Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: sezonul 2, episoadele 15&16


Episodul 15

Evelyn își dă declarația la poliție, în timp ce Donna și James se află la un bar încercând să se gândească ce să facă în continuare. James e convins că o poate determina pe Evelyn să spună adevărul.
Bobby și Shelly îi povstesc lui Harry ce s-a întâmplat cu Leo, iar Bobby reunoaște că au o relație încă de când Laura trăia. Tototdată, el îi spune lui Harry că Hank este cel care l-a împușcat pe Leo și că va depune mărturie în privința asta.
Albert se întoarce în Twin Peaks și, mai nou, el și Harry sunt cei ai buni prieteni. Albert îi spune lui Cooper că Windom a trimis tot felul de colete misterioase la mai multe birouri FBI, fiecare conținând câte o piesă dintr-o vestimentație de mireasă, cele ale Carolinei.
Leo se trezește la cabana lui Earl, iar acesta îi dă de înțeles că are de gând să îl facă his little bitch atunci când îi pune o zgardă electrică la gât. Deși și-a revenit din starea vegetativă, Leo nu e tocmai 100% ok și de abia poate să vorbească.


Nadine dă peste Ed și Norma în pat, dar nu este deloc supărată din această cauză, pentru că ea și Mike sunt foarte ”îndrăgostiți” după un weekend petrecut împreună.
Harry și Cooper încearcă să o facă pe Josie să recunoască ce amestec are în moartea asiaticului Jonathan. Chiar atunci, Pete se întoarce cu niște haine de-ale lui Josie duse la curățat, iar Cooper ia niște fibre de pe o haină și niște mănuși, fără să fie observat. După plecarea lor, Josie primește un telefon de la Eckhardt, care o anunță că vine după ea.
Jerry și Audrey nu știu ce să mai facă cu Ben, însă Jerry e dispus să preia el afacerile. Audrey îi reamintește că ea are 18 ani, deci este în măsură să se ocupe ea de afacerile lui Ben, după cum prevede testamentul acestuia. Bănuiesc că după James și Bobby care nu mai dau deloc pe la școală, acum e rândul lui Audrey.
Donna încearcă să o convingă pe Evelyn să spună adevărul poliției, fără prea mare succes.
Albert îl informează pe Cooper că fibrele de pe haina lui Josie se potrivesc cu cele găsite pe covorul din fața camerei de hotel al lui Cooper în noaptea când a fost împușcat. Așa că acum știm și cine a vrut să-l omoare pe Cooper: Josie. Cooper îi cere lui Albert să nu-i spună nimic lui Harry până când nu sunt siguri.
Harry îi spune lui Cooper că a fost identificat cadavrul, un vagabond pe nume Powell, care era și numele de fată al lui Caroline. Cooper își dă seama că trebuie să tragă de timp cu partida de șah dacă nu vrea mai multe victime, dar el nu a reușit să-l bată niciodată pe Windom la șah. Harry îi sugerează să ceară ajutorul celui mai bun șahist din Twin Peaks, Pete.
Cooper îi cere ajutorul lui Pete în partida de șah, iar acsta acceptă. Shelly îi cere Normei să o reangajeze la RR, acum că nu mai trebuie să aibă grijă de Leo, iar Norma acceptă. Harry o informează pe Norma că îl vor aresta pe Hank și că acesta va sta mult timp după gratii.
Eckhardt este invitat la cină de către Catherine, iar Joise este nevoită să îi servească. Catherine îi sugerează că i-o va preda pe Josie, dacă primește ceva în schimb.
James merge la Evelyn acasă ca să o întrebe de ce i-a înscenat totul. Ea încearcă din nou să-l seducă, ceea ce nu este prea greu, caând sunt surpsinși de Malcolm. Acesta îl lovește pe James și îl lasă inconștient, apoi pune la cale să îl împuște și să spună poliției că Evelyn a fost nevoită să facă acest lucru ca auto-apărare.
La hotel, toată lumea joacă personaje de război, pentru că doctorul Jacoby e de părere că Ben, care se crede a fo generalul Lee și-ar putea reveni din starea sa de prostație dacă Sudul câștigă războiul în locul Nordului. Oricât de stupid a fost plotul ăsta, nu pot spune că nu m-a amuzat puțin.Audrey, Bobby și doctorul își joacă rolurile, iar Ben se trezește la realitate ca prin minune.
Windom îl obligă pe Leo să scrie un bilet pe care să îl trimită Donnei, lui Shelly și lui Audrey.
Donna ajunge acasă la Evelyn și îi roagă pe cei doi să nu îi mai facă rău lui James. Sigur, de parcă e așa simplu să rogi pe cineva ceva ca să îți rezolvi problemele. Evelyn refuză să îl împuște pe James și îl împușcă pe Malcolm în schimb, așa că se termină și povstea aceasta fără rost.


Cooper trece pe lângă Windom deghizat pe holul hotelului, iar apoi găsește în camera sa o mască albă, care ar trebui să reprezinte chipul Carolinei.

