Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: Sezonul 2, episoadele 1&2Episodul 1

Vineri seara a fost iarăși o zi lungă, pentru că premiera sezonului 2 a fost iarăși practic un episod dublu.
După cum știți, sezonul 1 s-a încheiat cu Cooper care a fost împușcat de 3 ori în piept. Din fericire, agentul purta vesta lui antiglonț pentru că tocmai fusese sub acoperire, dar un capăt era ușor ridicat din cauza unei căpușe care îl deranja, și exact acolo l-a nimerit un glonț. Așa că acum zace pe podea într-o baltă de sânge. Un chelner de vreo 200 de ani vine să îi aducă laptele cald pe care îl comandase la room service, dar nu pare să observe că omul e rănit pe jos și urmează o scenă foarte lungă în care chelnerul intră și iese de vreo trei ori din cameră. Acum, nu știu dacă era o halucinație sau un vis de-a lui Cooper, sau chelnerul respectiv era pur și simplu cam lent la minte.
După ceea, un uriaș i se arată lui Cooper într-o viziune îi spune că are voie să îi dea trei indicii, care se vor adeveri toate: că un om se află într-un sac zâmbitor, că bufnițele nu sunt ceea ce par și că fără chimicale, el indică. De asemenea, Leo se află într-un cal flămând. Uriașul ia inelul lui Cooper și îi spune că i-l va înapoia după ce toate lucrurile se adeveresc.
La Jack Chiorul, Benjamin e încântat să o cunoască pe fata nouă, dar Audrey are inspirația să își acopere fața cu o mască decorativă care atârna pe pertele din cameră și încearcă să scape de el spunându-i că e timidă. Din fericire pentru ea, Jerry îi întrerupe și îl cheamă pe Ben fiindcă au o urgență, cel mai probabi focul de la fabrică.
Harry și restul polițiștilor îl găsesc în sfârșit pe Cooper și îl duc la spital. Când se trezește, Lucy îl pune la curent cu ce s-a întâmplat: Pete și Shelly sunt în spital pentru că au inhalat fum, Catherine și Josie au dispărut, Nadien e în comă, iar Jaques este mort. Cooper se întreabă pe bună dreptate cât timp a fost leșinat.Doar o noapte, dar ce noapte!
Maddie și Sarah discută despre viziunile ciudate pe care le au fiecare dintre ele. WTF? Toată lumea are viziuni în serialul ăsta. Chiar atunci apare Leland cântând și dansând de parcă e cel mai fericit om din lume. Ambele femei sunt șocate fiindcă se pare că i-a albit părul peste noapte. Leland are o voce destul de plăcută, cine ar fi crezut?
La spital, Cooper vede sacul în care a fost pus cadavrul lui Jacques și acesta pare să zâmbească. Sacul, nu Jaques, așa că primul indiciu al uriașului se adeverește.
Polițiștii cercetează scena crimei la Leo acasă și Cooper își dă seama că acesta încercase să lovească pe cineva cu un topor, dar nu știe pe cine. Chiar atunci apare agentul Albert și e  martor la încă un moment strălucitor din istoria poliției Twin Peaks. Andy calcă pe o scândură slăbită care îl pocnește fix în cap și apoi urmează câteva minute în care se chinuie să își păstreze echilibrul, adică e foarte amețit și se străduiește să nu cadă în fund. 
Maddie și Donna se întâlnesc la RR. E clar că e ceva schimbat la Donna și că încercă să o imite mai mult pe Laura, cu hainele mai mulate, rujul roșu și țigara din mână. Să gfie pentru că vrea să-l păstreze pe James? Maddie îi dă o pereche de ochelari de soare care îi aparținuseră Laurei. Chiar atunci, Donna primește un bilet misterios în care i se scrie că ar trebui să vadă ce e cu ”Mesele pe roți”, programul de livrări la domiciliu de la RR. Având în vedere că doamna cu bușteanul e într-un colț al restaurantului, presupun că ea a trimis biletul.
