Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks: Sezonul 1, episoadele 5&6


Episodul 5

Sarah, mama Laurei oferă o descriere polițiștilor bărbatului care a apărut în viziunile ei și i se realizează portretul roboto. Totodată, ea le spune și despre viziunea ce a avut-o cu bărbatul care a furat lănțișorul Laurei îngropat în pădure. Donna, care asistă la întreaga scenă, își dă seama că cineva cunoaște secretul ei și al lui James.


Cooper îl interoghează pe doctorul Jacoby, dar acesta refuză să îi spună prea multe, invocând confidențialitatea doctor-pacient. Cu toate acestea, îi spune că în noaptea în care a murit Laura, l-a urmărit pe un bărbat suspect care conducea o Corvette roșie. Și cine are o astfel de mașină țipătoare? Leo Johnson.
Gordon, șeful lui Cooper îl sună și îi spune că, conform raportului lui Albert, urmele de mușcături de pe umărul Laurei sunt într-adevăr mușcături de pasăre. Totodată, Andy îi arată portretul robot realizat acasă la Sarah și Cooper își dă seama că bărbatul din viziunile ei este același bărbat pe care l-a visat și el.
Hawk dă de urma bărbatului cu un braț la un motel din afara orașului, exact unde se află și Catherine și Benjami, desfășurându-și legătura lor ilicită. Catherine găsește într-unul din buzunarele lui Benjamin un chip de poker de la cazinoul Jack Chiorul. 
Polițiștii îl interoghează pe bărbatul cu un braț, al cărui nume este Phillip  Gerard. El pretinde că nu îl cunoaște pe bărbatul din portretul robot și că singurul Bob pe care îl cunoaște este un bun prieten al său, veterinar. Astfel, este clar că, în ciuda asemănării fizice, Phillip și bărbatul cu un braț din visul lui Cooper nu sunt una și aceeași persoană. Phillip era la spital pentru a-și vizita u prieten, iar brațul și l-a pierdut în urma unui nefericit accident de mașină. A avut și el un tatuaj pe mâna respectivă, dar acesta era doar unul cu cuvântul ”mama”.
La liceu, Donna și Audrey au o mică discuție ca între fete în baie. Audrey îi mărturisește Donnei că vrea să îș ajute pe Cooper să rezolve cazul, pentru că speră că astfel îl va impresiona și o va lua cu el departe de plicticosul orășel Twin Peaks. Îi mai spune și că  aflat că psihologul fratelui ei, Jacoby era și doctorul Laurei, că bănuiește că aceasta lucra ca prostituată la Jack Chioru și că atât Laura, cât și Ronnette lucrau la raionul de parfumuri de la magazinul Horne. 
Norma merge la audierea lui Hank și este de acord să îș ajute să aibă o viață stabilă și să îi ofere o slujbă la RR. Nu prea o încântă ideea, dar Hank ese totuși soțul ei, iar el o asigură că s-a schimbat și că va încerca să o recucerească. 


Cooper și Harry merg la clinica veterinară a lui Bob, prietenul lui Phillip Gerard, unde dau peste o adevărată grădină zoologică. Scena cu lama care se uită disprețuitor și pufnește în fața lui Cooper nici măcar nu era în scenariu, dar e cu atât mai amuzantă. Cooper se gândește că pasărea care a mușcat-o pe Laura trebuie să fi fost la un moment dat pacienta clinicii și cei doi se gândesc că e cazul să verifice toate dosarele ”pacienților” clinicii.
Shelly și Bobby se întâlnesc iar pe ascuns, iar Bobby află de la ea că Leo și Jacques se cunosc, lucru pe care nu îl știa și care i se pare o oportunitate grozavă ca să scape de Leo. El îi cere cămașa cu pete de sânge a lui Leo, pentru că are un plan ca să scape definitiv de el. După ultima bătaie încasată, Shelley și-a cumpărat un pistol cu care are de gând să se apere în caz de nevoie.
La RR, Norma și Shelly își plâng de milă fiindcă au niște soți de rahat. James rămâne mască la propriu, când o vede pe Maddie, verișoara Laurei. Săracul James. cu toate jachetele de piele și motocicleta lui, omul e de fapt mai moale decât untul pus la topit.
Audrey face pace cu tatăl ei, sau cel puțin asta îl face să creadă, ca să îl convingă să o lase să se angajeze la magazin. În fond, cine va prelua afacerea familiei, dacă nu ea, având în vedere că fratele ei e cum e. Benjamin e de acord, dar apoi o expediază repede când primește un telefon. Biata fată, taică-su n-o bagă în seamă mai mult de câteva minute.
În timp ce verifică dosarele clinicii, Gordon sună iarăși și îi anunță pe polițiști că fragmentul de plastic din stomacul Laurei e o bucată dintr-un chip de poker de la Jack Chioru și că mușcăturile provin de la o anumită specie de pasăre. Și ce să vezi, exact o astfel de pasăre are prietenul Jacques, dispărutul. Polițiștii merg să verifice locuința lui Jacques și aproape dau peste Bobby care plantase acolo cămașa lui Leo, pentru ca acesta să fie suspectat de moartea Laurei și astfel să scape el de o belea.
Benjamin și Leo se întâlnesc la râu, Leo cu mașina lui roșie care sare în ochi într-un orășel ca Twin Peaks. Astfel, aflăm că Benjamin e cel care finanțează traficul de droguri din oraș. El îl plătește pe Leo să dea foc fabricii Packard peste trei zile și îi cere să se ocupe de frații Renaud. Leo îl asigură că a făcut asta deja. Jacques e în Canada și acolo va rămâne, iar Bernard e poveste, pentru că Leo l-a omorât să se asigure că nu va mai avea ocazia să fie interogat de polițiști.
Episodul se încheie cu Josie, care primește un telefon de la Hank, din închisoare, care o anunță că va ieși curând. Acesta este un indiciu că între cei doi există o conexiune și că Josie nu e atât de inocentă cum pare. Mie nu mi-a plăcut de ea din primul episod, deci aici nu a avut surprize.

