Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: sezonul 2, episoadele 19&20


Episodul 19

Polițiștii se întorc în peșeră, unde văd că cineva a fost acolo în lipsa lor. Levierul a fost tras, dezvăluind o pictogramă mare, pe care Cooper îl roagă pe Andy să o deseneze. N-au auzit de camere foto?
Windom Earl le povestește despre Sălașul Alb și Sălașul Negru lui Leo și unui biet prostănac pe care l-a ademenit la cabană promițându-i bere. Pare foarte încântat de Sălașul Negru, unde ar trebui sp se ascundă o mare putere.
Catherine și Pete se chinuie să deschidă cutia de la Eckhardt, dar aceasta are un mecanism foarte ciudat.
Bobby încearcă să o convingă pe Shelly să se înscrie la Miss Twin Peaks fiindcă au nevoie de bani. În același timp, și Lana vrea să se înscrie și vrea să îl convingă pe noul ei iubit, primarul, să aranjeze concursul.
Cooper vine să mânânce la restaurant și o invită pe Annie în oraș. El o aude pe Shelly recitând o poezie și o recunoaște ca fiind una pe care i-a trimis-o Carolinei. Atunci când află că Shelly,Audrey și Donna au primit bucăți din aceeași poezie, i se aprind beculețele.
Cooper îi cere ajutorul domnului Briggs, pentru că există o conxiune între tot ce se întâmplă, dar nu știe ce, și vrea să afle ce s-a întâmplat cu Windom cât a lucrat pentru aviație. Domnul Briggs recunoaște pictograma din peșteră, dar nu este sigur de unde, poate dintr-un vis ce l-a avut. După ce verifică dosarul lui Leo, Cooper își dă seama că cel care a scris poezia este Leo.
Dick va găzdui o degustare de vinuri, tot pentru a promova inițiativa pentru Ben de a salva nevăstuica.
Windom și Leo îl pun pe tipul aiurit într-un dispozitiv ciudat ce pare făcut din hartie și lipici sau ceva de genul, iar apoi Windom îi cere lui Leo o săgeată. Acesta refuză, dar Windom îl electrocuteză până când o primește în cele din urmă. Curios că, după accesul de furie de la Shelly de acasă, Leo pare să fie mult mai milos și îi pasă de viețile altora. Windom trage o săgeată și îl omoară pe bietul tânăr, lăsându-l prizonier în ciudatul dispozitiv.
Shelly, Donna și Nadine se înscriu la Miss Twin Peaks, Ben încearcă să convingă organizatorii să lege concursul de proiectul lui cu nevăstuica. Bobby îl întreabă pe Mike ce caută cu o ”fosilă” ca Nadine, iar acesta îl lămurește: sexul grozav.
Pete deschide din greșeașă cutia misterioasă a lui Catherine, dar înăuntru este o altă cutie, care are desenate diferite faze ale lunii. 
Cooper și Annie merg la o plimbare romantică cu barca - nu, serios! - iar ea îi povestește că a avut un iubit în liceu care a dezamăgit-o și de aceea a mers la mănăstire. Windom îi urmărește de la distanță.
Gordon continuă să povestească cu Shelly și în cele din urmă, o sărută pe buze chiar când intră Bobby în restaurant, stârnindu-i gelozia.
Lucy, Andy și Lana participă la degustarea de vinuri a lui Dick.
Tocmai când Cooper și John făceau schimb de impresii despre dragoste la hotel, John primește o telegramă prin care este anunțat că partenerul lui de afaceri a murit în Brazilia, așa că trebuie să plece urgent din oraș. Of, tocmai când începea să fie ceva!
Donna încearcă să afle de la părinții ei care e treaba cu Ben Horne, dar ei continuă să o mintă. Ea îi anunță că s-a înscris la Miss Twin Peaks, iar dacă va câștiga, va folosi banii să studieze în străinătate.


Noaptea, apare o cutie de lemn uriașă în parc, în formă de piesă de șah, cu un levier pe care scrie ”trage-mă”. Cooper reușește să deschidă și înăuntru găsesc cadavrul bietului băiat ucis de Windom, alături de un bilet pe care scrie că data viitoare va fi cineva pe care Cooper îl cunoaște.

