Treceți la conținutul principal

10 filme de dragoste perfecte pentru Ziua ÎndrăgostițilorDacă tot suntem în ”luna iubirii” și peste tot e plin deja de inimioare și alte cele, poate aveți ceva planuri de Ziua Îndrăgostiților sau de Dragobete (ce vă place vouă să sărbătoriți) sau dacă nu, de ce să nu vă faceți? Da, da, în fiecare zi ar trebui să îi arăți jumătății tale că o iubești, dar să fim serioși! Suntem prea ocupați cu probleme și alergătura zilnică, așa că romantismul e adesea lăsat în planul secund. Așa că nu strică o zi în care să ne amintim că tradiționala ieșire la un film și la o pizza în oraș (sau iarăși, ce vă place vouă – tot am presia că trebuie să menționez mereu asta,  că în online toată lumea se ofensează atâât de ușor!). Pentru mine, cea mai faină surpriză e un buchet de flori, sau o cină în oraș sau faptul că soțul meu se uită cu mine la un film romantic, având în veder că lui nu îi plac deloc. Sau toate cele de mai sus, de ce nu?

Urmând această idee, am făcut o listă cu filmele mele preferate de dragoste, care ar fi numai bune pentru seară în doi. Nu am ales filme prea noi, fiindcă nu țin minte să mă fi impresionat ceva în mod deosebit în ultimii ani și am inclus și filme lasice, pentru că iubesc filmele vechi. Știți voi, când încă actorii chiar mai jucau, nu era plin de CGI-uri și scene șocante, care să atragă oamenii la film.

1. Doctor Zhivago

Omar Shariff și Julie Christie joacă un cuplu de oameni care se îndrăgostesc și se despart de mai multe ori, în timp ce lucrează amândoi pe front în timpul Primului Război Mondial. El este un doctor, ea o asistentă medicală, iar faptul că amândoi sunt martorii în prima linie la ororile războiului le afectează relația. Având destule scene destul de palpitante, dar și multe momente romantice, este un film de dragoste care te face să crezi că, până și în cele mai disperate situații, iubirea este cea care te poate ajuta să mergi mai departe.

2. Vacanță la Roma

Nu știu ce preferințe au doamnele în materie de actori masculini, dar pentru perioada anilor 40-50, Cary Grant was the shit! Cel puțin, pentru mine. Înalt, brunet, chipeș, Cary Grant mă face să mă uit cu plăcere la toate filmele în care a jucat. Dacă o mai adăugăm și pe Audrey Hepburn în combinație, plus frumoasele peisaje din Roma, avem un film de dragoste exact a întâia! Audrey joacă rolul unei prințese europene, care, sătulă de constrângerile sociale, evadează într-o mică aventură pe străzile Romei, unde îl cunoaște pe un reporter, interpretat de Cary Grant, care inițial se apropie de ea pentru a scrie un reportaj senzațional.

3. A room with a view


Atunci când tânăra Lucy, interpretată de Helena Bonham Carter (înainte să joace doar filmele gotice ale soțului Tim Burton) și tânărul libertin George, interpretat de Julian Sands se îndrăgostesc în Italia, este clar că relația lor nu are prea multe șanse. În special pentru că familiile lor nu sunt de acord cu ceastă relație, Lucy și George se pare că vor trebui să înfrunte dezaprobarea celor din jur. Având în vedere că idila se petrece în timpul perioadei victoriene, convențiile sociale sunt destul de importante. Îmi place filmul din două motive: Italia e clar că e preferată ca locație pentru multe filme romantice, ceea ce mă face să îmi doresc o vacanță acolo, iar Julian Sands e pur și simplu fermecător și nu știu cum de nu l-am văzut și în alte filme. Trebuie să fac o ”investigație”!

4. The Princess Bride


Gândit mai mult ca o comedie decât ca un film de dragoste, acest film totuși a rămas în amintirea multora. Filmul reprezintă toate clișeele întâlnite în poveștile cu prinți și prințese, însă are niște personaje foarte amuzante, iar cuplul Cary Elwes – Robin Wright este pur și simplu adorabil! Asociez filmul acesta mereu cu ”Robin Hood, bărbați în izmene”, o parodie la fel de amuzantă în care a jucat tot Cary Elwes, deoarece acesta are talentul să fie amuzant și sexy în aelași timp, ceea ce știm cu toți că este o combinație fatală.

