Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: Sezonul 1, episoadele 7&8


Episodul 7

Așa cum ne-am oprit episodul anterior, Cooper se trezește cu o Audrey goală în patul lui. agentul îi spune forte politicos că nu are cum să fie ceva între ei, pentru că ea are 18 ani iar el este mult mai în vârstă. Însă, dacă are nevoie de un prieten cu care să vorbească, el este gata să o asculte. Nu-i așa că e drăguț din partea lui?
A doua zi, la secția de poliție, Lucy e evident că e foarte supărată pe Andy și nimeni nu știe de ce. Însă un telefon pe care îl primește ne oferă toate clarificările de care avem nevoie: fata este însărcinată. 
Doctorul Hayward le spune tuturor că pasărea lui Jacques obișnuiește să imite sunetele întocmai precum papagalii, așa că, poate spune ceva important legat de noaptea în care a murit Laura. Cooper lasă lângă colivie un reportofon activat vocal, în cazul în care Waldo se va trezi să spună ceva.
Ca să îl poată interoga pe Jacques, despre care știu deja că se află la cazinoul de la Jack Chiorul din Canada, iar ei nu au dreptul să investigheze oficial acolo, Cooper și Harry decid să meargă sub acoperire, într-o misiunea a băieților de la Bookhouse.
Știți care e prima regulă când vrei să omori pe cineva prin împușcare? Tragi de două ori. O dată că na, tragi, și încă o dată ca să fii sigur. Shelly nu a învățat această lecție și a tras o singură dată în Leo, care nu a murit, e doar rănit la braț. Acum, ea este terorizată că Leo se va răzbuna pe ea. Și pe bună dreptate. Soțul ei iubitor o supraveghează cu atenție de la distanță și află în sfârșit și cu cine îl înșală Shelly, tocmai cu Bobby, ”partenerul de afaceri”. Tocmai când se pregătea să îi împuște pe amândoi, Leo aude la stația pe care o folosește la TIR frecvența folosită de polițiști și află că Waldo se află în custodia poliței, iar aceștia nu așteaptă decât ca pasărea să vorbească.
Maddie aduce acasă la Donna o casetă audio pe care a găsit-o într-o ascunzătoare din camera Laurei. Pe casetă, Laura îi face diferite mărturisiri doctorului Jacoby despre visele ei ”obraznice”. Maddie mai găsise o carcasă datată 23 februarie, ziua în care a murit Laura, iar ea, Donna și James presupun că psihologul nu i-a mai înapoiat caseta Laurei și că el este cel care a ucis-o. James are un plan să pună mâna pe casetă și pentru asta se vor folosi de asemănarea fizică a lui Maddie cu Laura. Mă miră că James are planuri, pentru că mi se pare un tăntălău și jumătate, nu știu de ce.
Audrey scormonește prin biroul directorului de magazin și găsește o mică agendă unde sunt notate mai multe nume de fete, printre care și cel al lui Ronnette. Când este pe cale să fie prinsă, se ascunde într-un dulap și își aprinde o țigară. Cine se ascunde într-un dulap și își aprinde o țigară, serios? Directorul intră în birou împreună cu o tânără de la magazin, Jenny, p care o întreabă dacă i-a plăcut să lucreze la club și dacă n-ar vrea să fie ”fată ospitalieră”, sau ceva de genul acesta. Jenny acceptă, iar directorul îi dă numărul de telefon al unei persoane numită Black Rose. Mai târziu, Audrey se preface în fața lui Jenny că a primit aceeași ofertă de la directorul magazinului - sincer, nu m-am obosit să îi țin minte numele, că și așa sunt prea multe personaje în serialul ăsta și e greu să le ții evidența - și că a pierdut numărul lui Black Rose. Fata i-l dă, iar Audrey nu stă pe gânduri și sună să programeze un interviu.
Nadine este tristă pentru că invenția ei, cea cu mecanismul silențios de tragere a perdelelor, a fost respinsă de un avocat specializat în patente. Astfel, se năruiește visul ei ca ea și Ed să se îmbogățească. Ed o consolează cum poate și, poate că nu o mai iubește, dar este evident că încă mai ține mult la ea și de aceea îi suportă toate ciudățeniile.
Harry o întreabă pe Josie ce căuta în fața motelului unde l-au găsit pe omul cu un braț, iar ea nu are cum să nege, deoarece Hawk a văzut-o. Josie spune că îi urmărea pe Catherine și Benjamin ca să le facă poze și să îi ofere lui Harry dovezi că ei într-adevăr plănuiesc să o omoare. Bietul Harry...e complet orb și surd la tot ce se întâmplă în jur când vine vorba de Josie.
Cooper, Harry și Ed se pregătesc să meargă la Jack Chiorul. Cooper și Ed, nefiind cunoscuti celor de acolo vor intra sub acoperire și se vor da drept niște stomatologi veniți în excursie să spargă niște bani. Harry îi spune lui cooper că Josie are probleme, iar agentul simte imediat că ceva nu e în regulă cu tipa, pentru că îl întreabă pe Harry ce știe despre trecutul ei. Harry dă cel mai naiv răspuns posibil: că știe tot ce e de știut finndcă o iubește. *îmi dau ochii peste cap exasperată* Cooper, ca un prieten bun ce este, îi spune lui Harry că poate conta pe el cu orice are nevoie.
Catherine primește vizita unui reprezentat de la o companie de asigurări, care mai are nevoie de încă o semnătură pe o poliță de asigurare de viață pe numele ei al cărui beneficiar este...Josie. Omul îi spune că Josie și Benjamin s-au ocupat de toate formalitățile, așa că ea își dă seama că cei doi vor de fapt să scape de ea.
Leo îl împușcă pe bietul Waldo prin geamul secției de poliție, ceea ce m-a întristat foarte tare. Nu suport să văd animale ucise nici măcar în film, iar moartea bietului Waldo a fost cea a unei creaturi nevinovate, singura vină a păsării fiind că putea să vorbească. Cooper ascultă înregistrările de pe reportofon, iar pasărea într-adevăr începusă să vorbească și spunea ”Încetează! Mă doare! Leo, nu!” Se sapă o groapă tot mai adâncă în jurul lui Leo.


