Treceți la conținutul principal

2017 Reading Challenge - călătorind în jurul lumii prin lectură


Este puțin cam târziu să îmi fixez o listă de cărți pe care să le citesc anul acesta, dat fiind că suntem deja în luna aprilie, însă niciodată nu e prea târziu, de fapt, nu-i așa? Mi-am fixat ca obiectiv 20 de cărți pe care sper să le dau gata în 9 luni. Asta înseamnă că trebuie să citesc 2-3 cărți pe lună, ceea ce nu este imposibil, chiar dacă ar fi să îmi dedic numai weekend-urile pentru asta.
Dat fiind că anul acesta nu cred că voi apuca să călătoresc prea mult, vreau să fac asta măcar prin intermediul lecturii. Bine, oricum nu apuc eu să călătoresc prea mult, dar anul acesta cu atât mai mult, fiindcă am alte lucruri de rezolvat.
Ayway, voi începe cu cititul chiar din acest weekend, iar lista de lecturi am preluat-o de la Modern Mrs. Darcy, care m-a și inspirat să încep această provocare. Evident, vor urma recenzii detaliate pentru toate cărțile, pe măsură ce le citesc. Lista de cărți cuprinde următoarele volume:
1. Bândețea nopții de F. Scott Fitzgerald - am citit-o mai demult, dar nu mai rețin acțiunea, cred că eram și prea tânără ca să o înțeleg așa cum trebuie.
2. Călătorii cu Charley de John Steinbeck
3. Zvonul de Elin Hilderbrand
4. Pădurea de Tana French
5. Luminătorii de Eleanor Catton
6. 4 anotimouri în Roma de Anthony Doerr
7. În sălbăticie de John Krakauer
8. Un gentleman în Moscova de Amor Towles
9. Poate în altă viață de Taylor Jenkins Reid
10. The Year of Living Danishly de Helen Russell
11. Născută din fum și os de Lainy Taylor
12. Secretul soțului de Liane Moriarty
13. No Knives in the Kitchens of This City de Khaled Khalifa
14. Still Life de Louise Penny
15. Sărbătoarea continuă de Ernest Hemingway - este al doilea autor pe care îl cunosc din întreaga listă și îmi place mult stilul lui de a scrie.
16. Grădinarul Fidel de John le Carre
17. Fascinație de Ann Patchett
18. Să tai în piatră vie de Abraham Verghese
19. Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr
20. Întoarcere la Brideshead de Evelyn Waugh
Pe măsură ce voi posta recenzii ale cărților, voi adăuga și linkurile respective pentru fiecare în parte. Am ales această listă fiindcă mi se pare o selecție interesantă, care mă poate scoate din zona mea de confort. Recunosc că adesea citesc cărți ușurele, pe care le dau gata în vreo două zile și ar fi cazul, totuși, să mă mai îndrept și spre altceva, nu doar literatura YA sau chick-lit-uri.
Acum, rămâne de văzut cum decurge totul, dat fiind că 18 din cei 20 de autori îmi sunt total necunoscuți,sau doar am auzit de ei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…