Episodul 16

Windom a lăsat și un mesaj înregistrat pentru Cooper, în care îi cere să își facă următoarea mutare de șah publică în ziarul de a doua zi,sau altcineva moare. Cooper îl cheamă pe Pete să îl ajute. Josie îl vede pe Andrew viu bine-mersi la masă cu Catherine și leșină.
Harry îl informează pe Hank că se întoarce la închisoare, acuzat pentru rolul său în traficul de droguri, dar și pentru că l-a împușcat pe Leo. Hank încearcă să facă un fel de înțelegere și îi spune că va depune mărturie cine l-a angajat să îl omoare pe Andrew Packard, adică Josie. Harry își iese din fire când aude că iubita lui Josie ar fi în stare de așa ceva și nu acceptă înțelegerea.
Albert îi spune lui Cooper că glonțul cu care a fost ucis Jonathan se potrivește cu cel pe care l-au extras din rana lui Cooper, așa că este o dovadă în plus că Josie l-a ucis și pe Jonathan. Cooper are de gând să vorbească cu ea ca să o convingă să se predea, deși Albert nu prea este optimist în această privință.


Audrey începe să lucreze ca recepționer la hotel, când un tânăr chipeș, interpretat de Billy Zane se cazează și îi cere să se ocupe de transportul unor bagaje de la aeroport. Audrey găsește un bilet misterios, în care i se spune că dacă vrea să îl salveze pe cel pe care îl iubește, să meargă la Roadhouse la ora 9.30.
Nadine este foarte entuziasmată de Mike și îi spune lui Ed că știe că ei doi ar trebui să se despartă.
Cooper vorbește cu Josie, dar ea neagă că l-ar fi ucis pe Jonathan. El îi spune că îi dă timp să se predea până a ora 9 seara sau va veni după ea. După plecarea agentului, Catherine îi spune lui Josie că ar trebui să fie mai degrabă îngrijorată de ce îi va face Eckhardt când va afla că Andrew e viu și îi lasă la îndemână o armă.
Străinul de la hotel se prezintă ca fiind John Justice Wheeler, un vechi prieten de-al lui Ben, sosit să îl ajute cu afacerile. Ben își expune planul lui pentru a opri proiectul imobiliar al lui Catherine. Se pare că în Twin Peaks trăiește o specie rară de nevăstuică, amenințată cu extincția, ceea ce ar putea reprezenta motiv suficient pentru a-i pune bețe în roate lui Catherine.
Norma primește un telefon de la sora ei, Annie, care trăiește la o mănăstire. Aceasta îi spune că vrea să se întoarcă la viața ”reală” și vrea să vină să stea cu Norma. Shelly găsește un plic asemănător cu al lui Audrey, care conține exact același mesaj. Ed o cere pe Norma de soție, iar ea acceptă. Ar fi doar micul amănunt că sunt amândoi căsătoriți cu alți oameni.
Windom îl pune pe Leo să îi facă niște săgeți. Norma îl vizitează pe Hank în închisoare ca să îl anunțe că va cere divorțul. Hank îi spune că ii acordă divorțul dacă îi va oferi un aibi pentru noaptea în care a fost împușcat Leo. Norma refuză să mintă pentru el și e decisă să obțină divorțul cu sau fără acordul lui.
Albert îi spune lui Cooper că au un martor care a văzut-o pe Josie în Seattle împușcându-l pe Jonathan și că acum sunt nevoiți să o aresteze.
Josie își cere iertare de la Andrew fiindcă a vrut să îl omoare, iar el îi răspunde că își dă seama că a fost presată de Eckhardt. Dar cum poliția e pe urmele ei, se pare că nu are altă opțiune decât să se întoarcă la Eckhardt, pentru ca acesta să o scoată din țară.
James îi spune Donnei că trebuie să plece din Twin Peaks, ca să scape de toate amintirile neplăcute. Donna îi răspunde că îl înțelege și că îl va aștepta până când va fi el gata. Enervant cuplu, zău așa. Măcar locul unde au stat la picnic e superb!
Harry o caută pe Josie acasă la soții Martell, dar cei doi îi spun că Josie a plecat să se întâlnească cu Eckhardt. La hotel, Eckhardt se întâlnește cu Andrew în lift. Andrew îl minte și îi spune că Josie a fost cea care i-a spus ce planuri avea Eckhardt legate de uciderea sa și că astfel a scăpat cu viață. Nu știu ce urmărește cu asta, probabil vrea să se răzbune pe Josie fără să își murdărească mâinile.
Ben, Audrey și John iau cina impreună, iar apoi Ben îi lasă singuri. John începe să flirteze cu ea, iar Audrey îi spune că are doar 18 ani. John nu pare să aibă scrupulele lui Cooper. Foarte bine.
Donna, Shelly și Audrey se întâlnesc la Roadhouse și își dau seama că au primit toate bucăți dintr-un bilet care are scrisă pe spate o poezie.
Catherine îl sună pe Cooper să îi spună că Josie e la Eckhardt, în camera lui de hotel. Cooper merge peste ei, dar dă peste Josie,care l-a împușcat pe bărbat. El o întreabă de ce a încercat să îl omoare, iar Josie îi răspunde că a vrut să îl omoare pentru că a venit în oraș. Cu alte cuvinte, i-a fost teamă de când a apărut să nu fie prinsă de poliție. 
Apare și Harry care țipă la ea - ca niciodată, a adăuga, el fiind foarte calm - să lase arma jos. Josie îi spune că îi pare rău, apoi se prăbușește brusc pe pat. Harry o ia în brațe și își dă seama că e moartă.
Cooper are o viziune în care îi apare BOB ieșind de sub pat, iar apoi piticul din Camera Roșie dansând. Cel mai probabil, BOB i-a luat sufletul lui Josie, ea fiind o criminală.


Pe mânerul de la sertarul unei noptiere se vede chipul lui Josie țipând în agonie și o formă omenească ce rămâne în lemn. Pentru asta n-am nici o explicație. Josie e captivă într-un...mâner de sertar???

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…