Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: sezonul 2, episoadele 17&18


Episodul 17

Harry e ocupat să își bea mințile după moartea lui Josie, așa că Hawk și Cooper se ocupă de secția de poliție. 
Sora Normei, Annie, sosește în oraș și are de gând să lucreze la RR ca și chelneriță. Domnul Briggs și doamna cu bușteanul se întâlnesc la restaurant, iar ea observă semnele de pe gâtul acestuia și îi spune că și ea avut ceva asemănător încă de când era mică.
Cooper a primit raportul autopsiei lui Josie, dar doctorul Hayward nu a putut stabili cauza morții, iar cadavrul cântărea numai 20 și ceva de kilograme. El îi povestește lui Hawk despre viziunea sa, iar acesta este vizibil deranjat.
Windom se poartă cu Leo ca și cum ar fi sclavul lui, îl lovește și îl electrocutează ori de câte ori i se năzare. Adevărul e că o merită. Sorry, Leo! Windom găsește în ziar mutarea lui Cooper și îi dă seama că încearcă să salveze piese de șah și că primește ajutor de undeva.
Audrey și Dick pregătesc o prezentare de modă dedicată proiectului cu salvați nevăstuica al lui Ben. John o invită pe Audrey la un picnic.


Cooper încearcă să îl convingă pe Harry să lase băutura și să nu mai piardă vremea la Bookhouse. Îi spune că se confirmă tot ce știau despre Audrey în dosarul interpolului, cum că l-a omorât pe Jonathan, a plănuit uciderea lui Andrew, lucra pentru Eckhardt și fusese arestată de două ori pentru prostituție. Evident, toate astea nu îl prea ajută pe bietul Harry.
Asistenta lui Eckhardt îi aduce lui Catherine o cutie neagră misterioasă, ca un ultim cadou din partea lui Eckhardt pentru Andrew și Catherine.
La familia Hayward apare un bătrân care este de fapt Windom deghizat și se dă drept un coleg de facultate de-al doctorului. El lasă o cutiuță și o carte de vizită Donnei.
Domnul Briggs și doamna cu bușteanul îi spun lui Cooper despre semnele lor misterioase, iar Cooper le desenează pe tabla din biroul lui Harry.
Audrey și John merg la întâlnirea lor, iar bărbatulface tot posibilul ca să o cucerească pe Audrey. Mie îmi place de ei ca și cuplu, deși e clar că personajul lui Billy Zane a fost inclus în serial doar ca Audrey să aibă o ocupație după flirtul eșuat cu Cooper.
Donna îi spune tatălui ei că l-a căutat un fost coleg de facultate, dar doctorul își dă seama că nu ste posibil, deoarece omul în cauză e mort de mult. Numărul de pe cartea de vizită aparține unui cimitir, iar în cutiuță se află o piesă de șah și un bilețel cu o mutare de șah.
Doctorul Jacoby încearcă să o facă pe Nadine să înțeleagă că ea și Ed nu numai că se despart, ci trebuie să divorțeze. Ea nu pare să perceapă acest lucru, dar realizează brusc că nu mai vede cu ochiul stâng.
Donna observă că Ben și mama ei șoptesccine știe ce pe ascuns și devine suspicioasă.
Norma încearcă să o convingă pe Shelly să se înscrie la concursul Miss Twin Peaks, fiindcă se dă un premiu consistent în bani. Un motociclist aflat la bar, care e tot Windom deghizat, o încurajează și el să se înscrie.
Cooper vine și el la restaurant, fără să îl observe pe Windom, și este servit de Annie. Este atras imediat de ea, însă observă o cicatrice ciudată pe încheietura mânii ei.


Hawk vine să îl ia pe Cooper ca să potolească pe Harry fiincă s-a apucat de distrus Bookhouse. Ca într-un bromance ca la carte, Cooper îl consolează pe Harry, iar apoi îl convinge să doarmă și se asigură că rămâne cineva să îl supravegheze.


