Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: Sezonul 2, episoadele 3&4


Din păcate am avut o săptămână foarte încărcată și nici nu m-am simțit prea bine, așa că nu am mai avut timp să mă ocup și de rezumate. Din fericire, au fost destule episoade în care nu s-au întâmplat prea multe lucruri, așa că voi reuși să ajung la zi cu episoadele din Twin Peaks.

Episodul 3

Ronnette Pulanski s află în stare gravă la spital, după ce se pare că cineva i-a pus un fel de vopsea în perfuzie. Totodată, Cooper și polițiștii găsesc o literă sub unghia ei, un B, la fel ca și în cazul Laurei și Theresei Banks. Cum acest detaliu nu a fost dat niciodată publicității, este clar că persoana care a făcut asta nu poate să fie decât ucigașul Laurei. Cooper le povestește celorlați despre visul său cu uriașul și despre faptul că unul dintre indicii s-a împliniti. Culmea, singurul care pare să îș ia în serios este Albert.
Donna îl vizitează pe Harold Smith care îi povestește că era prieten cu Laura și că și-ar dori ca Donna să îi ducă un ultim cadou pentru ea: o orhidee. Harold suferă de agorafobie și stă închis în casă, unde se ocupă cu creșterea orhideelor. Donna observă o bucată de hârtie suspectă care se vede în biblioteca lui, dar nu apucă să vadă despre ce este vorba.
Albert îl informează pe Cooper că într-adevăr, cocaina găsită asupra lui James este aceeași pe care o trafica și Leo, așa că toată lumea presupune că Leo a încercat să îi însceneze ceva lui James. De asemenea, litera B de sub unghia lui Ronnette provine dintr-o revistă Fleshworld. Apoi Cooper face o schiță ciudată pe tablă cu portretul lui Bob și victimele sale și spune ceva despre nu știu ce legături psihologice. M-a pierdut la faza asta, așa că nu știu să vă spun mai multe.


Alber și Harry se ceartă din nou, dar se pare că până la urmă vor fi tot un fel de prieteni buni, mai ales după un discurs siropos al lui Albert. Pe cuvânt, uneori scenariul este atât de plin de clișee și știu că asta era intenția, dar e greu de ”înghițit”.


