Treceți la conținutul principal

Serial de urmărit: The Young PopeAnul lansării: 2016
Distribuția: Jude Law, Diane Keaton, Scott Shepherd

Câteodată, posturile de televiziune ne mai fac câte o surpriză plăcută și ne oferă câte un serial la care pur și simplu nu poți să nu te uiți. HBO este deja ”veteran” atunci când vine vorba despre concepte neobișnuite, care ne atrag ca un magnet. De la Sex And The City și The Sopranos, până la Game Of Thrones și Westworld, sunt destule serialele care nu cred că exagerez când spun că au scris câte o filă în istoria televiziunii. 
Un astfel de serial este și The Young Pope. Poate că nu a rupt recordurile de audiențe, dar a stârnit deja destul de multă vâlvă cât să fie programat deja un sezon doi. Sezonul 1 are doar 10 episoade, din care am urmărit deocamdată două, fiindcă l-am ratat la prima difuzare, dar am sentimentul că nu măva dezamăgi. Produs în colaboare cu Sky Italia, Canal + și alte câteva case de producție, The Young Pope, are clar un feeling ”european” în sensul cel mai bun al cuvântului și asta nu numai fiindcă a fost filmat în Italia. Regizorului italian Paolo Sorrentino i s-a dat practic mână liberă și a ieșit un serial despre care pur și simplu spui ”the f... did I just watch?”. 


Nici nu știu cum să îl explic, de fapt. Serialul urmărește povestea primului papă fictiv de origine nord-americană, Lenny Belardo, care este totodată și cel mai tânăr papă din istorie. Se pare că ajunge să fie papă sub numele de Pius XIII dintr-o simplă conjuctură favorabilă, deoarece clerul de la Vatican își dorea pe cineva ”maleabil”, care putea fi practic o marionetă în mâinile lor. Acest lucru strică relația lui Lenny cu mentorul său, cardinalul Spencer, care își dorea această funcție pentru el. 
În schimb, noul papă este orice altceva decât o marionetă. Tânărul orfan o aduce pe sora Mary - Diane Keaton, ca să îi fie practic mâna lui dreaptă. Ea este cea care l-a crescut la orfelinat și singura în care are încredere. Atâtă încredere câtă poate avea. 


Noul papă, genial interpretat de carismaticul Jude Law, nu este un personaj care poate fi citit. Momentele sale care te fac să crezi că e un tip grozav, alternează cu acelea în care îți spui că e un mare nenorocit. Care o fi adevărul? Este clar că Lenny nu are de gând să se lase controlat de cler și începe rapid să își impună propriile idei moderne asupra modului în care se petrec lucrurile la Vatican. Nu vrea să se facă nimic fără știrea lui, nu e prietenos cu personalul care îl servește, fumează aproape tot timpul - deh, se pare că în filmele europene încă e la modă să fumezi deși nici la noi nu prea se mai poate acest lucru - și are propriile sale idei revoluționare de marleting, exasperându-i pe cei din jur, în special pe cardinalul Voiello, care cel mai probabil spera să fie el adevăratul ”șef” din spatele papei.


Cu mult umor, ironie și momente de-a dreptul inexplicabile, ca acela în care un biet cangur trimis cadou din Australia pare să fie vrăjit de noul papă, acest serial promite să nu fie deloc previzibil, ceea ce îmi place la nebunie. Iar personajul principal este o adevărată enigmă. Pe de o parte, susține cu strășnicie anumite principii religioase, de exemplu îl înlocuiește pe un preot din funcție din cauza orientării sale sexuale, insistă să li se răspundă tuturor copiilor care îi scriu papei și are grijă să o instaleze cât mai comod pe sora Mary, care îi este ca o adevărată mamă. Pe de altă parte, îi mărturisește preotului din confesional - pe care de altfel și-l face propriul spion - că nu crede în Dumnezeu, deși susține apoi că este doar o glumă și își schimbă atitudinea față de sora Mary atunci când aude că există zvonuri că ea ar fi cea care i-ar spune lui ce să facă.
Nici celelalte personaje nu sunt mai prejos. Deși Diane Keaton nu se numără printre preferatele mele, fiindcă sunt sătulă de rolurile ei de Woody Allen la feminin, adică femeia ușor nevotică, dar simpatică, în acest serial arată o altă latură a sa. În plus, ați mai vazut o călugăriță care să doarmă într-un tricou cu ”I'm a virgin but this is an old shirt?” Nici eu.


Nu în ultimul rând, principalul rival al lui Lenny, cardinalul Voiello e și el un personaj foarte interesant. La prima vedere, ai zice că e un lingușitor interesat doar de funcții și putere, dar are și o latură sensibilă, pe care o ascunde de ochii lumii.
Așadar, dacă nu știți la ce seriale să vă mai uitați, primul sezon din The Young Pope este perfect pentru weekend,

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povstea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”top…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…