Cooper și Ed ajung la cazinou, unde o cunosc pe Blackie. Ed aproape că se dă de gol în fața matroanei. După o vreme petrecută la masa de cărți, Jacques își începe în sfârșit tura ca și crupier.
Între timp, Ben și Jerry se decid să îi aducă pe islandezi la Jack Chiorul, sau mai bine zis Jerry se scapă și le zice de cazinou. Ben e dispus să facă orice, numai ca islandezii să semneze odată contractul acela pentru proiectul imobiliar.
Maddie se întâlnește cu James și Donna în parc, purtând o perucă blondă. Când o vede, e clar că James e afectat a vederea ei și că la un anumit nivel va fi mereu îndrăgostit de Laura. Donna își dă și ea seama de acest lucru.


Audrey are un interviu cu Blackie și îi toarnă o mulțime de gogoși în așa-zisul CV, inclusiv un nume fals care este furat din cartea ”Litera stacojie”. Blackie își dă seama ce se întâmplă și e pe cale s-o trimită la plimbare, dar Audrey îi arată care este una dintre calitățile ei, mâncând o cireașă și făcând un nod la codița acesteia cu limba. Blackie o anunță că poate începe lucrul la club.
Maddie îl sună pe doctorul Jacoby și se dă drept Laura. Ea îi spune să se uite la ușă, unde îl așteaptă o casetă video cu ea cu peruca blondă și cu ziarul actual, pentru ca doctorul să creadă că Laura trăiește cu adevărat. Ea îi dă întâlnire pe o anumită stradă, iar James și Donna pleacă spre locuința doctorului și o lasă pe Maddie singură, lângă cabina telefonică, noaptea. O idee, minunată, nu-i așa? Doctorul însă nu e atât de credul și observă pe filmare un chioșc de lemn, iar singurul chioșc de lemn este în parcul de est, acolo unde se află Maddie, așa că pornește într-acolo.
Donna și James intră în biroul doctorului căutând dovezi care să arate implicarea lui în crima Laurei. Ei nu știu că Bobby e pe urmele lor, care apropo, nu pare deloc mirat să o vadă pe așa-zisa Laura. Cât timp ei sunt în biroul doctorului. Bobby strecoară o punguță cu cocaină în rezervorul de la motocicleta lui James. 
Episodul se încheie cu o a treia persoană care îl urmărise pe Bobby și care a rămas în parc alături de biata Maddie. Cel mai probabil Leo Johnson.

