Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: Sezonul 2, episoadele 9&10


Episodul 9

Sub una din unghiile lui Maddie este găsită litera O, la fel ca și în cazul celorlalte fete, iar în mână are câteva fire care provin de la o vulpe albă împăiată. Cooper îl roagă pe Harry să nu raporteze crima timp de 24 de or, pentru că are nevoie de timp să rezolve cazul.
James îi oferă Donnei un inel, semn că relația lor este acum una ”serioasă”.
Norma se ceartă cu mama ei care se plânge de mâncarea de la RR. Donna îl aude pe Andy repetând cuvintele scrise de Harold în limba franceză în biletul de sinucidere și recunoaște aceeași propoziție pe care a a auzit-o și de la băiețelul cel ciudat.
Donna, Cooper și Andy merg la doamna cea bătrână însă în locul ei este o altă femeie, care spune că nu există nici o femeie bărână acolo. Înn schimb, a găsit în poștă un plic adresat Donnei Hayward, despre care habar nu avea cum a ajuns acolo. În plic, se află câteva pagini din jurnalul Laurei pe care i le-a trimis Harold înainte să se sinucidă.


Paginile conțin ultimele însemnări ale Laurei. Una este despre visul din camera roșie unde l-a întâlnit pe Cooper îmbătrânit și căruia i-a șoptit la ureche numele ucigașului său, sperând că el este acel MIKE de care se teme BOB. În ultima relatare, Laura spune că își dă seama că nu va scăpa niciodată de BOB decât atunci când va fi moartă, așa că este pregătită să își accepte soarta.
La hotel, Cooper îl roagă pe MIKE să îl ajute să descifreze visul cu prietena. MIKE îi spune că atunci cnd ucidea alături de BOB, aveau o prietenie perfectă, un fel de cerc de aur. Acest lucru îl face pe Cooper să își amintească de inelul pe care i l-a luar uriașul. MIKE îi spune că uriașul îl poate ajuta să afle adevărul, dar trebuie să îl roage întâi.
Harry găsește în lista de convorbiri a lui Ben un apel către Laura în noaptea crimei și vede o vulpe albă împăiată în biroul acestuia, așa că este convins că Ben este ucigașul. Albert le spune că Laura a fost ucisă între 10 și 12 noaptea, și ei spun că asta a fost înante să îl aresteze pe Ben. Aici nu prea se potrivesc lucrurile, ori episodul anterior nu prezintă evenimentele în ordinea lor. Pentru că Ben a fost dus la secție și abia apoi Cooper și Harry au mers la Roadhouse, unde uriașul l-a prevenit că ”se întâmplă din nou”. Ori, Ben era deja în închisoare în acele momente. Albert îi dă lui Cooper rezultatele analizei de sânge a lui Ben.
Catherine îl vizitează pe Ben în închisoare deghizată în japonez și îi spune cine este. Ea îl convinge să îi semneze actele prin care îi cedează proiectul imobiliar și fabrica, în schimbul mărturiei sale că a fost cu el în noaptea crimei. După ce Ben semnează, Catherine îi spune că acum ”se va mai gândi” dacă să îi spună sau nu adevărul șerifului.


