Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: sezonul 2, episoadele 21&22


Pentru că mâine începe în sfârșit seria nouă la noi, m-am gândit să fac un ultim efort și să postez și rezumatul ultimelor două episoade.

Episodul 21

Domnul Briggs și Leo sunt prizonieri la cabana lui Windom, care lipsește. Leo reușește să ajungă la cheia cu care deschide cătușele care îl captiv pe domnul Briggs și îl eliberează, apoi îl roagă să o salveze. Din păcate pentru Leo, el nu se poate salva.
Când Windom se întoarce, arată înfricoșător, alb ca un cadavru și are dinții negri. El își dă seama că Leo l-a eliberat pe Briggs, dar nu are de gând să îi aplice o pedeapsă ”clasică”, ci i-a pregătit ceva și mai îngrozitor.
Ben insistă ca Audrey să se înscrie la Miss Twin Peaks, iar ea acceptă în cele din urmă, mai mult ca să scape de gura lui. Audrey îi spune că a aflat că banca din Twin Peaks este unul dintre finanțatorii proiectului imobiliar al lui Catherine, dar că se pare că nu vor ca acest lucru să fie făcut public.
Andy se chinuie să afle ce înseamnă pictograma din peșteră. Cooper și Harry sunt convinși că Windom l-a prins pe Briggs, dar n-au reușit încă să găsească și cabana acestuia. Adică a găsit-o Leo, în starea în care era, nu și ei. Cât de complicat poate fi?
Cooper îi povestește lui Harry că l-a văzut pe BOB în momentul în care Josie a murit, ca și cum acesta s-ar fi hrăit cu frica ei. Cooper crede că BOB vine din Sălașul Negru și că acel loc este sursa răului necunoscut din pădure.
Windom află cum poate să acceseze Sălașul Negru, ascultând conversația celor doi prin intermediul microfonului plantat. El îl lasă pe Leo la cabană ținând între dinți o frânghie care duce la o cușcă din sticlă pline cu tarantule, ce se află deasupra capului său.
La Roadhouse se fac repetiții pentru concurs. Lana îl momește pe Dick, care face din juriu și își pune la bătaie toată puterea de seducție ca să îl convingă să voteze cu ea.


Cooper o ajută pe Annie cu discursul ei, iar apoi ce doi ajung în pat.
Ed îi spune lui Nadine că vrea să se căsătorească cu Norma. Ea pare să fie bucuroasă pentru el, însă gesturile sale trădează altceva.
Hawk îl găsește pe Briggs bântuind prin pădure, dar acesta e încă prea drogt ca să poată spune ceva coerent.
Andrew și Catherine deschid și ultima cutie de la Eckhardt, care conține o cheie. Catherine decide să o țină la vedere, într-un platou pentru prăjituri, fiindcă nu au încredere unul în altul.
Cooper își dă seama că semnele misterioase reprezintă ainierea dintre Jupiter și Saturn, care are loc chiar în perioada la care are loc acțiunea. Briggs murmură și el ceva despre frica și dragostea care deschid ușile. Astfel, iubirea deschide ușa spre Sălașul Alb, iar frica spre Sălașul Negru. În jocul de șah, când Windom ia Regina, Regele o urmează, iar frica lor va deshide poarta către Sălașul Negru. În sfârșit, Cooper își dă seama că Regina e viitoarea Miss Twin Peaks.
Andy dă jos din greșeală micuțul bonsai și polițiștii descoperă microfonul plantat în ghiveci. Abia atunci își dau seama că Windom i-a ascultat tot timpul și că practic i-au făcut toată treaba.
Toate concurentele la concurs fac o coregrafie ciudată, iar apoi își încep numerele de talent. Lucy își demonstrează aptitudinile de dansatoare.
Bobby observă că sunt două doamne cu buștean la concurs, și când merge să vadă cine este a doua, aceasta este de fapt Windom deghizat, care îl lovește cu bușteanul respectiv în cap.
Lana face un număr de dans exotic, care nu mi s-a părut chiar așa grozav, iar Audrey își prezintă discursul legat de protecția mediului. Donna îl găsește pe Ben în culise și îș confruntă, iar el recunoaște în sfărșit ceea ce bănuim cu toții deja, că el este tatăl ei.
Lucy le comunică lui Andy și Dick că l-a ales pe Andy să fie tatăl copilului ei. Dick este vizibil ușurat și pleacă, iar Andy se scuză și el pentru că trebuie să discute ceva urgent cu Cooper. Annie își spune și ea discursul, plin de clișee, cu nativi americani și alte cele, dar toată lumea pare impresionată.
Este anunțată câștigătoarea, care este Annie, dar chiar atunci Windom, ascuns deasupra scenei dă drumul unui sac de nisip ce o nimerește pe Nadine din plin. Lumina se stinge, iar în învălmășeala creată, Windom o răpește pe Annie.
În sfârșit, Andy îi spune lui Cooper că și-a dat seama ce reprezintă pictograma: o hartă a orașului Twin Peaks, așa că acum știu unde se află intrarea spre Sălașul Negru.