James este eliberat din închisoare. Pe Lucy o vizitează un nou personaj, care cel mai probabil e un ticălos de primă clasă, după cum i-o spune și numele: Richard ”Dick” Tremayne, angajat la magazinul Horne. Se pare că draga de Lucy așa naivă cum părea, se întâlnea în același timp și cu Andy și cu Dick.
Leland îi spune lui Cooper povestea cu ucigașule pe care îl cunoaște din copilărie și că numele lui era Robertson. Cooper îl trimite pe Hawk să investigheze cine mai locuiește acum în casa de lângă casa bunicilor lui Leland.
Lucy îi spune lui Dick că este însărcinată, ceea ce, evident, pe el nu îl bucură prea tare.
Maddie și James discută despre Donna la RR, iar el se plânge că nu înțelege ce se întâmplă cu iubita lui. Ca să îl consoleze, Maddie îl ia de mână și chiar atunci intră Donna care le face o scenă de gelozie. Într-un fel o înțeleg, biata de ea se pare că nu va reuși niciodată să concureze cu Laura și sosiile ei.
Blackie și directorul de la magazinul Horne filmează o casetă cu Audrey legată fedeleș ca să îl șantajeze pe tatăl ei. Blackie o injectează cu heroină, așa cum i-a făcut și ei Ben, iar directorul magazinului are de gând să o omoare oricum după ce primesc recompensa, ca să nu spună nimănui ce știe despre Jack Chiorul.
Omul cu un braț se află la secția de poliție încercând să vândă niște pantofi, când vede portretul lui BOB și începe să se comporte foarte ciudat. El merge la baie, unde încearcă să se injecteze singur cu vreun fel de medicament, dar nu apucă să facă asta fiindcă începe să aibă convulsii și se prăbușește la pământ.
Shelly refuză să depună mărturie împortriva lui Leo, iar Cooper nu mai insistă fiindcă își dă seama că e un fel de schemă să pună mâna pe banii de asigurare, dar nu își dă seama cine este cel care o sfătuiește ce să facă.
Cooper îi spune lui Ben despre telefonul de la Audrey, dar acesta îi taie repede macaroana și îi face niște aluzii nu prea fine să se țină departe de fiică-sa.
La Jack Chioru, apare Jean Renault, fratele lui Bernard și Jacques, împreună cu Nancy, sora lui Blackie. El le spune lui Blackie și omulețului de la magazin că va fi el intermediarul ca să ia recompensa pentru Audrey și ca Ben să nu știe că cei doi se află în spatele răpirii. În schimb, vrea să pună mâna pe cel responsabil de moartea fraților săi, adică pe Cooper.
Cooper află că omul cu un braț a fost la secție și îl caută în baie, unde nu găsește decât seringa de pe jos, Astfel, ultimul indiciu al uriașului se adeverește; fără chimicale el va arăta. 
Nadine iese din comă, dar se pare că acum e și mai nebună decât era înainte, pentru că are impresia că are din nou 18 ani, spre disperarea bietului Ed. 
Cooper și Harry asistă la o ședință de autohipnoză a doctorului Jacoby, care încearcă să-și amintească noaptea în care a murit Jacques. Într-adevăr, doctorul își dă seama că îș cunoaște pe ucigașul lui Jacques.
Donna duce orhideea la momântul Laurei și se lansează într-o întreagă tiradă despre cum toată lumea încerca mereu să rezolve problemele Laurei și că totul se învârtea în jurul ei. Ce mai prietenă,nu?
James o caută pe Donna acasă la familia Palmer fiindcă e supărat că maică-s s-a întors acasă. Maddie și James au iarăși un moment mai intim, în care aproape se sărută, iar chiar atunci îi surprinde Donna care o ia la fugă. Leland o consolează pe Maddie, care se plânge că, deși seamănă cu Laura, ele sunt persoane complet diferite. Chiar atunci apar Cooper și Harry ca să îl aresteze pe Leland pentru uciderea lui Jacques.
Donna merge la Harold, neștiind cui să își mai verse amarul. Când bărbatul iese din cameră să îi aducă ceva de băut, Donna observă pe o masă un caiet pe care scrie ”acesta este jurnalul Laurei Palmer”.

