Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: Sezonul 2, episoadele 7&8


Episodul 7

Polițiștii se pregătesc să facă o vizită la hotel. Cooper îl trimite pe Hawk să verifice ce e cu paginile din jurnal găsite lângă vagon și jurnalul Laurei care se află la Harold. Gordon pleacă cu treburi în Oregon.
La hotel este un fel de convenție a marinarilor, iar polițiștii îi aduc pe toți oaspeții prin fața lui MIKE, pentru ca acesta să îl identifice pe BOB. Bărbatul are o nouă criză tocmai când apare Ben, supărat că polițiștii îi deranjează oaspeții cazați la hotel.
Hawk ajunge acasă la Harold, dar îl găsește pe bărbat spânzurat în sera lui cu orhidee, iar jurnalul este făcut bucăți.
Maddie îi anunță pe soții Palmer că are de gând să plece a doua zi înapoi acasă.
Harold a lăsat un bilețel în care a scris doar ”Sunt un suflet singuratic” în franceză, aceleași cuvinte pe care i le-a spus nepotul doameni bătrâne Donnei.
Shelly și Bobby se gândesc cum să facă rost de bani, când Leo începe să repete întruna ”pantofi noi”, ceea ce îi dă de gândit lui Bobby că poate fi un indiciu.El o roagă pe Shelly să caute chitanța unor pantofi pe care aceasta i-a dus recent la reparat.
Audrey îi spune tatălui său că știe totul despre Jack Chiorul și că ea era fata cu care el a încercat să se culce la bordel. Ben recunoaște totul.


Shelly îi spune Normei că trebuie să își dea demisia, iar ea o asigură că se va putea întoarce oricând la lucru. Cele două au parte apoi de un spctacol nedorit când apar Ed și Nadine, care încă se crede în liceu. Fața bietului Ed este...priceless.
Bobby și Mike găsesc în talpa uneia dintre ghetele lui Leo o casetă audio.
Cooper găsește în rămășițele jurnalului Laurei multiple referințe la BOB, ca fiind un prieten al tatălui ei, dar și câteva lucruri despre Ben. Chiar atunci, Audrey vine și îi povestește lui Cooper tot ce a aflat la Jack Chiorul, inclusiv că Ben este patronul și că a avut și el o relație cu Laura.Pe baza acestor lucruri și pentru că MIKE a leșinat când l-a văzut pe Ben, Cooper și Harry au de gând să îl aresteze pe Ben.
Ben e pe cale să încheie în sfârșit afacerea cu japonezul, după ce fratele lui, Jerry a verificat că totul e în odine cu banca, însă chiar atunci este luat pe sus de polițiști.
Acasă la familia Palmer, Sarha se târâie pe scări în jos strigând numele lui Leland. Oare ce o fi pățit?
Doamna cu bușteanul îi așteaptă pe polițiști la secție și le spune că ceva rău se va întâmpla în acea noape și că sunt multe bufnițe la Roadhouse.
Acasă la familia Martell, Pete dă peste japonezul ciudat care reiese că este de fapt Catherine, vie și nevătămată. Femeia are un plan de răzbunare, iar asupra lui Ben se pare că vor veni toate necazurile odată.
Sarah are o viziune cu un cal alb, iar apoi leșină. În spatele ei, pe hol, Leland își aranjează cravata în oglindă, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.
La Roadhouse, toată lumea ascultă muzica ciudată interpretată de Julee Cruise. Donna îi povestește lui James despre moartea lui Harold, iar le o anunță că Maddie pleacă din oraș. La bar, Bobby bea cu niște marinari. Cooper, Harry și doamna cu bușteanul se așează la o masă. Cooper vede cum pe scenă, în locul cântăreței apare urașul care îi repetă de câteva ori ”se întâmplă iar”.


Leland se uită în oglindă și vede chipul lui BOB, deci acum știm cine este misteriosul criminal. Își pune tacticos o pereche de mănuși, chiar când Maddie vine coborând pe scări pentru că îi miroase a ars. Acesta o atacă și urmează o scenă foarte tulburătoare, în care Leland alternează între cele două personalități ale sale repetând numele Laurei. În cele din urmă, o omoară pe Maddie și îi împinge sub unghie o literă.
La Roadhouse, uriașul dispare de pe scenă și totul revine la normal, însă e ca și cum toată lumea ar simți o imensă tristețe. Bătrânul care l-a găsit împușcat la hotel se apropie de Cooper și îi spune că îi pare rău. Donna plânge în brațele lui James și până și Bobby pare brusc tulburat.
Întregul episod este în stilul clasic Lynch și este probabil cel mai bun episod din întreg serialul.