Donna trece pe la familia Palmer, iar Leland devinde brusc curios atunci când o vede că poartă ochelarii de soare ai Laurei. Ea îi povestește despre Harold și despre jurnal, iar chiar atunci mama lui Maddie sună să întrebe de fiica ei, pentru că nu a mai ajuns acasă. Leland îi sugerează Donnei să stea de vorbă la un pahar de limonadă.
El începe să se comporte tot mai ciudat, pe măsură ce BOB pune stăpânire pe el și începe să danseze cu Donna, așa cum a făcut și în noaptea în care a ucis-o pe Maddie. Nu apucă să facă prea multe, pentru că sunt întrerupți de Harry care a venit să îl ia fiindcă are nevoie de ajutorul lui în cazul altei crime.
Donna își dă seama despre ce este vorba și fuge în pădure, unde se întâlnește cu James. După ce îi spune că e convinsă că Maddie e moartă, James îi răspunde că ar fi putut evita toate astea dacă ar fi fost uniți, toți 3, așa cum sugerase el și pleacă lăsând-o pe Donna singură.
Toată gașca se adună din noua la Roadhouse, inclusiv Ed, Bobby, Leo și Ben, deoarece Cooper e convins că știe cine e criminalul. Ultimii veniți sunt domnul Briggs ș bătrânelul cel ciudat/chelner de la hotel. Acesta îi dă lui Cooper o bucată de gumă, pe care Leland o recunoaște ca fiind guma lui de mestecat preferată în copilărie. Bătrânelul îi spune că guma care îi place va reveni la modă, repetând cuvintele piticului din visul lui Cooper. În acel moment, Cooper își amintește ce i-a șoptit Laura la ureche în vis: ”Tata m-a ucis.”. Uriașul i se arată și îi înapoiază inelul, semn că a descoperit adevărul. Cooper îi spune lui Ben să îl însoțească la secție, împreună cu Leland în calitate de avocat.
La secție, înainte să îl bage pe Ben într-o cameră de interogare, Cooper îi șoptește rapid ceva lui Harry. Cei doi îl înșfacă în schimb pe Leland și îl închid în cameră.Acesta începe să urle și să se dea cu capul de pereți. Cooper îl eliberează pe Ben și îi spune lui Harry că și-a amintit ce i-a spus Laura în vis. Harry îi răspunde că vor avea nevoie de dovezi mai solide decât un vis, așa că agentul nostru e pregătit să obțină o mărturie.Atunci când îl întreabă pe Leland/BOB dacă a ucis-o pe Laura, acesta recunoaște totul, inclusiv crima asupra lui Maddie, ba chiar are și câteva ironii la adresa polițiștilor. Cine ar fi știut că BOB are simțul umorului?
Între timp, Lucry se întâlnește cu Dick și Andy și îi informează că va păstra copilul, iar după naștere vor face un test de paternitate să vadă cine este tatăl. Până atunci, cei doi bărbați se pun de acord să coopereze.
Cooper pune cap la cap toate indiciile, ca să i explice lui Harry cum a ajuns la concluzia sa. În vis, piticul dansa tot timpul, exact ca și Leland după moartea Laurei. BOB are părul cărunt, iar Leland a albit complet după ce l-a ucis pe Jacques.Iar BOB încerca să își scrie numele prin intermediul literelor lăsate pe corpul victimelor sale: Robertson, ca bărbatul despre care le-a povestit Leland din copilăria sa. În acel moment, BOB amennță că va ucide din nou, iar sistemul de stropire se activează în secția de poliție din cauză că Dick a fumat un trabuc în interior.
Leland se lovește cu capul de ușa de oțel până cade inconștient, iar în ultimele sale clipe de viață îi povestește lui Cooper totul, cum l-a cunoscut pe BOB când era doar un copil și cum acesta l-a posedat și l-a obligat să facă tot felul de lucruri. El îi spune că tot el a ucis-o pe Theresa și că BOB voia să o stăpânească și pe Laura, dar ea s-a luptat cu ea și spusese că preferă să moară decât să îl lase pe BOB să pună stăpânire pe ea. Cooper îi spune să se uite spre lumină, unde cel mai probabil Leland o vede pe Laura, iar apoi moare împăcat.
Cooper, Harry, Hawk, Albert și domnul Briggs discută a doua zi despre evenimentele precedente și se întreabă dacă până la urmă BOB există sau nu, iar dacă există, ce s-o fi întâmplat cu el?