Episodul 22

Pete ajunge la secția de poliție și anunță că cineva i-a furat mașina. El vede simbolurile de pe tabșă și le spune că în pădure există un loc unde sunt 12 sicomori în cerc, locul fiind numit Glastonbury Grove. Cooper face legătura cu biletul găsit la scena crimei Laurei, precum și cu faptul că paginile lipsă din jurnalul Laurei au fost găsite acolo, așa că își dă seama că pe acolo se intră în Sălașul Negru.
Doamna cu bușteanul îi dă o sticlă cu ulei lui Cooper, pe care o are de la soțul ei și care provine dintr-un „portal” din pădure. Mirosul uleiului este același ca cel simțit de Jacoby în noaptea când a fost ucis Jacques și cel simțit de Ronnette - surpriză, mai trăiește! - în noaptea când a murit Laura.
Windom o duce pe Annie la cercul de copaci din pădure, știind că frica ei va deschide portalul. Ea încearcă să se îmbărbăteze recitând pasaje din Biblie, însă fără succes. Brusc, apare o cortină roșie, iar cei doi dispar în spatele ei.
Doctorul Hayward o tratează pe Nadine în urma loviturii primite, în timp ce Ed și Norma dansează de parcă n-au nici o grijă pe lume. Și ar trebui să se știe deja că, în Twin Peaks, dansul nu este niciodată un semn bun. După lovitura primită, Nadine și-a revenit și nu mai știe că a început o relație cu Mike, nici că s-a crezut o puștoaică de 18 ani. S-a cam zis cu happy ending-ul Normei și lui Ed.


Ajuns acasă, doctorul îi găsește pe Donna, Ben și mama ei certându-se, iar fata are bagajul făcut gata să plece. Donna se aruncă la gâtul doctorului și spune că el este tatăl ei. Doctorul se înfurie și îl atacă pe Ben pentru că i-a stricat familia și îl dă cu capul de șemineu. Ben se prăbușește însângerat la pământ.
Andrew schimbă cheia pusă la păstrare de Catherine cu o alta, dându-și seama că este de la o cutie de valori. Pete îl surprinde.
Cooper și Harry găsesc mașina abandonată a lui Pete. Cooper îi spune lui Harry că este momentul sp plece singur mai departe. Mergând pe urmele pașilor, Cooper ajunge în fața cortinei roșii și dispare în spatele ei. Harry rămâne uimit atunci când vede cum dispare cortina.
Cooper intră într-o cameră roșie, unde se află piticul dansând și un cânăreț care cântă ceva despre copacii sicomori.
Andy și Harry rămân în pădure, așteptându-le pe Cooper, care lipsește deja de 10 ore în ”lumea reală”.
Audrey merge la banca din Twin Peaks și se lagă de un seif de bancă, drept semn de protest pentru implicarea băncii în proiectul imobiliar al lui Catherine. Angajații de acolo, toți nilte bătrâni ce par vechi ca istoria, nu par prea impresionați de gestul ei.
Andrew și Pete apar cu cheia depozitului de valori, dar când o deschid, găsesc o bombă ce se activează și un bilet de la Thomas Eckhardt pe care scrie ”te-am prins, Andrew.” Bomba explodează cu toate persoanele aflate înăuntru.
Bobby o cere în căsătorie pe Shelly, deși ea este teoretic încă măritată. Jacobi o aduce pe Sarah Palmer să vorbească cu domnul Briggs. Ea începe să vorbească cu o voce joasă, foarte ciudată și spune ”Sunt în Sălașul Negru cu Dale Cooper. Te aștept.”


