Treceți la conținutul principal

Benzi depilatoare pentru față Farmec


De la o anumită vârstă, se întâmplă un fenomen foarte ciudat: îți crește păr pe corp pe unde NU ai vrea să ai și ajungi să pierzi păr unde nu ai vrea, mai ales în cazul bărbaților. Mai nou, am văzut că încep să îmi apară câteva fire răzlețe la colțurile buzelor, precum și un puf fin care nu se vede decât dacă te uiți cu mare atenție, dar mă deranjeză să îl știu acolo. Așa că am început ca, atunci când îmi pensez sprâncenele să vânez și micile fire de păr pe care să le smulg cu penseta. 
Deunăzi, am văzut benzile acestea depilatoare când am fost la cumpărături și m-am gândit, ce rost are să mă chinui așa dacă ar putea fi mai ușor, nu-i așa?


Pachetul conține 10 benzi duble, adică sunt lipite două câte două și 2 șervețele pentru curățarea cerii. Sunt benzi de ceară albă, îmbogățite cu ulei de argan, iar șervețelele sunt cu aloe vera. Ca singur punct de comparație am avut benzile depilatoare pentru față Veet, pe care le-am mai utilizat în trecut.

Cum se folosesc?

Se ia o bandă de ceară, se freacă bine între palme pentru a se încălzi ceara, iar apoi se desface celofanul. Pe cutie scrie că o bandă poate fi utilizată pentru 4 aplicăr, dar nici măcar n-am avut nevoie de atât. A fost suficient să aplic banda de două ori pe suprafața dorită, ca să nu mai rămână nici un firicel de păr. Nu știu cum e în cazul pilozității excesive, dar pentru cele câteva fire rebele și puful fin care mă deranja au fost perfecte. Ceara este foarte moale, este prima diferență ce am observat-o față de Veet, ceea ce înseamnă că rămâne destul de mult produs pe piele, dar îndepărtează foarte bine părul.
În privința șervețelelor, mi s-au părut puține doar două, dacă rețin bine pachetele de benzi Veet au 4. Însă când am văzut că sunt destul de mari, am rupt un șervețel în două, iar cealaltă jumătate am pus-o la păstrare în pliculeț și l-am lipit cu scotch ca să nu intre aer și să nu se usuce. Îndepărtează foarte ușor resturile de ceară și calmează iritația pielii. Nu-mi fac probleme că termin șervețelele înaintea benzilor, fiindcă știu că niște ulei pentru bebeluși este la fel de eficient. Mi se pare doar că ar putea fi mai multe șervețele în pachet, nu doar în cazul benzilor de la Farmec, ci și a altor benzi în general.
N-o să mint e destul de dureroasă epilarea cu ceara, în special într-o zonă atât de sensibilă, dar dacă folosesc mișcări rapide, eficiente, ”chinul” măcar nu durează atât de mult. Aș spune că e totuși o variantă mai eficientă decât smulgerea firelor de păr cu penseta fiindcă le îndepărtează chiar și pe cele pe care nu le văd cu ochiul liber și pielea rămâne netedă.
Aș spune că, persoanele care vor să încerce această modalitate de depilare ar trebui să facă întâi un test, să se depileze seara, fiindcă pielea se înrorește puțin și în nici un caz să nu se depileze pentru prima dată înaintea vreunui eveniment important, în caz că exisă reacții neplăcute. 
Eu doar m-am șters cu șervețelele cu aloe vera și apoi n-am aplicat nimic pe piele în zona respectivă. Se recomandă evitarea produselor cu parfum sau alcool pe zona depilată timp de 24 de ore, dar eu mi-am aplicat crema hidratantă obișnuită a doua zi dimineața - despre care știu că are parfum - dar nu am avut nici o problemă. E drept, nu am o piele prea sensibilă când vine vorba despre depilat/epilat.

Concluzie

Îmi plac foarte mult ceste benzi, din toate punctele de vedere și mă bucur că Farmec au astfel de produse în gama lor. Eu am cumpărat cutia cu 10 benzi, care îmi ajung pentru 10 depilări, deci o perioadă foarte îndelungată - nu am nevoie de depilare săptămânală - la prețul de doar 8 lei din Penny, pe site-ul Farmec costă vreo 9 lei și ceva și presupun că în alte magazine nu ar trebui să depășească vreo 12-13 lei. Sunt disponibile și în varianta cu extract de orhidee. 
Raportul preț/calitate este foarte bun, sunt la fel de eficiente ca și benzile pentru depilare mai scumpe - cel puțin acestea pentru față - și mi s-a părut că ceara aceasta, fiind mai moale, este mai ușor de aplicat și de îndepărtat.
Așadar, am dat peste încă un produs Farmec accesibil, care face ceea ce promite și care se adaugă în lista de produse Farmec pe care le voi mai recumpăra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…