Albert se uită scurt la rana lui Cooper și își dă seama ce înălțime avea atacatorul agentului și de la ce distanță a tras. Andy se folosește de indiciul primit de la Cooper și îl anunță că Leo a petrecut o noapte în închisoare în Hungry Horse, Montana, chiar în noaptea în care a fost ucisă Theresa Banks. Deci, Leo fiind închis în ”calul flămând” și având un alibi foarte bun, cel mai probabil nu este ucigașul Laurei.
James îi povestește lui Cooper că omul despre care vorbește Laura pe casetă este cel mai probabil Leo, dar își amintește că, atunci când au început să se întâlnească, Laura avea obiceiul să spună lucruri fără noimă și că îi era foarte teamă de un bărbat pe nume Bob. El îi mai mărturisește că a trebuit să recupereze lănțișorul de aur de la doctorul Jacoby.
Cooper le cere lui Andy și Lucy să caute prin numerele vechi ale revistei erotice Fleshworld, să vadă găsesc fotografii cu Theresa Banks, pentru a stabili dacă există vreo conexiune între Theresa, Ronnette și Laura.
Constrâns de Cooper, Jacoby recunoaște că el este cel care a dat de Donna și James ân noaptea când au ascuns lănțișorul și l-a luat ca pe o amintire. El îi mai spune că în ultimele ei zile de viață, Laura părea ciudat de liniștită și că cel mai probabil s-a lăsat ucisă. Cooper îl îmtreabă dacă a observat ceva ciudat în noaptea când a murit Jacques. Jacoby era sedat, dar își amintește că a simțit un miros puternic de ulei de motor.


Bobby o vizitează pe Shelly la spital și cei doi își mărturisesc pentru prima dată că se iubesc. Îmi place de ăștia doi, nici eu nu știu de ce.
Ed îi poveștește lui Cooper povestea vieții lui. Se pare că el și Norma erau iubiți în liceu, dar în urma unei discuții aprinse, Norma a fugit cu Hank, iar Ed s-a aruncat în brațele primei fete care i-a acordat atenție, Nadine. Pe jumătate furios, pe jumătate beat, Ed a cerut-o de soție și au avut o căsătorie-fulger. Apoi, Ed ar fi vrut să ceară divorțul, dar pe când se aflau în luna de miere, a avut loc un accident de vânătoare și a Ed a nimerit-o din greșeală pe Nadine cu o alice în ochi. În priul rând, cine naiba merge la vânătoare în luna de miere? În al doilea rând, se pare că de aceea Ed și Norma au avut o aventură. El încă o mai iubește, iar față de Nadine simte mai mult vină și milă.
Bobby și tatăl lui au încă o discuție la RR, pe care sinceră să fiu nu m-am obosit să o urmăresc, ceva cu vise și viziuni. Cui îi pasă, nu-i așa? Atunci, Bobby îl observă pe Hank lucrând în restaurant și îl recunoaște ca fiind cel care l-a împușcat pe Leo.
Harry îl duce pe Pete acasă de la spital și îl întreabă dacă știe unde e Josie. Acesta spune că Josie a lăsat un bilet că pleacă într-o călătorie de afaceri în Seattle.
Ben și Jerry cer explicații de la Hank, care îi liniștește că sigur Catherine e moartă, chiar dacă nu i-au găsit încă cadavrul, iar Leo e practic în stare de legumă, chiar dacă nu a murit încă. 
La Jack Chiorul, Blackie nu e mulțumită de Audrey, care se folosește de niște scuze stupide, ca să motiveze de ce nu s-a culcat cu Ben - eeeek! Blackie o încuie în camera ei, și atunci își dă Audrey seama că s-a băgat în ceva ce o depășeșe.
Familia Hayward organizează o cină în cinstea familiei Palmer. Sora mai mică a Donnei recită o poezie, iar sora și mai mică - despre care nu s-a suflat o vorbă până acum - cântă la piant. Leland începe iarăși să cânte un cântec vesel, până când leșină. Ciudat rău, omul ăsta.
