Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: Sezonul 2, episoadele 11&12


Episodul 11

Doamna Briggs îi liniștește pe Cooper și Harry spunându-le că, prin natura meseriei, este obișnuită ca domnul Briggs să dispară frecvent fără să anunțe pe cineva. Cu toate acestea, i se pare foarte important că a dispărut în pădure, pentru că el vorbea mereu despre pădure.
Agentul Hardy îl interogheză pe Cooper care îi spune liniștit că așteaptă procesul. Hardy îi cere să se apere singur, dacă nu are nimic de ascuns și îl amenință că ar putea fi acuzat pentru trafic de droguri și crimă.
La liceu, Nadie o întrebă pe Donna dacă mai e împreună cu Mike fiindcă îi cam place de el. Donna o întreabă cum rămâne cu Ed, iar Nadine îi spune că Ed e prea serios și se poartă de parcă ar fi tatăl ei, nu prietenul ei.
James se oprește la un bar unde face cunoștință cu o femeie blondă pe nume Evelyn. Ea îl întreabă dacă se pricepe să repare mașini fiindcă a făcut un mic accident cu Jaguarul soțului ei, iar James este de acord să o ajute.
Dick vine cu un băiețel pe nume Nick care face parte dintr-un program social, ca să se dea mare în fața lui Lucy că se pricepe la copii. Lucy nu este la birou, așa că Andy se oferă să meargă el cu ei să bea un milkshake.
Cooper îi întreabă pe Hawk și Harry despre Sălașul Alb, despre care începuse să îi vorbească Briggs înainte de dispariția sa. Hawk îi explică cum o veche legendă indiană vorbește despre două locuri, Sălașul Alb și Sălașul Negru pe unde trebuie să treacă toate spiritele după moarte. În cel alb ajung spiritele bune, iar în cel negru spiritele rele. Nu sunt locuri diferite, ci Sălașul Negru este mai degrabă o copie malefică a Sălașului Alb.
Agentul de la Direcția pentru Combaterea Drogurilor, un vechi prieten de-al lui Cooper, sosește în oraș. Denis Bryson este acum Dennise Bryson, și este interpretat de David Duchovny în travesti. Cooper nu pare prea afectat de transformarea lui Denis și îl primește cu prietenie.
Nadine se ține după Mike la școală, iar când o vede cum ridică greutăți, antrenorul echipei de wrestling o invită să se alăture echipei.
Josie îi mărurisește lui Harry povestea vieții ei. Ea îi spune că a lucrat ca prostituată când afost luată de pe străzi de Eckhardt. El i-a fost mentor în afaceri, protector și amant. Cu toate acestea, Josie mereu s-a temut de el și s-a bucurat când Andrew Packard a cerut-o de nevastă. Ea spune că e convinsă că Eckhardt se află în spatele morții lui Andrew pentru că o vrea pe ea înapoi și n-a încetat niciodată să o dorească. Zău? Numai mie mi se pare insipidă Josie? Ca să nu se întoarcă în Hong Kong, ea a fugit în ultima clipă de pe aeroportul din Seattle.
Nicky le face tot felul de farse lui Andy și Dick, care se amuză copios unul pe seama celuilalt.


James îi spune lui Evelyn că are nevoie de câteva zile să repare mașina, iar ea se oferă să îi ofere camera de deasupra garajului în care să stea, pentru că soțul ei e plecat într-o călătorie de afaceri pentru o săptămână și vrea să repare mașina înainte de întoarcerea lui. 
Ben este distrus pentru că a pierdut proiectul imobiliar și fabrica, iar afacerile îi merg prost după ce reputația i-a fost pătată de acuzația de crimă. Hank în anunță că Jack Chiorul a fost preluat de Jean Renault și că el lucrează pentru acesta din urmă. Ben îl previne că Renault este un psihopat, dar Hank nu pare prea afectat de veste.
Windom Earle continuă se se joace cu Cooper trimițându-i tot felul de scrisori cu mutări de șah.
Fratele primarului se căsătorește cu tânăra de 19 ani și, ca de obicei, tot orașul participă la nuntă. Primarul încearcă să oprească nunta spunând că fata e doar o vânătoare de averi, dar Harry îl oprește să facă un scandal.