Episodul 6

Cooper este exasperat de niște islandezi cazați la hotelul Horne care cântă și petrec toată noapte deranjându-i somnul. Aș spune că e chiar puțin adorabil în indignarea lui și îi cere secretarei sale, Diane, să îi trimită niște dopuri de urechi.
Islandezii sunt niște noi investitori aduși de Jerry Horne în locul norvegienilor. dar ei nu știu că proiectul imobiliar are o mică mare problemă: planul include și terenul pe care se află fabrica Packard.
Leland vine la Benjamin ca să îș întrebe dacă nu are nevoie de ajutor, el fiind avocatul lui Benjamin, fiindcă are nevoie să își ocupe mintea cu ceva. Benjamin și Jerry plănuiesc o petrecere uriașă pentru islandezi și nu au chef de nebuniile lui Leland, care pare a avea o cădere nervoasă, așa că îl trimit la plimbare.
La apartamentul lui Jacques, Cooper găsește o revistă erotică, la fel ca cea pe care o avea Laura în cutia ei de valori de la bancă. Se pare că revista folosește ca paravan pentru bărbații care vor să le cunoască pe fetele ce dau anunțuri în revistă. Pe scurt, Jacques era un fel de pește, iar Laura și Ronnette erau prostituatele lui. Ce complicate erau vremurile! În ziua de azi, ajunge să ai un profil de Facebook și agăți câte fete vrei.
Andy îș caută pe Leo acasă la el, iar Shelly, bine instruită de Bobby îi spune că l-ar fi auzit pe Leo certându-se la telefon cu Jacques despre Laura, pentru ca soțul ei să fie suspectat și mai mult de crima Laurei.
Norma îi spune lui Ed că soțul ei iese din închisoare, iar Ed recunoaște că n-a avut inima să se despartă de Nadine. Soția lui e foarte entuziasmată de invenia ei cu mecanismul silențios de tras perdelele și visează deja la tot ce are de gând să facă cu milioanele câștigate. Îmi place mult de Norma, e o femeie foarte frumoasă, mai ales că, la momentul filmărilor avea deja peste 40 de ani și nu și-i arăta deloc. Ea și Ed au o poveste cu care poate relaționa oricine. Au fost iubiți în liceu, viața a avut alte planuri pentru fiecare, dar încă țin unul la altul și s-au resemnat că povestea lor de dragoste pur și simplu nu are cum să se întâmple.
Audrey merge la o întâlnire cu directorul magazinului Horne, care vrea să o plaseze la raionul de împachetat cadouri, așa cum a vrut tatăl ei, dar Audrey nici nu vrea să audă de așa ceva. Ea vrea să lucreze la raionul de parfumuri și îi spune directorului că tatăl ei nu trebuie să știe despre asta și ar fi bine să i se facă pe plac, altfel îl va acuza pe bietul om că a încercat să o violeze. Și oare pe cine va crede Benjamin?
Donna și James se întâlnesc lângă lac și el începe din senin să îi spună despre toate problemele din familia lui. Că tatăl lui i-a părăsit când era el mic și că maică-sa e o alcoolistă care din când în când pleacă de acasă ca să se întâlnească cu tot felul de bărbați la un motel și să își bea mințile. OK, înțeleg ideea de băiat cu un trecut întunecat și de aia face pe rebelul dar scena nu prea își avea rostul. Sinceră să fiu, nu îmi pasă nici de viața lui James, nici de relația dintre el și Donna.