Uriașul i se arată iarăși lui Cooper în camera lui și îi spune că singura persoană care l-a văzut pe al treilea bărbat de la cabană în noaptea în care a murit Laura e gata să vorbească. Apoi, îi spune că a uitat ceva și îi indică locul de sub pat, unde s-a pierdut un bilet de la Audrey în care îi spune că e la Jack Chiorul, dar Cooper nu își dă seama despre ce e vorba.
Episodul se încheie cu Ronnette pe patul de spital, care își amintește cum a fost ucisă Laura în vagonul de tre de către BOB și, bineînțeles, e o scenă foarte înfricoșătoare, în special din cauza chipului însângerat al Laurei, care țipă în timp ce este înjunghiată de BOB.

Episodul 2Cooper și Albert iau micul dejun la hotel, acompaniați de un cor ciudat, spre nemulțumirea lui Albert. Acesta îi spune lui Cooper noutățile. Jacques a fost ucis prin sufocare cu o pernă și nu stangulat, cum credeau ei inițial, iar făptașul purta mănuși. Incendiul de la farbica Packard a fost provocat, cel mai probabil de Leo. Ronnette s-a trezit din comă, dar încă nu vorbește. Fostul partener al lui Cooper, Windom Earle a evadat de la un spital de nebuni, ceea ce e încă o veste proastă pentru agent.
Donna preia traseul Laurei la Mese pe roți și ajunge la casa unei bătrâne foarte ciudate, care locuiește împreună cu nepotul său. Ea îi spune că ar trebui să îl întrebe pe vecinul de peste drum, Harold Smith despre Laura. Smith nu răspunde atunci când Donna bate la ușă, așa că Donna îi lasă un bilet. Doamna bătrână și nepotul ei sunt al naibii de ciudați. Mai ales copilul ăla. 
La spital, Cooper și Harry vor să afle de la Ronnette cine a atacat-o pe ea și Laura. are loc și o scenă ciudată cu un scaun pe care cei doi se chiunie să îl ajusteze, care am aflat ulterior că nu era în scenariu, cei doi actori chiuindu-se cu adevărat să fixeze scaunul. Cooper îi arată lui Ronnette portretul robot al lui Leo - oare de ce n-au o fotografie? - însă ea dă din cap în semn că nu el a rănit-o. Când îi arată însă portretul lui BOB, Ronnette o ia razna și e nevoie de intervenția doctorilor să se calmeze.
Ben și Jerry se întrebă care dintre registrele contabile ale fabricii Packard ar trebui să îl facă dispărut, cel real sau cel măsluit de Catherine, pentru că ambele variante le-ar aduce lor anumite avantaje. Cum nu pot ajunge la un consens, amână decicizia.
La RR, doamna cu bușteanul și domnul Briggs, tatăl lui Bobb, au un schimb de vorbe ciudat, ea spunându-i că e cazul ca el să livreze mesajul, iar el îi face semn că a înțeles despre ce e vorba. E bine că el a înțeles, că eu nu. Și îmi vine să îl întreb exact ce l-a întrebat și Bobby: tu cu ce te ocupi de fapt?
Andy îi spune lui Lucy în sfârșit de ce a fost atât de șocat când ea i-a spus că e însărcinată. Se pare că Andy e steril, așa că omul se îtreabă al cui copil îl așteaptă Lucy. Hank și Harry au un schimb tăios de vorbe, șeriful dându-i de înțeles că e cu ochii pe el. Harry îi povestește lui Cooper că și Hank a făcut parte din Băieții Bookhouse, dar nu apucă să îi spună și ce s-a întâmplat, pentru că sună Benjamin ca să raporteze foarte nonșalant că fiică-sa a dispărut de vreo două zile. 
Ben și Jerry sunt foarte preocupați să îi liniștească pe investitorii islandezi că totul e în ordine, după ce Leland i-a anunțat deja despre incendiul de la fabrică. Cei doi nu apucă să se certe prea mult cu Leland, pentru că acesta vede o foaie cu portretul robot al lui BOB și spune că îl cunoaște pe acel om din copilărie, pentru că stătea lângă casa bunicului său și pleacă să discute cu șeriful.