Episodul 8Donna și James găsesc în biroul lui Jacoby caseta lipsă din colecția Laurei, ascunsă într-o nucă de cocos. Doctorul visează la tot felul de destinații exotice, așa că e lesne de înțeles de ce nu prea iubește orășelul. Cât despre doctor, el se află în boscheți la propriu, urmărind-o pe Maddie deghizată în Laura, când un bărbat mascat îl lovește din spate și îl lasă inconștient. Până ca bărbatul respectiv să apuce să o atace și pe Maddie, sosesc Donna și James care o iau cu ei. Judecând după înălțime, și având în vedere că se afla acolo fiindcă îș urmărea pe Bobby, cred că bărbatul mascat era Bobby.
La Jack Chiorul, Cooper îi strecoară chipul cu bucata lipsă lui Jacques și îi spune că este un prieten de-al lui Leo și că au ceva de discutat. În biroul lui Blackie, Audrey este pregătită de aceasta pentru prima ei seară de lucru, mai ales că și patronul localului este așteptat să apară. Audrey îl observă pe Cooper pe camerele de supraveghere din biroul matroanei, însă nu suflă o vorbă.
Cooper îi toarnă o poveste lui Jacques, cum că el este de fapt ”banca” din spatele afacerii lui Leo - ceea ce noi știm deja că este rolul lui Benjamin, banca fiind omul cu banii - și că nu mai are nevoie de un intermediar, așa că are o propunere de afaceri direct pentru el. Îi oferă 10.000 de dolari și îi dă jumătate din sumă, urmând ca cealaltă jumătate să o primească la o centrală aflată dincolo de graniță. Totodată, Cooper află și povestea chipului de poker rupt. Se pare că, în noaptea morții ei, Leo și Laura erau în toiul ”acțiunii”, cu ea legată, pentru că așa îi plăcea - zice Jacques - când Waldo s-a așezat pe ea și a început să o ciocănească de umăr. Când Laura a început să strige la Leo să înceteze și să ia pasărea de pe ea, Leo i-a băgat chipul în gură ca s-o facă să tacă. Și așa a ajuns Laura să muște din bucata de plastic și să o înghită.
Acasă la Shelly, Leo o ia prin surprindere și o târăște după el cu scopul evident să o omoare, spunând că ea l-a obligat să facă asta. Ca orice persoană abuzivă. Shelly e proastă rău, pe bune. Are un soț bătău, îl împușcă, dar nu cât să îl omoare, doar cât să îl enerveze mai tare, nu spune nimănui nimic, doar lui Bobby, nu poliției, nu altcuiva și nici măcar n-are bunul simț să stea la altcineva știind că el e în libertatea. La prietena ei, Norma, de exemplu, oriunde numai să nu fie singură. Csf? Ncs!
La centrala electrică, Jacques este luat prin surprindere de polițiști, care nu așteptau decât ca el să treacă granița pentru a-l putea aresta. Jacques reușește să apuce arma unui polițist, dar tocmai Andy, care era cel mai prost țintaș reușește să îl nimerească în braț.
Donna, James și Maddie ascultă caseta furată din biroul lui Jacoby. Laura povestește cum s-a sătura de James și de dulcegăriile lui și că îl consideră prostuț. Ea mai povestește despre un bărbat periculos, despre care ”crede” că a încercat să o mai omoare pe două ori, dar că ”oarecum îi place”. Fata asta chiar avea probleme. James era prea dulce,dar prefer unul care voia s-o omoare. Drăguț. Ea spune că bărbatul conduce o Corvette roșie. Ghici cine o fi!