Episodul 20

Pe când cadavrul din parc este transportat, Cooper și Harry vorbesc cu un alt tânăr care l-a identificat pe prietenul lui și le spune cum acesta a dispărut în pădure cu un bărbat ciudat care i-a oferit bere. Cât de naiv să fii, pe bune? Cooper își dă seama că Windom a luat încă un pion și că acum jocul de șah n se mai joacă pe tablă.
Lucy se înscrie și ea la Miss Twin Peaks fiindcă are nevoie de bani și îl informează pe Andy că nu mai așteaptă să facă testul de paternitate și că a doua zi va ”alege” cine e tatăl copilului ei.
John se pregătește de plecare, dar Audrey nu s-a întors încă din Seattle. Doctorul Hayward îl examinează pe Ben și îi spune că e sănătos, dar că trebuie să se țină departe de Eileen. Ben răspunde că nu poate, nu cât timp mai există încă minciuni.
Donna găsește în podul casei certificatul ei de naștere, unde nu este trecut nici un nume la numele tatălui și un album cu poze în care apar părinții ei și Ben. Pe bune, acum, ghici ciupercă ce-o fi!
John lasă o scrisoare pentru Audrey la Ben. Cooper le cheamă pe Donna și Audrey la secție.
Domnul Briggs le spune polițiștilor ce a aflat despre Windom. Acesta a fost unul dintre cei mai buni oameni care au lucrat la proiectul Blue Book, dar apoi a început să o ia razna și să vorbeacă despre niște vrăjitori antici care își foloseau puterile pentru a canaliza răul și care accesau acea putere malefică dintr-un loc numit Sălașul Negru. Atunci a fost îndepărtat din proiect.
Cooper își dă seama că Windom nu are de gând doar să se răzbune pe el, este o schemă penru a masca faptul că se află în căutarea Sălașului Negru. Domnul Briggs decide să facă o scurtă plimbare prin pădure, dar cum știm deja că Windom a ascultat tot ce s-a discutat la secție, probabil domnul Briggs nu se va întoarce prea curând.
La reustaurant, o doamnă în vărstă începe să tremure incontrolabil din mână. Bobby își cere scuze de la Shelly că s-a purtat ca un idiot și îi spune că și-a dat seama cât de mult o iubește când a văzut-o sărutându-se cu Gordon. Shelly este chemată și ea la secție.
Cooper le avertizează pe fete că sunt în pericol și că trebuie să le spună tot timpul celor apropiați unde se află, precum și să anunțe la secție dimineața și seara că sunt ok.
Leo își dă seama că Earl a inclus-o pe Shelly în planul lui nebunesc și nu știe cum să îl oprească. El ia telecomanda cu care Earl declanșează zgarda electronică, fără să își dea seama că dispozitivul nu va avea efect asupra lui Earl, așa că se electrocuteză singur. Mi-e milă de el.
Ben îi cere lui Audrey să se înscrie la Miss Twin Peaks ca să reprezinte proiectul lui cu nevăstuica, apoi îi spune că John a plecat. Audrey fuge spre aeroport și îl roagă pe Pete să o ducă cu camioneta lui.
Coop încearcă să își dea seama ce înseamnă pictograma din peșeră, când începe să îi tremure mâna, întocmai ca femeii din restaurant.
Windom îl găsește pe domnul Briggs în pădure și îl rănește cu o săgeată cu tranchilizant.


Audrey ajunge în ultimul moment la aeroport. Ea și John își declară dragostea, apoi ea îi spune că vrea să facă dragoste cu el în avion. Pete rămâne să o aștepte în camionetă - nu că ar fi ciudat sau ceva! - iar chestia cu mâna începe să i se întâmple și lui.
Cooper și Annie încep să fie tot mai apropiați, iar el o invită la dans în seara respectivă.
Windom îi injectează domnului Briggs o substanță ca să îl facă să spună numai adevărul, dar când îl întreabă despre pictogramă, acesta începe să spună lucruri fără noimă.
Andrew și Catherine se chinuie să deschidă cutia misterioasă. Andrew reușește să o deschidă în cele din urmă, dar înăuntru se află o altă cutie mai mică, din metal. Ce naiba e cu cutiile astea în alte cutii?
Annie și Cooper dansează împreună, iar ea îi spune că se gândește să se înscrie la Miss Twin Peaks. Cooper o încurajează. Brusc, îi apare o viziune cu uriașul care îi face semne clare de negație, adică un ”NU” cât se poate de clar. Cooper se uită ca vițeul la poarta nouă, de parcă n-ar înțelege că uriașul îi face semn să nu o lase pe Annie să participe la concurs.
Pete o consolează pe Audrey după plecarea lui John și o invită la pescuit.
Windom și-a dat seama că Peștera Bufnițelor este o hartă spre Sălașul Negru, care se suprapune cu harta orașului Twin Peaks.
Episodul se încheie în pădure, cu o baltă neagră din care iese o lumină ciudată, iar din lumină se vede mâna lui BOB.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…