Înapoi la spital, doctorul Hayward îi explică lui Shelly că Leo a rămas practic în stare de legumă în urma împușcăturii și că nu se știe dacă se va mai face bine vreodată.
La Jack  Chiorul, Audrey dă peste directorul de la magazinul Horne într-o poziție compromițătoare și îi cere să îi spună tot ce știe. El îi povestește totul, cum el recrutează fete de la raionul de parfum pentru a lucra la club, care este deținut de Benjamin. Atât Ronnette, cât și Laura au fost recrutate, dar Laura a fost dată afară pentru că lua droguri. El mai spune că Benjamin știa că cele două fete lucrează acolo, așa că biata Audrey își dă seama exact ce fel de om e dragul ei tată.
Bobby o convinge pe Shelly să nu depună mărturie împotriva lui Leo, pentru ca acesta să nu fie luat în custodia poliției. În schimb, Shelly ar trebui să îl ia acasă și să încaseze banii de ajutor de handicap - sau cum s-o fi chemând la ei - mai ales că Leo este acum complet inofensiv.


Cooper se pregătește de culcare la hotel și se gândește la Audrey, pentru care este îngrijorat, când este vizitat de domnul Briggs. Acesta îi spune că, deși munca lui este strict secretă, îi poate spune că printre îndatoririle lui se numără și monitorizarea meajelor primite prin satelit ”din spațiu”. Sper că nu o dăm acum în Dosarele X, că extratereștrii erau tot ce lipseau din povestea asta. În general, mesajele primite nu au nici o noimă, însă în noaptea în care a fost împușcat Cooper, au primit un mesaj care spunea ”Bufnițele nu sunt ceea ce par”, adică exact ce i-a spus și uriașul din viziunea lui Cooper. Apoi, la momentul la care a fost împușcat, mesajele repetau numele lui Cooper de mai multe ori, așa că domnul Briggs s-a gândit că ar trebui să îi transmită acest lucru. Presupun că la asta s-a referit doamna cu bușteanul în restaurant, dar mă întreb acum ea de unde știe de mesajele din spațiu?
Acasă la Donna, James Maddie și Donna se înregistrează cântând un cântec și sincer n-am înțeles de ce ar face asta sau care era rostul scenei. James are o voce oribilă de falsetto, de parcă cineva l-ar fi strâns prea tare de partea dintre picioare, iar fetele sunt voclistele lui de fundal. Bobby și Maddie schimbă câteva priviri de vițeluși îndrăgostiți, ceea ce stârnește gelozia Donnei care pleacă din cameră, iar James o urmează. Chiar atunci, Harold Smith o sună pe Donna și îi spune că este de acord să vorbească cu ea.
Apoi, urmează cea mai înfricoșătoare scenă de până acum din serial. Rămasă singură în sufragerie, Maddie îl vede intrând pe geam pe BOB, care se apropie de ea cu un rânjent îngrozitor. BOB este filmat dintr-un unghi anume, astfel încât ai impresia că se îndreaptă direct spre cameră și sincer, am avut tentația să mă uit de 20 de ori la fereastră să mă asigur că nu intră nimeni pe ea. Știu, știu, e doar un film, dar scena asta....brrrrrr!
Cooper are iarăși un vis ciudat, cu mai multe imagini suprapuse: Laura, Ronnette, Sarah, bufnițe, uriașul, un talmeș-balmeș din care nu se înțelege nimic. El este trezit de un telefon de la Audrey, care a reușit cumva să îl contacteze și îl întreabă de ce nu a venit încă să o salveze. Ea nu apucă să spună prea multe, pentru că este întreruptă de Blackie, care o asigură că acum are mari probleme și îi spune pe nume, semn că directorul de la magazinul Horne a turnat-o și matroana știe exact cu cine are de-a face. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…