Nadine și Mike se cazează la hotel într-o mică escapadă. Lucy și Andy participă la prezentarea de modă organizată de Ben. Dick este mușcat de o nevăstuică adusă la finalul prezentării, ceea ce cauzează multă agitație, iar Audrey ajunge cumva în brațele lui John. Awwww!
La Bookhouse, asistenta lui Eckhardt trece de paznicul lui Harry și se strecoară în patul șerifului.

Episodul 18

Asistenta lui Eckhardt încearcă să îl stranguleze pe Harry cu o sârmă, dar din fericire șeriful se trezește și reușește să se apere.
Audrey și John continuă să flirteze, dar el îi dă de înțeles că ar vrea ceva mai mult de la ea.
Cooper îi spune lui Harry că asistenta lui Eckhardt cel mai probabil voia să îl omoare în numele șefului ei, fiindcă ăsta ar fi fost și planul lui Eckhardt, deoarece era gelos din cauza lui Josie.


Harry are o mahmureală cruntă și Cooper îi spune care e leacul lui, un aestec foarte grețos din diferite alimente. Harry primește un bonsai în miniatură care ar trebui să fie un cadou de la Josie, dar acesta a fost trimis de Windom. Copăcelul are un mic microfon ascuns în el. Doctorul Hayward îi spune lui Cooper despre piesa de șah livrată Donnei. Gordon se întoarce în Twin Peaks cu un raport despre Windom, conform căruia acesta lua același drog ca și omul cu un braț -chiar? unde o fi omul acela? - și a făcut parte din proiectul Blue Book, deoarece FBI-ul l-a ”împrumutat” aviației. Gordon îl anunță pe Cooper că nu mai este suspendat și oficial este din nou agent FBI.
Windom îi dezvăluie planul său lui Leo. Indiferent ce fată va câștiga concursul Miss Twin Peaks, o va ucide, iar Cooper va trebui să privească totul. De ce tocmai concursul de frumusețe?
Donna o urmărește pe mama ei la hotel unde aceasta se întâlnește cu Ben. O întreabă pe Audrey dacă știe ce ar avea maică-sa de discutat cu Ben, iar Audrey o asigură că dacă ceo doi discută în biroul lui, știe ea cum să îi spioneze. Cum de nu știe Ben de culoarul secret, nu îmi explic.
Mama Donnei i returneză niște scrisori lui Ben și îi spune să nu o mai caute și să stea departea de ”ea”. Cine o fi ea?
Gordon merge să ia micul dejun la RR și este servit de Shelly. Este fermecat de frumusețea ei și, curios lucru, cică Shelly e singura persoană pe care o poate auzi normal, fără să țipe.
Cooper și Harry încearcă să își dea seama ce o fi desenul rezultat din combinarea celor două semne găsite pe domnul Biggs și doamna cu bușteanul. Annie este cea care îi luminează: este un semn care apare și în Peștera Bufnițelor.
Donna încearcă să afle de la tatăl ei ce e între mama ei și Ben, dar el este foarte defensiv și îi spune că cel mai probabil ceva legat de organizațiile de caritate. Chiar atunci, un curier aduce un buchet de trandafiri fără bilet pentru doamna Hayward.
La bibliotecă, Windom Earl deghizat dă peste Audrey și o întreabă despre poezia primită în bilet, ceea ce o face pe Audrey să fie puțin suspicioasă.


Ben și Audrey par tot mai apropiați. El știe că nu a fost un tată bun, dar are nevoie de un om de încredere. Audrey se oferă să fie acest om, iar Ben o trimite urgent la Seattle la o întâlnire de afaceri. John îi mărturisește lui Ben că e îndrăgostit de fiica lui, iar Ben pare încântat.
Cooper, Harry, Hawk și Andy explorează Peștera Bufnițelor. Andy se sperie de o bufniță și înfinge târnăcopul într-o piatră, care se deschide și dă la iveală un levier cu o pictogramă ciudată.
După plecarea lor, Windom intră în peșteră și trage de levierul cu pictograma ciudată.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…