Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: Sezonul 2, episoadele 13&14Îmi dau seama că mi-am ales o lună foarte proastă ca să fac rezumatele pentru acest serial, fiindcă sunt super-ocupată atât în plan profesional, cât și în plan personal. Voi încerca totuși să ajung câte de cât la zi, deși mă așteaptă un weekend foarte aglomerat.

Episodul 13

Domnul Briggs le povestește lui Cooper și Harry ce s-a întâmplat în cele două zile cât a lipst. Practic, nu își amintește nimic decât întuneric și o bufniță uriașă. Doctorul Hayward observă un semn ciudat pe gâtul domnului Briggs, care reprezintă trei triunghiuri. Trebuie să recunosc că nu prea mă omor după subiectul ăsta cu răpirile extraterestre - sau ce or fi.
Domnul Briggs începe să le povestească depsre un proiect secret al forțelor aviatice numit Blue Book, cre inițial cerceta activitatea OZN-urilor, dar apoi și-a îndreptat atenția spre locurile mai...terestre, în special un loc numit Sălașul Alb. Nu apucă să le spună mai multe, fiindcă este luat de unul din superiorii săi la interogatoriu.
Denise îl obligă pe Ernie să aranjeze o întâlnire cu Jean Renault și să îi spună că are un cumpărător din afara orașului pentru droguri. Dick îi spune lui Andy că trebuie să facă o vizită la orfelinatul unde se află Nicky, să îi caute dosarul de adopție. Ed îi strecoară Normei un bilet prin care îi cere să discute. Toate astea le spun pe repede-înainte, fiindcă sunt o grămadă de povești care practic nu sunt atât de interesante.
Shelly este frustrată de faptul că Bobby nu o ajută deloc cu îngrijirea lui Leo, deși a fost ideea lui stupidă să îl țină acasă pentru a încasa banii de asigurare. Bobby e mai preocupat de noul lui job la Ben și de flirturile cu Audrey decât să o ajute pe biata Shelly.
Jmes îl sună pe Ed și îl roagă să îi trimită economiile pe care le are în cont, adică incredibila sumă de 12 dolari. Chiar și la începutul anilor 1990, 12 dolari nu înseamnau mare lucru, ce vrea să facă cu ei, să fugă în Las Vegas? Evelyn continuă să îi dea târcoale și să facă pe victima, ba chiar îi cere ajutorul, cel mai probabil ca să scape de soțul ei.
Nadine continuă să îl ”hărțuiască” pe bietul Mike. Harry o invită pe Josie să locuiască cu el, dar ea refuză, pentru că crede că este mai în siguranță la Catherine și nu vrea nici să îl pună pe el în pericol.
Audrey este îngrijorată pentru Ben, care continuă să se joace de-a lupta de la Gettysburg și îl sună pe Jerry să îi vină în ajutor.
Norma merge la Ed acasă, iar cei doi își spun cât de mult se iubesc, în ciudat lucrurilor care îi despart.
Hawk îl pregătește pe Ernie pentru întâlnirea cu Jean, atașându-i un microfon. Denise se prezintă la secție de data aceasta îmbrăcat în haine de bărbat, pentru că i se pare mai ”potrivit” pentru a merge sub acoperire.
Dick și Andy intră pe furiș în biroul de la agenția de adopții, dar sunt surprinși de un cuplu venit să viziteze un băiețel. Dick reușește să îi amăgească cumva.
Donna îl caută pe James la Ed acasă, iar acesta îi spune că băiatul i-a cerut să îi trimită niște bani la un bar. Donna se oferă să îi ducă. După plecarea ei, Hank apare de nicăieri gata să îl atace pe Ed, dar este întrerupt de Nadine. Cu super-forța ei, îl bate măr pe Hank.
Catherine îl viziteză pe Ben la birou și recunoaște că, în ciuda a tot ceea ce i-a făcut, ea continuă să îl dorească. 
James îi arată lui Evelyn mașina reparată, iar cei doi încep să se sărute în timp ce sunt supravegheați de Malcolm.
Ernie este prins cu microfonul la întâlnirea cu Renault, iar acesta îi ia pe el și pe Dennis ostatici. Cooper se oferă la schimb în locul lor, în fond el este cel pe care îl vrea.
Malcolm o întreabă pe Evelyn dacă e totul în regulă cu James, iar apoi ce doi se sărută. Se pare că, până la urmă, nu sunt frate și soră, ci au un alt plan pus la cale.
Dennis se apropie de ferma înconjurată de polițiști îmbrăcat într-o uniformă de chelneriță și cu o tavă cu mâncare. Renault nu îl recunoaște și îl lasă să intre, de parcă nimănui nu i s-ar părea curios că o chelneriță pe care nu a chemat-o nimeni se apropie de un loc unde sunt ținuți ostatici. Denise are un pistol prins de portjartier, pe care Cooper îl ia și îl împușcă pe Renault. Denise îl doboară pe complicele lui și astfel se încheie toată istoria cu Jean Renault.


