Treceți la conținutul principal

Serial nou: Big Little Lies/Marile minciuni nevinovatePremiera: 2017
Distribuția: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgard, Laura Dern, Adam Scott, Shailene Woodley, Zoe Kravitz

Mă bucur foarte mult că, mai nou, nu mai tebuie să așteptăm toamna ca să ne bucurăm de seriale noi, pentru că și perioada de ”midseason” de la americani vine cu tot felul de premiere interesante. De data aceasta, mă voi referit tot la un serial marca HBO, fiindcă, să recunoaște, sunt cei mai buni la asta. Da, au și ei rateurile lor, însă în general serialele marca HBO merită toată atenția.
Întotdeauna am fost de părere că nu ai cum să epuizezi subiectul relațiilor din cupluri. Asta pentru că nici o relație nu e la fel, fiecare are ciudățenile și secretele ei. Adesea, nu vedem decât ceea ce se vede la suprafață. Nu vi s-a întâmplat să auziți că niște prieteni care păreau foarte fericiți divorțează subit sau că domnul X avea o amantă de nu știu cât timp până să afle și doamna X? Și informațiile vă iau prin surprindere, pentru că la fațadă totul pare în regulă. Aceasta este și premiza acestei miniserii de 7 episoade, care se bazează pe romanul cu același nume scris de Liane Moriarty și pe care trebuie să îl citesc acum.
Inițial, am vrut să urmăresc serialul pentru că sunt o femei simplă, pe principiul aflu că e cu Alexander Skarsgard, așa că trebuie să mă uit. Dar nici restul distribuției nu e de lepădat! Mă voi referi deocamdată la primul episod, pentru că doar acesta a fost difuzat până acum la noi, chiar săptămâna aceasta.
Încă de la început, aflăm că episoadele ce urmează ne vor prezenta culisele unei crime suspecte, care are loc la o petrecere, după cum relatează martorii de la fața locului. Totul se petrece într-un cartier, sau mai bine zis o suburbie destul de selectă. Viața a trei mame ale căror copii încep cu toți școala în clasa întâi, atunci când când soseste în oraș Jane - Shailene Woodley- și băiețelul ei. Madeline - Reese Witherspoon - care joacă același gen de personaj cu care ne-a obișnuit deja, adică puțin nevrotică și aiurită, o ia imediat sub aripa sa protectoare, pentru că este genul de om care se bagă mereu în viețile celorlalți. Ce nu prea lasă Madeline să se vadă este că, suferă la gândul că fiica ei mai mare se îndepărtează tot mai mult de ea căutând compania mamei vitrege, care este mai apropiată de vârsta ei. Totodată, Madeline suferă pentru că nu are o carieră, iar după ce fetele nu vor mai avea nevoie de ea, nu știe ce ar putea face în continuare. În plus, deși are o relație cu Ed - Adam Scott - care pare un tip de treabă, este clar că încă suferă pentru că a fost înlocuită de fostul soț cu o variantă mai tânără, aproximativ în aceeași perioadă în care a rămas însărcinată cu cel de-al doilea copil al lor.


Prietena cea mai bună a lui Madeline este Celeste - Nicole Kidman - o femeie care se pare că le are pe toate: niște copii minunați și un soț iubitor, dar și puțin mai tânăr, pe Perry - Alexander Skarsgard. De fapt, este atât de iubitor, încât se comportă cu ea ca un tânăr îndrăgostit în public, chiar și după atâția ani de căsnicie. Cu toate acestea, acasă, Perry vrea să dețină controlul și din scurtele replici de la finalul primului episod, ni se dă de înțeles că uneori poate fi și violent.


Nu în ultimul rând, Renata - Laura Dern - este oarecum dușmanul lui Madeline, pentru că este o femeie de carieră, adică exact ceea ce Madeline nu are, iar cele două sunt mereu la cuțite și și își fac mici înțepături reciproce.
Un conflict între Madeline și Renata izbucnește atunci când, în prima zi de școală, fetița Renatei îl acuză pe băiețelul lui Jane a strâns-o tare de gât. Madeline îi ia partea noii sale prietene Jane, așa că războiul este gata pornit.
Jane este un personaj destul de misterios. Își crește singură băiatul, nu se știe nimic despre familia sa, iar băiețelul este puțin ciudat, cel puțin scena în care ni se dezvăluie faptul că suflă de somnambulism lasă loc de interpretări.
După un prim episod, mie mi-a trezit interesul, pentru că vreau să aflu care este personajul care va fi ucis, cine este criminalul, care este povestea lui Jane, dacă va reuși Madeline să accepte faptul că viața sa s-a schimbat și că are un alt bărbat alături și dacă Celeste și Perry vor reuși să aibă într-adevăr o relație frumoasă sau ea îi va da papucii în cele din urmă.
Multe întrebări, personaje interesante și o distribuție foarte faină, acestea sunt ingredientele acestui serial, așa că de abia aștept sî văd finalul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…