Dennise îi spune lui Cooper că a găsit cocaină în mașina lui și e de acord că cel mai probabil este o înscenare, dar au nevoie de dovezi. Cooper o întreabă cum a ajuns să se îmbrace în femeie, iar Dennise îi povestește că lucra la un caz sub acoperire și pur și simplu și-a dat seama că se simte mai bine în haine de femeie. 
Lumea petrece la nuntă. Doamna cu bușteanul le spune tuturor ce bun e tortul, Audrey dansează cu Cooper, iar Andy cu Dennise.
Josie îi cere ajutorul lui Catherine și îi spune că a ajutat la uciderea lui Andrew doar fiindcă Eckhardt a amenințat că o omoară. Catherine e de acord să o ajute, dar numai dacă Josie acceptă să lucreze ca servitoare pentru ea. Josie este de acord, iar după cea ea iese din biroul lui Catherine, Andrew Packard care e bine-mersi iese dintr-o ascunzătoare și reiese că el și sora lui au de gând să o folosească pe Josie ca momeală pentru Eckhardt.

Episodul 12

Bobby reușește în sfârșit să vorbească cu Ben, care pare să nu aibă nici el toate țiglele pe casă și se foloseșe de caseta de la Leo să îi ceară o slujbă. Băiatul ăsta chiar nu mai dă deloc pe la școală? Ben îi dă o primă misiune: să îl urmărească pe Hank și să afle ce pune la cale.
Cooper se întâlnește cu un agent imobiliar după ce alege la întâmplare o fermă cu numele de Câinele Mort, deoarece este interesat să își cumpere o proprietate imobiliară în Twin Peaks. 
Lucy, Dick și Andy se întâlnesc cu asistentul social care răspunde de Nicky. Ei află că Nicky e un orfan care este urmărit de un mare ghinion, deoarece părinții lui au murit în circumstanțe misterioase.
Polițiștii sunt chemați la hotel, unde primarul a murit în timpul unei partide de...sex, cu proaspăta sa soție, Lana. Hawk să grăbește să o ia pe Lana sub aripa sa protectoare, iar Lana este foarte tristă fiindcă se pare că mereu a avut ghinion cu bărbații.
Mike este disperat că nu ai reușește să scape de Nadine, mai ales că acum face parte din echip de wrestling, iar ea îl invită tot timpul în oraș.
James face cunoștință cu fratele lui Evelyn, Malcolm, care lucrează ca șofer pentru Jeffrey, soțul acesteia. Malcolm îi povestește că Jeffrey obișnuiește să își bată nevasta iar ea, ca să se răzbune, îi strică lucrurile care îi plac lui, ca de exemplu mașina. Există un clișeu mai mare decât ăsta?
Cooper vizitează ferma Câinele Mort cu agentul imobiliar și descoperă urmele proaspete de la trei mașini diferite și urme de cocaină și de altă substanță în chiuvetă și pe un scaun.
Dick și Nicky se află pe drum, iar Dick încearcă să schimbe o roată în timp ce copilul se joacă cu butoanele mașinii. În cele din urmă, Dick îi spune să coboare, iar apoi cricul cade și mașina aproape cade peste bărbat. Nicky fuge la el și îl roagă să nu moară.
Un superior de-al lui Briggs vine să pună întrebări despre dispariția acestuia. Cooper îi spune că știe despre mesajele din spațiu cu bufnițele și numele său care se repetă. Omul îi spune că mesajele nu sunt deloc din spațiu, sunt mesaje pe care aparatele lor le-au interceptat chiar din pădurile de lângă Twin Peaks. Măcar știm că nu avem de-a face și cu extratereștrii.
Jmes repară mașina lui Evelyn, iar apoi el o întreabă dacă este adevărat că soțul ei o lovește. Îi mai spune că el știe cum este să fii singur - de când a început serialul ăsta, băiatul nu a fost niciodată singur, dar mă rog - și apoi o sărută. Chiar atunci sosește acasă soțul lui Evelyn, iar ea fuge să îl întâmpine.
La hotel, Audrey și Bobby flirtează în continuare. Bobby îi aduce lui Ben niște fotografii care îl arată pe Hank împreună cu Jean, Ernie și polițistul canadian la ferma Câinele Mort. Ben este încântat de ce a făcut Bobby și îi spune că îl va angaja. În tot acest timp, Audrey îi spionează din culoarul secret despre care se pare că numai ea știe. Deși nu știu cum e așa secret, pentru că mie mi se pare că ușa spre coridor se vede de la o poștă. Plus că, fiind hotelul lui Ben, cum de el nu știe despre coridor. Și de ce poartă Ben haine care seamănă cu uniformele americane din Războiul Civil?
Catherine și Pete iau micul dejun serviți de Josie. Pete încearcă să îi ia apărarea femeii, dar Catherine îi spune că nu are cum să îi fie milă de ea după ce a contribuit la moartea lui Andrew și a încercat să o ucidă și pe ea.Cam are dreptate.