Episodul 4


Leland mărturisește că el l-a ucis pe Jacques, neputând suporta gândul că acesta i-a omorât fata. Sau cel puțin așa a presupus, având în vedere că Jacques fusese arestat. Este o scenă foarte bună cu actorul Ray Wise, care cred că face o treabă grozavă în acest rol.
Andy vrea să repete testul de fertilitate, iar doctorul Hayward îi îndeasă în mână un flacon și-l trimite să îi aducă o probă pe loc. Tocmai pe când mergea la baie cu recipientul de plastic și cu o revistă Fleshworld, Andy dă peste Lucy, care pare a fi foarte indignată de ceea ce vede. Cam exagerată reacția ei, avân îi vedere că ea este cea care s-a culcat cu doi bărbați deodată.
Harry îi spune lui Cooper că n-au găsit în acte nici un om cu numele de Robertson care să fi locuit în casa de lângă cea a familiei Palmer, dar că au adresa celor mai recenți proprietari. Cooper observă că Andy poartă aceleși cizme ca și Leo, pe care le-a cumpărat de la omul cu un braț. Este încă un semn că trebuie să îl găsească acest om, care reprezintă un indiciu.
Jean Renault îi face o vizită lui Ben și îi arată caseta pe care se vede Audrey legată. El îi spune că îl poate ajuta, dacă îl face partener la Jack Chiorul, pentru că cei de acolo oricum vor să îl fure. El îi mai cere ca recompensa pentru Audrey să fie adusă de agentul Cooper.
La hotelul Greater Northern și la restaurantul RR toată lumea e în priză fiindcă un celebru critic culinar, dar despre care nu știe nimeni cum arată va sosi în Twin Peaks. Ca să intre în grațiile Normei, Hanks se preface foarte entuziasmat și fuge să cumpere diverse chestii ca să facă restaurantul să arate mai bine. Nu văd ce ar putea rezolva cu niște fețe de masă și lumânărele, la urma urmei este un simplu restaurant așa cum sunt astea pe la care opresc tiriștii de la noi.
Donna și Harold povestesc despre Laura. Ea îi sugerează să predea jurnalul poliției, dar Harold nu vrea, pentru că, spune el, Laura i l-a încredințat lui și numai lui.
Ben îi spune lui Cooper despre răpirea lui Audrey și îi cere ajutorul, având în vedere că ei au o relație atât de ”specială”. Cooper este de acord să îl ajute, deși acest lucru l-ar putea costa slujba lui din cadrul FBI-ului.
Josie se întoarce acasă cu o mulțime de pachete cu cumpărături și se preface foarte supărată când aude despre moartea lui Catherine.
Jean Renault îl împușcă pe directorul magazinului Horne, după ce Audrey îi spune că acesta a lovit-o.
Lucy îi povestește lui Cooper cum a ajuns să se întâlnească și cu Andy și cu Dick și cum nici ea nu știe ce vrea. Cooper îi cere apoi lui Harry să i-l împrumute pe cel mai bun dintre băieții Bookhouse, pentru că are o misiune despre care este mai bine ca șeriful să nu știe nimic.
La RR, Norma și Hank cred că străinul care le face o vizită e criticul literar, dar într-un moment de neatenție al acestuia, Hank îi fură legitimația și află că este de fapt procurorul venit la audierea lui Leland.
Donna îi cere ajutorul lui Maddie ca să pună mâna pe jurnalul Laurei, care se află în posesia lui Harold și e decisă să facă asta fără James, sau fără Maddie.
Josie îi servește lui Harry o nouă scenă în care face pe căprioara nevinovată și apoi îl seduce. Un bărbat asiatic ciudat îi urmărește pe fereastră. 
Sosește și judecătorul desemnat pentru audierea lui Leland. 
Dick îi dă lui Lucy niște bani, ca să își rezolve mica ”problemă”, ceea ce nu face decât să o scoată și mai mult din sărite.
Cum procurorul întârzie să apară la secție, Leland trebuie să petreacă noaptea în închisoare. E cam enervant cum toată lumea se poartă cu mănuși cu el. Crima e crimă, chiar dacă Jacques nu a fost un sfânt. La urma urmei, nici măcar nu a omorât-o el pe Laura. De asta nu-mi plac mie orășelele mici. Prea funcționează pe baza unor idei înrădăcinate de-a lungul timpului.
La hotel, se cazează un japonez ciudat despre care recepționista crede că este criticul culinar.
Josie i-l prezintă pe bărbatul ciudat care o spionase la geam lui Pete și zice că e vărul ei Jonathan. De fapt, după plecarea bătrânului, cei doi încep să discute despre toate afacerile lui Josie, iar el îi spune că e așteptată de urgență în Hong Kong la ordinele unui domn Eckhardt. De asemenea, bărbatul o asigură că va avea el grijă de problema ei cu Hank care îi cere mai mulți bani.
Cooper merge la Roadhouse să se întâlnească cu băiatul Bookhouse trimis de șerif, dar se pare că acesta vine chiar el, pentru că nu vrea să își lase prietenul la greu. Mi se pare drăguță prietenia asta între ei, sunt ”bros”, înțeleg, dar de cât timp se cunosc, de o săptămână?
Vărul Jonathan îi face o vizită lui Hank și îi dă un avertisment serios să nu se mai amestece în treburile lui Josie.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…