5. Dirty Dancing


”Nobody puts Baby in a corner!” Dacă n-ați văzut până acum Dirty Dancing, unde ați fost, sub vreo stâncă?! Nu prea sunt amatoare de musicaluri sau filme cu mult dans, pentru că tind să mă plictisesc, dar coloana sonoră e foarte faină și apoi, cine nu visează la o idilă de o vară cu un instructor de dans drăguț, nu-i așa? Totuși, filmul clasic e cel care e ceea ce trebuie, continuarea mult mai recentă e foarte blah.
6. Jerry Maguire


”You had me a hello.” De ce naiba știu toate replicile astea, wtf??? Ok, filmul acesta e perfect pentru o seară în cuplu fiindcă e și foarte amuzant și are un personaj pe placul tuturor. Tom Cruise joacă rolul unui impresar sportiv care încearcă să își pornească propria afacere, având un singur client, un fotbalist care nu are toate țiglele pe casă. Singura care crede în el, este o fostă colegă și actuală secretară, interpretată de Renee Zellwegger, care este îndrăgositită de el. Jerry începe o relație cu ea, mai mult din comoditate și pentru că i se simte îndatorat, dar apoi ajunge să descopere că își dorește cu adevărat o familie cu ea și că faima și banii sunt mai puțin importanți.

7. Pretty Woman


Normal că toate femeile se îndrăgostesc de șarmantul Richard Gere care interpretează rolul unui bogătaș ce se îndrăgostește de prostituata pe care o angajează, interpretată de Julia Roberts. Cei doi au o chimie fantastică, iar scena în care cei doi merg la cumpărături în magazinele de lux care refuzaseră să o servească din cauza felului în care era îmbrăcată este foarte simpatică.


8. Love Actually


Nici acest film nu mai cred că trebuie să îl descriu, fiindcă are o distribuție de 5 stele și este construit pe premiza mai multor povești de dragoste individuale care se împletesc. Cel mai mult îmi place povestea primului ministru britanic, interpretat de Hugh Grant și a angajatei sale, însă nu pot să spun că nu mă bucur și de prezența alor actori preferați ca Alan Rickman, Liam Neeson și Andrew Lincoln. Plus povestea starului rock îmbătrânit și ușor dus cu pluta e foarte amuzantă.

9. The Notebook


Ryan Gosling într-o ecranizare după Nicholas Sparks, need I say more??? În general, mă feresc de cărțile autorului, pentru că e mult prea siropos și plin de clișee pentru gustul meu, însă aici cred că regizorul a făcut toată diferența, fiindcă ne oferă niște imagini grozave, iar scenariul filmului e mai bun decât cartea, în umila mea părere. Probabil că bărbații nu îl suportă dar hei, ghinion!


10. Jurnalul lui Biridget Jones


Iubesc primele două cărți și filmele aferente. Bridget e exact așa cum sunt toate femeile în jurul vârstei de 30 de ani, și eu acum chiar pot spune că știu asta. Ușor nesigură, întrebându-se mereu ”ce naiba fac eu cu viața mea?” și dornică să găsească în sfârșit pe cineva care să o iubească așa cum e. Renee Zellwegger și Colin Firth sunt ideali pentru rolurile lui Bridget și Mark Darcy. Să nu vă uitați la ultimul film, e o porcărie, chiar nu își avea rostul. Primele două sunt amuzante și destul de ”reale”, în sensul că nu vede două personaje care se îndrăgostesc la prima vedere și apoi aud clopoței în jur și sunete de harpă, ci se antipatizează sincer. Și chiar și după ce ajung împreună, relația lor nu este una roz, ci au mult de lucru la ea.
În timp ce adăugam poza mi-am dat seama că puloverul ce l-am primit de Crăciunul trecut seamănă cu cel purtat de Colin Firth în film. LOL! Râd isteric singură.


Cam acestea ar fi filmele mele preferate de dragoste. Sunt conștientă că nu se regăsesc cine știe ce filme obscure și sunt toate filme foarte cunoscute, dar m-am gândit că întotdeauna astfel de liste sunt utile pentru puțină inspirație.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…