Episodul 8

A doua zi, Leland joacă minigolf în sufragerie de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Donna și James trec pe acolo ca să lase o casetă cu cântecul pe care l-au înregistrat împreună cu Maddie. Leland le spune senin că Maddie a plecat deja, ba chiar că îi aștepta seara trecută și a fost dezamăgită să nu îii vadă. Sarah se comportă și ea normal, semn că nu își amintește nimic din seara precedentă și că, cel mai probabil, a fost drogată. Pe când se prgătește să plece, Leland își pune crosele de golf într-o geantă, unde se află cadavrul bietei Maddie.
La închisoare, Jerry îl vizitează pe Ben și îl asigură că se va ocupa el pesonal de cazul lui. Habar n-aveam că și țicnitul de Jerry este avocat. Jerry îl întreabă dacă a omorât-o pe Laura, iar Ben îi spune că în noapea cu pricina a fost cu Catherine Martell, dar ea e moară și nu are cine să îi susțină alibiul.
Lucy se întoarce din vacanță cu sora ei, Gwen. și cu băiețelul ei. Gwen e o versiune și mai aeriană și mai enervantă a lui Lucy, deși așa ceva nu părea posibil.


Cooper și Harry se află la hotel și îl văd pe Leland cântând și dansând franatic. Lui Cooper i se pare ceva suspicios, însă cei doi se decid să îl anunțe personal pe Leland că l-au arestat pe Ben pentru oartea Laurei. Și scena asta e grozavă, Ray Wise e genial cum face trecerile de la o personalitate la alta printr-o simplă schimbare a mimicii și a privirii. 
Doctorul Hayward ia o probă de sânge de la Ben, care protestează zgomotos. Cooper îi spune că există referințe despre el în jurnalul Laurei și că ea era pregătită să spună lumii întregi cu ce se ocupă el de fapt. Jerry îl sfătuiește să își ia un avocat mai bun.
Bobby ascultă caseta găsită în cizma lui Leo și își dă seama că este o înregistrare a întâlnirii dintre acesta și Ben, când a fost angajat să incendieze fabrica. Cel mai probabil Leo plănui să îl șantajeze cu ea pe Ben, așa că Bobby se gândește că ar putea face și el același lucru.
Mama Normei, Vivian, sosește în oraș alături de noul ei soț. Ernie, iar toți trei, alături de Hank, se pun de acord că ia cina împreună.


MIKE este supravegheat de poliție la hotel, însă reușește să evadeze pe geam, plecând în căutarea lui BOB.
Pete îl anunță pe Harry că Josie a plecat împreună cu vărul ei Jonathan, iar Harry spune că lui i-a zis că bărbatul e asistentul ei, domnul Lee, Până să își dea seama pe care dintre ei i-a mințit, Cooper îi întrerupe pentru că a fost anunțat că omul cu un braț a dispărut.
Pete merge în vizită la Ben și îi pune să asculte o casetă înregistrată de Catherine pe un casetofon ”portabil” uriaș - ce simplu e acum cu telefoanele mobile! Ea îi transmite lui Ben că va depune mărturie pentru a-i susține alibiul numai dacă îi trasferă proiectul imobiliar și fabrica pe numele ei. Pe Pete îl amuză la culme chestia asta și, deși nevasta lui recunoaște deschis că l-a înșelat cu Ben, se vede că o admiră fiindcă e atât de vicleană.


Cooper și Harry îl opresc în trafic pe Leland care conducea vădit alandala. El se scuză că e cu gândul la ce s-a întâmplat cu Ben. Parcă pentru a-și bate joc de el, îl întrebă pe Cooper dacă nu vrea să îi vadă noile crose de golf și le scoate chiar geanta în care se află cadavrul lui Maddie. Cooper este însă cu gândul la omul cu un baț și nu îi acordă prea multă atenție.Leland îi spune și că în noaptea morții Laurei l-a auzit pe Ben certându-se cu cineva la telefon pentru un jurnal.
Andy îi spune lui Lucy că și-a făcut un nou test de fertilitate și că el ar putea fi tatăl copilului ei, ceea ce nu face decât să o facă pe femeie să fie și mai confuză.
MIKE a fost găsit și este dus să îl vadă pe Ben. El le spune că Ben nu este BOB, însă exasperat de protestele lui Ben și poate și ca o mică vendetă personală, Harry îl arestează. Cooper îi spune că Ben nu e BOB, dar Harry explodează și îi răspunde că a avut destulă răbdare cu el și cu viziunile lui și că este cazul să îș aresteze pe Ben pe baza dovezilor solide pe care le au. Care nu știu cât de solide sunt, fiindcă un jurnal unde nu se spune nimic concret și faptul că Ben se culca cu Laura nu mi se pare un motiv concret pentru crimă.
La resturant, Norma și Vivian merg la baie, iar Hank și Ernie discută ca doi vechi prieteni, deoarece se cunosc din închisoare. Se pare că Vivian are mulți bani și l-a rugat pe Ernie să îi administreze investițiile, fără să știe că e un fost pușcăriaș și cartofor. Acest lucru îi convine de minune lui Hank.


Audrey îl întreabă pe Cooper dacă tatăl ei chiar e vinovat, însă el o asigură că nu crede că Ben este făptașul. Conversația lor este întreruptă de un telefon. Cooper este anunțat că a fost găsit cadavrul lui Maddie învelit în plastic, lângă cascadă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…