În Camera Roșie, piticul îi spune lui Cooper că se află într-o cameră de așteptare și îi oferă niște cafea. Apare Laura, care îi spune lui Cooper că se vor vedea peste 25 de ani - cum de știa???
Chelnerul bătrân de la hotel îi aducea cafeaua, iar apoi apare uriașul în locul lui, ceea ce înseamnă că acel chelner bătrân este gazda umană a uriașului, așa cum omul fără un braț este gazda piticului. Piticul îl previne că, data viitoare când se vor vedea, nu va fi el.
Cooper iese pe un coridor și intră în altă Cameră Roșie, care este goală. Se întoarce înapoi, dar piticul îi spune că a greșit drumul Cooper merge din nou în a doua cameră, unde se află upiticul care dansează și râde isteric. Apare Maddie, care îl previne să aibă grijă cu verișoara ei.
Când se întoarce în prima cameră, aceasta este goală, însă piticul, acum mai înfricoșător, cu pupilele de un alb spălăcit apare acolo și îi spune ”geamănul cel rău.”Astfel, apare geamăna rea a Laurei, cu aceleași pupile ciudate și începe să strge din toți rărunchii. Recunosc că întotdeauna tresar la scena asta, atât e de creepy.
Cooper se sperie și fuge în cealaltă cameră, dar acum sângerează, având o rană ca atunci când a fost împușcat. Se întoarce iar în prima cameră și se vede pe sine împușcat întins pe podea, cu Annie aflată lângă el. Ea are gâtul tăiat, ca și Caroline, soția lui Windom.
Cooper intră în altă cameră identică, unde se află iarăși Annie, care îi spune că a văzut chipul celui care a ucis-o, soțul ei. El îi spune pe nume, dar ea întreabă cine este Annie. Apoi, în locul ei apare Caroline, urmată de Laura ce strigă din nou - de ce? mă sperie iar - iar în cele din urmă apare Windom.
Windom îi spune că, dacă îi dă sufletul lui, o lasă pe Annie în viață. Cooper acceptă, iar Windom îl înjunghie, Chiar atunci izbucnesc niște flăcări, iar timpul este dat înapoi. Este BOB, care îi spune lui Cooper să plece, deoarece Windom nu îi poate cere sufletul, fiindcă BOB îi va lua sufletul lui Windom. Dar să nu credem totuși că BOB joacă cinstit. După ce corpul lui Windom izbucnește în flăcări și se prăbușește la pământ, Cooper iese din cameră. Lângă BOB, vine geamănul cel rău al lui Cooper, cu aceleași pupile albicioase, iar cei doi încep să râdă ca doi maniaci. Geamănul cel rău o ia pe urmele lui Cooper.
Pe hol, Cooper dă peste geamănul cel rău al lui Leland, care îi spune că nu a ucis pe nimeni. Cooper pleacă mai departe, iar geamănul cel rău ajunge lângă Leland și cei doi încep să râdă. Gemănul cel rău continuă să îl urmărească pe Cooper, care nu găsește ieșirea și în cele din urmă îl ajunge.
Se face dimineață, iar Harry îi găsește pe Cooper și Annie în pădure, amândoi răniți. 


Cooper se trezește în camera lui de hotel, unde se află Harry și doctorul Hayward. Întreabă de Annie, iar cei doi îi spun că e în spital, dar că se va face bine. Apoi, Cooper repetă mecanic de câteva ori că trebuie să se spele pe dinți. Merge în baie, iar în timp ce își pune pastă pe perie, se uită în oglindă, unde îl vede pe BOB. Își dă cu capul de oglindă și începe să râdă isteric, în timp ce repetă ”Ce mai face, Annie?”
Așadar, acest episod e probabil cel mai interesant, cu toate scenele din Camera Roșie, dar și cel mai creepy, multe dintre scenele cu BOB sau Laura țipând fiind mai înfricoșătoare decât majoritatea filmelor horror. 
Totodată, e limpede că s-a avut în plan un sezon 3 și de aceea au încercat să lase cât mai multe situații deschise, dar acest lucru nu s-a întâmplat. De exemplu, ce s-a întâmplat cu Cooper? Care dintre ei a ieși din Sălașul Negru, cel bun sau cel rău? A scăpat Audrey cu viață din explozia de la bancă? Ce se va alege de triunghiul amoros Ed-Nadine-Norma? Care este soarta lui Leo? Vor fi Andy, Lucy și copilul nenăscut o familie? Pleacă Donna din Twin Peaks?
Răspunsul la toate aceste întrebări, sau măcar la parte din ele, sperăm să îl aflăm mâine, când are loc premiera în România a noului sezon din Twin Peaks, pe HBO, de la ora 22:00!Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…