Acasă la Shelly, Leo își revine în mod miraculos din starea lui de legumă și începe să o atace pe aceasta.
La secție, Lucy îl anunță pe Cooper că un bărbat misterios a sunat spunând că este o bombă în pădure. Chiar atunci, a avut loc un incendiu la centrala de energie electrică. În toată învălmășeala, cât timp nimeni nu a fost la secție, Windom Earle a avut timp să lase un cadavru necunoscut în biroul lui Harry.

Episodul 14

La secție, Cooper găsește o piesă de șah în gura cadavrului și își dă seama ce înseamnă fiecare piesă scoasă din joc de Windom: o nouă victimă.
Audrey îi cere lui Bobby să o ajute cu Ben și îi reamintește că, dacă tatăl ei este scos din joc, ea este practic șefa lui.
Shelly se luptă cu Leo în casă, deoarece acesta a blocat toate ușile. Din fericire, apare Bobby care îi aude strigătele de ajutor și reușește să intre în casă printr-o gaură din folia protectoare. Pentru că da, se pare că Shelly și Leo au o casă aflată veșnic în construcție și în loc de pereți, au pusă doar niște folie. Cât timp cei doi se luptă, Shelly ia un cuțin și îl înjunghie pe Leo în picior. Acesta fuge strigând în pădure.
Harry îi reamintește lui Cooper că, chiar dacă este în continuare suspendat din funcția de la FBI, este ajutorul lui de șerif și se poate ocupa de cazul cadavrului necunoscut.
Andy îi spune lui Lucy că el și Dick cred că Nicky și-a omorât părinții la vârsta de 6 ani, ceea ce până și lui Lucy este ridicol și este dispusă să îi facă pe cei doi gogomani să își bage mințile în cap.
Soțul lui Evelyn îi mulțumește lui James că i-a reparat mașina, iar apoi pleacă cu ea la plimbare. Nu e ciudat că un bărbat care ar trebui să fie atât de gelos ca Jeffrey nu comenteaă nimic fiindcă nevastă-sa a aduc acasă un băiat străin și l-a instalat într-o cameră deasupra garajului? În depărtare, se aude zgomotul unei mașini izbându-se de ceva.
Norma îl informează pe Ed că Hank, acum aflat în spital, va fi cel mai probabil arestat din nou fiindcă a încălcat regulile eliberării condiționate și că nu îl vor mai vedea mult timp.
James își face bagajele să plece, dar Evelyn încearcă să îl oprească. El are mustrări de conștiință fiindcă se culcă cu o femeie măritată. Chiar se pricepe să le aleagă băiatul ăsta!
Cooper îi povestește lui Harry despre trecutul lui cu Windom. Cei doi erau parteneri și jucau șah în fiecare zi. Atunci când a trebuit să protejeze o martoră care a murit, iubirea vieții lui, aceasta era de fapt Caroline și era soția lui Windom. De asemenea, Cooper bănuiește că Windom este cel care a ucis-o pe Caroline.
Donna îl caută pe James la barul indicat de Ed, dar acolo dă peste Evelyn, care îi spune că James a plecat în Mexic și că ar face mai bine să se întoarcă acasă.
URmează o scenă foarte amuzantă, cu Audrey care îi arată lui Jerry cât de mult a luat-o razna Ben, în timp ce doctorul Jacoby observă totul dintr-un colț al biroului. 
Domnul Briggs îi spune lui Cooper că are impresia că intențiile aviației cu Sălașul Alb nu sunt tocmai dintre cele ai bune, dar că este convins că acolo a fost dus cât a lipsit două zile.
Doctorul Jacobi le explică polițiștilor că nu este nimic în neregulă cu Lana, doar că are un apetit sexual mai...ridicat. Toată lumea se uită la ea salivând. Creepy. Chiar atunci, primarul apare cu o pușcă gata să răzbune moartea fratelui său, dar Cooper îl convinge să stea de vorbă între patru ochi cu Lana. Cum cei doi nu mai ies din biroul lui Harry, polițiștii merg să vadă dacă e totul în ordine și îi găsesc pe cei doi într-o ipostază de porumbei îndrăgostiți. De ce ne pasă de primar și de frate-su? Sau de Lana? Nu înțeleg ce e cu episoadele astea.
Catherine și Andrew îi spun lui Pete că acesta trăiește, cum și-a înscenat moartea ca să scape de Eckhardt și rolul lui Josie în toată povestea asta. Practic, cei doi o țin ca momeală vie pentru Eckhardt, pentru se pare că ea este foarte importantă pentru el. De ce?
Doctorul Hayward și Lucy le explică lui Andy și Dick că micul Nicky e doar un biet băiat orfan și că în nici un caz nu și-a omorât părinții. Apoi le ține un discurs lung și întortocheat și cu asta terminăm și cu povestea fără rost a lui Nicky.
Evelyn recunoaște că a pus totul la cale cu Malcolm, care nu e fratele, ci iubitul ei ca să își omoare soțul și să dea vina pe James, iar apoi îl îndeamnă să fugă la fata care îl iubește. Chiar când iese din casă, ca să nu dea nas în nas cu polițiștii, James dă peste Donna așteptându-l. Chiar n-a mai găasit alt băiat și fata asta?


Leo bântuie prin pădure rănit, până dă de o cabană prăpădită. Înăuntru e un bărbat ciudat care joacă șah. Acesta îi spune că e prietenul lui și că se numește Windom Earle.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…