Audrey îi aduce lui Cooper dosarul cu fotografiile făcute de Bobby, pe care le-a șterpelit din biroul lui Ben. Chiar atunci apare Denise, iar audrey este foarte încântată că sunt și femei care lucrează în FBI. Înainte să plece, îl sărută pe Cooper, probabil ca să îi dea de înțeles lui Denise că Cooper e ”luat”. Cooper îi arată lui Denise fotografiile și îi dă o mostră din cocaina găsită la fermă. Denise pare mai interesată de Audrey, câți ani are și ce relație e între ea și Cooper. Agentul îi spune că nu credea că îl mai interesează femeile, la care Denise are o replică genială, adică degeaba poartă haine de femei, că pantalonii îi îmracă tot câte un crac pe rând. Îmi place Denise, e cam punctul culminant în seria asta de episoade destul de plictisitoare.
Hank îi vede pe Norma și Ed cum se țin de mână în timp ce discută despre probemele lor. Dick vine la secție și îi spune lui Andy că are impresia că Nicky este posedat de diavol. Îi relatează incidentul cu mașina și îi spune că ar trebui să afle cum exact au murit părinții copilului.


Doctorul Hayward aduce raportul autopsiei fratelui primarului și spune că acesta a murit din cauze naturale. Primarul insistă ca Harry să o aresteze pe Lana pentru că i-a omorât fratele cu sex, dar șeriful îi răspunde că acesta nu este un motiv să arestezi pe cineva. Toți bărbații par inexplicabil atrași de Lana, spre disperarea lui Lucy și nu pot spune că nu o înțeleg. Lana e drăguță, dar chiar nu e o frumusețe. Probabil se vrea a fi tot un fel de element supranatural, Lana fiind un fel de ”văduvă neagră”. 
Denise îl abordează pe Ernie la restaurant și îi arată fotografiile de la Cooper. Curând, Ernie începe să toarne mai ceva ca o găleată găurită și le oferă o mărturisire completă lui Cooper și Denise. El este de acord să îi ajute să îi prindă pe restul, cât timp soția lui nu află nimic.
James și Malcom ascultă din afara casei cum se aud țipete și zgomote de sticlă spartă și presupun că Jeffrey o bate pe Evelyn. Malcolm jură să îl omoare într-o zi pe cumnatul său.
Domnul Briggs apare dintr-o dată în mijlocul livingului familiei Briggs, chiar când Bobby încerca să o consoleze pe maică-sa. Doamna Briggs, deși bucuroasă, nu pare prea mirată să îl vadă apărând așa și îș întreabă dacă este totul în ordine. El îi răspunde că ”nu chiar”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…