Leo o duce pe Shelly la fabrica Packard, fiindcă vă amintiți că Benjamin îl plătise să îi dea foc. O leagă acolo pe Shelly și lasă un mecanism care va declanșa un incendiu peste o oră. Nu e chiar o bombă, sincer habar n-am ce era chestia aia rudimentară.
Nadine ia niște pastile ca să se sinucidă. Nu știu de ce, poate fiindcă nu i-a ieșit invenția, poate din alte motive, nu știm.
Hank încaseză niște bani de la Josie și aflăm și care este legătura dintre ei. El a fost de acord să facă un an și jumătate de închisoare pentru ucidere din culpă în urma unui accident rutier, ca să nu se afle că de fapt el a fost cel care a angajat accidentul de barcă în care a murit soțul lui Josei. Dar Hank este lacom și se pare că are și alte pretenții pentru serviciile lui.
Catherine caută registrul lipsă înnebunită și îl imploră pe Pete să o ajute, după ce își cere scuze pentru cum s-a purtat cu el atâția ani. Aflăm că Pete era un simplu tăietor de lemne care s-a însurat cu fata șefului și niciodată nu și-a găsit locul în lumea celor bogați. Faptul că soția lui s-a purtat cu el ca și cu un servitor nu a îmbunătățit lucrurile. Acum, că nu mai are pe nimeni de partea ei, Catherine își dă seama că Pete e singurul care i-a rămas alături.
Lucy îi mărturisește lui Andy că e însărcinată, văzându-l atât de îmbărbătat după isprava cu prinderea lui Jacques. Când acesta află vestea, redevine la starea lui de...ei bine, de prost cu diplomă. Lucy îl lasă baltă furioasă. Bobby sună la secție și se dă drept Leo, spunându-i lui Lucy că polițiștii ar trebui să verifice motocicleta lui James.
La spital, Jacques povestește că în noaptea morții lui Laura s-a certat cu Leo, amândoi fiind drogați, iar Leo l-a pocnit cu o sticlă în cap. Jacques a rămas inconștient, iar când s-a trezit, Leo și fetele dispăruseră.
Hank o sună pe Catherine și îi spune că registrul pe care îl caută este la fabrică, pentru a o face să meargă acolo. Catherine ia o armă și pleacă spre fabrică.
Ed o găseșe pe Nadine inconștientă și cheamă imediat o salvare.
La secție ajunge Leland și întreabă dacă l-au arestat pe ucigașul Laurei. Harry îi spune că deocamdată au doar un suspect și că ar trebui să plece acasă. James sosește cu caseta Laurei obținută de la doctorul Jacoby, dar Cooper îi spune că doctorul a făcut un infarct după ce a fost lovit în parc și că a spus că a văzut-o pe Laura. James se simte foarte vinovat de ce s-a întâmplat. Harry găsește cocaina în rezervorul motocicletei, așa cum le-a spus ”Leo” la telefon. Nici Cooper, nici Harry nu cred cu adevărat că James e vinovat, dar trebuie să îi ceară niște explicații.
Hank îl anunță pe Benjamin că totul e pregătit pentru incendiu de la fabrică, iar acesta îi dă undă verde că poate să scape de Leo. Logic, nimeni nu vrea ca un tip impulsiv și volatil ca Leo să îi dea în gât, așa că după ce s-au folosit de el, acum vor să îl lichideze.
Bobby o caută pe Shelly acasă la ea, dar dă peste un Leo furios care îl atacă cu un topor, zici că el e român neaoș. Norocul lui Bobby este că, tocmai când folosea televiorul drept scut, Leo primește un glonte prin fereastră care îl trimite la pământ. Este Hank, care îndeplinește ordinul lui Benjamin.
Catherine o găsește pe Shelly legată la fabrică și o dezleagă, dar chiar în acel moment izbucnește incendiul. Știind că soția lui este înăuntru, Pete intră după ea să o salveze.
La spital, Leland declanșează alarma de incendiu și apoi se strecoară în rezerva lui Jacques și îl sufocă cu o pernă.


Audrey se pregătește pentru întâlnirea cu patronul clubului/cazino/bordel, când recunoaște vocea tatălui ei. Probabil bănuia ea ceva, că nu e atât de naivă, dar nu se aștepta chiar la asta.
Cooper ajunge bucuros la hotel văzând că islandezii sunt plecați și e liniște. Andy îl sună să îi spună ceva, dar Cooper este întrerupt de o bătaie în ușă. Când deschide, primește trei gloanțe în piept și se prăbușește la pământ.
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…