lumea, deoarece când vine vorba de fonduri de ten cred că acestea au o recție la compoziția chimică a pielii, întocmai ca și parfumurile. Adică pentru unele persoane poate să fie un fond de ten foarte bun, dar eu n-am reacționat bine la el.
Așadar, dintre toate produsele testate, singurul lucru pe care l-aș cumpăra ar fi gelul de curățare, asta în cazul în care e la promoție. Nu prea dau eu banii de produse de curățare scumpe, pentru că nu se absorb în piele și se îndepărtează rapid prin clătire, se și consumă repede, așa că nu mi se pare că merită - pentru mine - să investesc în ceva scump.
Una peste alta, a fost o experiență interesantă, mai ales că am mai folosit La Roche Posay tot sub formă de mostre acum câțiva ani și eram curioasă. Din păcate, în afară de gelul de curățate, celelalte produse testate nu cred că mi se potrivesc 100% și nici nu mă voi da peste cap să le achiziționez.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…