Episodul 10

Practic, după rezolvarea întregului subict al uciderii Laurei, majoritatea episoadelor de aici încolo sunt cam ”de umplutură”și dacă ar fi să ne raportăm numai la acestea, Twin Peaks într-adevăr nu este ceva deosebit.
Au trecut 3 zile de la moartea lui Leland. Cooper o consolează pe Sarah înainte de înmormântarea acestuia. 
După înmormântare, toată lumea se strânge acasă la familia Palmer, se aduce de mâncare, iar oamenii stau la povești, cam ca la un priveghi de-al nostru. Sarah își amintește de clipele frumoase cu Laura, ca de exemplu de o seară în care Laura și Donna și-au jurat prietenie veșnică. Doctorul Jacoby se întoarce dintr-o scurtă vacanță în Hawai. Cooper se pregătește de plecare acum că a rezolvat cazul, dar se gândește să își ia niște zile de vacanță și să mai stea în Twin Peaks. Domnul Briggs îl invită la o partidă de pescuit.Primarul din Twin Peaks, un bătrân de 100 de ani - sau cel puțin așa arată - se ia la ceartă cu fratele lui, care conduce ziarul local, fiindcă acesta s-a logodit cu o fată de doar 19 ani.
Ed și Jacoby se duc să discute cu directorul liceului ca să o lase pe Nadine să se înscrie la școală, fiindcă e tot ce pot face, având în vedere că ea se crede încă adolescentă. Audrey îl viziteză pe Cooper la hotel, în timp ce el își face bagajul și îi face aluzii că va rămâne cu inima frântă dacă el pleacă. 
Cooper îi povestește ce s-a întâmplat în Pittsburgh, cum lucra acolo la un caz și s-a îndrăgostit de o femeie care era martor ocular. Ea a fost ucisă, iar Cooper nu își poate ierta acest lucru, fiindcă e de părere că ar fi fost mai vigilent dacă nu era implicat emoțional și nu va mai face acest lucru niciodată. Asta și faptul că, știți voi, Audrey e doar o elevă de liceu!
La secție, Harry îi oferă lui Cooper o insignă specială, semn că acum face parte din băieții Bookhouse pe viață. Chiar atunci, un agent FBI și un agent din poliția canadiană sosesc. Agentul FBI Hardy îl anunță pe Cooper că este suspendat din FBI, din cauza modului în care a procedat în cazul răpirii lui Audrey peste granița canadiană.
Bobby încearcă să stea de vorbă cu Ben, dar acsta nu îi acordă atenție. Audrey pune o vorbă bună la Ben ca să îl primească pe Bobby, însă acesta este scos imediat afară, după ce ea pleacă. Bobby îi este totuși recunoscător și o invită la o înghețată.
Hardy îl interoghează pe Cooper în legătură cu arestarea și moartea lui Jaques și răpirea lui Audrey. Polițistul canadian spune că plănuiau de peste 6 luni o operațiune la Jack Chiorul, iar Cooper le-a dat totul peste cap. În plus, drogurile care se aflau la bar au dispărut, așa că va veni și cineva de la Departamentul de Combatere a Drogurilor să investigheze situația. Cei doi încearcă apoi să vorbească cu Harry, dar acesta îi rămâne loial lui Cooper și refuză să spună ceva.
Nadine participă la înscrierile pentru majorete la liceu. Norma e supărată că restaurantul ei a primit o recenzie negativă din partea criticului culinar. Ca și cum nu era de-ajuns, mama ei recunoaște că ea e criticul culinar și că a fost doar obiectivă. Norma se supără și pe bună dreptate îi spune că nu mai vrea să audă de ea.
La Jack Chiorul, Hank, care a fost racolat de Jean Renault în noaptea când l-a amenințat cu cuțitul, îl aduce pe Ernie să stabilească un fel de schemă de trafic de droguri fiindcă Jean are urgentă nevoie de bani. Chiar atunci apare polițistul canadian cu o valiză de cocaină, sen că și el e implicat în toată răzbunarea asta împotriva lui Cooper. Polițiștul ia o pungă, ca să i-o planteze lui Cooper.
Harry este trezit de niște sunete ciudate și vede o siluetă la geamul casei sale. Când deschide ușa, în brațele lui cade Josie care pare rănită și epuizată.
În pădure, domnul Briggs și Cooper discută despre diverse chestii la un foc de tabără. Când Cooper pleacă să urineze în pădure, după cum anunță chiar el cu mândrie, apare o lumină puternică, iar Briggs îl strigă pe nume, însă când Coope ajunge lângă foc, omul este dispărut.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…