Tot la apartamentul lui Jacques, Cooper găsește o fotografie cu o cabană cu perdele roșii și face rapid încă o conexiune. Camera din visul lui avea perdele roșii, iar fotografiile din revista erotică trimise de Laura și Ronnette aveau tot draperii roșii în fundal. Prin urmare, trebuie să găsească respectiva cabană.
Donna și James se întâlnesc cu Maddie și o roagă să îi ajute să afle cine a ucis-o pe Laura. Ea este de acord, mai ales că simte ca și cum ar fi cunoscut-o, exact cuvintele pe care le-a spus și Laura din vis lui Cooper. Maddie comandă o cola de cireșe. Nu este un amănunt important, sunt doar eu frustrată că ăștia aveau cola de cireșe înr-un orășel uitat de lume la granița cu Canada în 1990 și eu acuma de-abia dacă găsesc când și când câte o doză. Nu e cinstit!
Familia Briggs merge la consiliere psihologică cu Bobby pentru că nu mai știu cum să îș potolească pe băiat. Doctorul Jacoby, care cel mai probabil e singurul psiholog din, oraș, cere să vorbească cu Bobby separat. Rămași singuri, doctorul îi spune să treacă peste rahaturi și să treacă la subiect. 
Jacoby se folosește de informațiile pe care le știe de la Laura și astfel aflăm adevărata poveste dintre Laura și Bobby. Cum el a iubit-o la nebunie și a fost prima fată cu care a făcut dragoste. Cum avea o mulțime de secrete. Cum Laura avea în ea ceva întunecat de Bobby nu putea înțelege și știa că ea vrea să moară, de aceea nici nu a fost trist când a aflat de moartea ei. Cum Laura a fost cea care l-a obligat să se bage în traficul de droguri fiindcă era dependentă de ele și l-a amenințat că îl părăsește altfel. E o scenă cu adevărat tristă. Bobby nu e chiar așa de rău cum pare și poate că ar fi luat-o pe alt drum dacă ar fi avut un alt fel de relație cu Laura. Sau dacă s-ar fi îndrăgostit de altcineva de la bun început.


În drum spre cabana lui Jaques, Harry, Cooper, Hawk și doctorul Hayward ajung la cabana lui Margaret, adică Doamna cu bușteanul. Ea le spune că au întâziat vreo două zile și îi invită la ceai și prăjituri. Trebuie să spun că e foarte drăguță cabana lui Margaret, mi-ar plăcea și mie așa ceva. Apoi, urmează o scenă desprinsă parcă din ”Alice în Țara Minunilor”, când Alice ia ceaiul cu Pălărierul Nebun și cu Iepurele Alb. ”Bușteanul” lui Margaret îi povestește lui Cooper că în noaptea în care a murit Laura, doi bărbați și două femei au mers spre o cabană, iar apoi un bărbat i-a urmărit. 
La cabana lui Jaques, Cooper își dă seama că acolo este locul despre care i-a spus piticul din vis: muzica se aude mereu de la un magnetofon și se aud păsări, adică pasărea lui Jaques, Waldo și bufnițele de afară. Acolo găsesc un chip de poker din care lipsește o bucată cu litera ”J”, cel mai probabil aceeași bucată găsită în stomacul Laurei. 


La petrecerea pentru islandezi de la hotel, Leland începe să danseze din nou singur, de nebun, iar Benjamin o roagă pe Catherine să danseze cu el, ca să nu se facă de râs. Ea e de acord, dar Leland începe să plângă în timp ce dansează și să se ia cu mâinile de cap. Ca să mascheze nebunia lui, Catherine repetă gestul, ca și cum ar face parte din dans, iar islandezii se iau după ei. E iarăși o scenă plină de umor negru. Un om vădit distrus plânge și suferă, iar cei din jurul lui iau în râs nebunia lui, ba chiar o consideră un motiv foarte bun de distracție. Numai Audrey, singură într-un colț, înțelege ce se întâmplă și plânge și ea, fiindu-i milă de Leland.
Între timp, Benjamin se întâlnește în biroul lui cu Josie și reiese că cei doi sunt mână în mână ca să scape de fapt de Catherine, nu viceversa. Oh, Josie! Și Harry, și Hank și acum și Benjamin. Fata asta a fost ocupată, nu glumă!
Leo apare în sfârșit pe acasă, dar afară îl așteaptă Hank care îi dă vreo două, nemulțumit de faptul că Leo i-a preluat ”afacerile” cât a fost în închisoare. Cel mai probabil, Hank era principalul traficant din orș și e supărat că Leo i-a luat locul. Furios, Leo vrea să se răzbune cu o bătaie bună aplicată nevesti-sii, dar Shelly scoate pistolul și îl împușcă.
Episodul se încheie cu Cooper care ajunge la camera lui de hotel unde îl așteaptă o mare surpriză: Audrey goală, în patul lui. Badum tssss!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…