Treceți la conținutul principal

Maraton Twin Peaks - Sezonul 1, episoadele 1&2


Dat fiind că vreau să fac scurte rezumate ale episoadelor ca și cum le-aș fi văzut pentru prima dată, nu voi face nici o referire decât strict la evenimentele care se petrec în fiecare episod în parte.

Episodul 1

Se anunță o zi ca oricare alta în micuțul orășel Twin Peaks. Care, între noi fie vorba, nu e așa micuț, dat fiind că sunt peste 50.000 de locuitori și e puțin plauzibil ca absolut fiecare persoană să o cunoască pe Laura Palmer.
Pete Martell, unul dintre localnici se pregătește de o zi de pescuit, lăsându-le acasă pe soția lui, Catherine și pe cumnata acesteia, Jocelyn să se ciondănească în privința afacerilor de familie, așa cum fac de obicei. Nici nu iese bine din casă, și Pete observă un cadvru înfășurat în folie de plastic pe marginea râului. Pete îl cheamă pe șeriful local, Harry Truman și pe ajutoarele sale. După ce polițiștii ajung, împreună cu doctorul Hayward, ei descoperă că este vorba despre cadavrul Laurei Palmer, una dintre cele mai populare fete din oraș. 


Agentul special Dale Cooper sosește la scurt timp în oraș ca să preia investigația, iar vestea morții Laurei se răspândește rapid la familia și prietenii săi. Mama și tatăl său sunt distruși, la fel și cea mai bună prietenă a sa, Donna. Ronnette Pulaski, o altă tânără care dusese dată dispărută apare bântuind de-a lungul căii ferate, însă la scurt timp intră în comă și nu poate fi interogată. 


Cooper face rapid conexiunea între crima Laurei și moartea Theresei Banks, care a avut loc cu un an înainte, datorită unei litere ”R”, care este găsită sub una din unghiile Laurei. 
Între timp. Audrey Horne, fiica lui Benjamin Horne, cel mai bogat om din oraș, îi dă peste cap acestui o afacere cu un grup de norvegieni care doreau să investească în Twin Peaks, deoarece le povestește despre oribila crimă care a avut loc. 
Primul suspect pentru crima Laurei, este Bobby, iubitul acesteia, care este ultima persoană ce a văzut-o cu o seară înainte și lipsește dimineața de la antrenamentul de fotbal. De fapt, Bobby își pierde timpul pe la restaurantul unde lucrează Shelly, o chleneriță căsătorită cu care are o aventură. 
Donna și James Hurley, iubitul secret al Laurei - zău, toată lumea are iubiți secreți??? -încearcă să ascundă faptul că James și Laura au avut o relație, pentru ca el să nu fie unul dintre suspecți. Cei doi îngroapă în pădure jumătate din medalionul în formă de inimă pe care îl avea James și își dau seama că s-au îndrăgostit unul de celălalt.
Mama Laurei, zdruncinată din cauza a ceea ce i s-a întâmplat Laurei, are o viziune îngrozitoare.
Practic, în acest episod se trec în revistă toate personajele din Twin Peaks. Mă rog, cel puțin cele care au  un rol în toată povestea, evident.

Episodul 2

Dale Cooper se bucură de tot confortul de la Great Northern Hotel, care îi aparține lui Benjamin Horne, unde i se servește o cafea pe care o apreciază foarte mult. Cooper are o obsesie pentru cafea și plăcinte cu cireșe, ambele lucruri putând să le devoreze oricând, aparent fără nici o limită. Tot la hotel, face cunoștință și cu Audrey și află că Laura avea grijă din când în când de fratele mai mare al acestei, care suferă de retard mintal.


După o încăierare pe care au provocat-o la barul Roadhouse din cauza lui James și a Donnei, Bobby și prietenul lui Mike, au fost arestați, însă sunt eliberați a doua zi. Cooper și Harry îi atenționează că ar fi bine să se țină departe de James dacă nu vor probleme. În urma unor indicii găsite în jurnalul Laurei și chiar conform mărturisirii lui James, Sherlock și Watson, după cum îmi place mie să îi poreclesc, și-au dat seama că Laura era iubita amândurora.
Cooper și Harry vorbesc cu Josie Packard și află că Laura îi dădea acesteia meditații de limba engleză. E la fel de evident că lui Harry i s-au aprins călcâiele după frumoasa văduvă, pe care el o consideră ”cea mai frumoasă femeie din ținut”. Mie mie se pare că are o urmă de mustăcioară, dar ce știu eu? 
Atât Donna, cât și Audrey se decid să ajute la descoperirea criminalului Laurei, însă fiecare din propriile sale motive. 
În jurnalul Laurei, Dale și Harry găsesc și o cheie de la un depozit de valori, unde se află un număr dintr-o revistă erotică cu fotografii ale Ronnettei și suma de 10.000 de dolari. Ce nu știu ei, este că această sumă Laura o ținea la păstrare pentru Bobby, care trebuia să îl plătească pe Leo pentru niște droguri.
Shelley descoperă o cămașă pătată cu sânge printre lucrurile soțului său, Leo, pe care o ascunde. Acest lucru o va costa scump, deorece Leo este foarte violent și cel mai mic motiv îi este suficient să își bată soția.
Doctorul Jacoby, un psiholog cam trăznit are niște casete audio cu Laura, care îi era pacientă în secret, casete despe care nu spune nimănui. Tot el se pare că i-a urmărit pe Donna și James în pădure și a dezgropat medalionul de aur. Interesant personaj, oare ce ascunde?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…