Treceți la conținutul principal

Serial de urmărit: The Young PopeAnul lansării: 2016
Distribuția: Jude Law, Diane Keaton, Scott Shepherd

Câteodată, posturile de televiziune ne mai fac câte o surpriză plăcută și ne oferă câte un serial la care pur și simplu nu poți să nu te uiți. HBO este deja ”veteran” atunci când vine vorba despre concepte neobișnuite, care ne atrag ca un magnet. De la Sex And The City și The Sopranos, până la Game Of Thrones și Westworld, sunt destule serialele care nu cred că exagerez când spun că au scris câte o filă în istoria televiziunii. 
Un astfel de serial este și The Young Pope. Poate că nu a rupt recordurile de audiențe, dar a stârnit deja destul de multă vâlvă cât să fie programat deja un sezon doi. Sezonul 1 are doar 10 episoade, din care am urmărit deocamdată două, fiindcă l-am ratat la prima difuzare, dar am sentimentul că nu măva dezamăgi. Produs în colaboare cu Sky Italia, Canal + și alte câteva case de producție, The Young Pope, are clar un feeling ”european” în sensul cel mai bun al cuvântului și asta nu numai fiindcă a fost filmat în Italia. Regizorului italian Paolo Sorrentino i s-a dat practic mână liberă și a ieșit un serial despre care pur și simplu spui ”the f... did I just watch?”. 


Nici nu știu cum să îl explic, de fapt. Serialul urmărește povestea primului papă fictiv de origine nord-americană, Lenny Belardo, care este totodată și cel mai tânăr papă din istorie. Se pare că ajunge să fie papă sub numele de Pius XIII dintr-o simplă conjuctură favorabilă, deoarece clerul de la Vatican își dorea pe cineva ”maleabil”, care putea fi practic o marionetă în mâinile lor. Acest lucru strică relația lui Lenny cu mentorul său, cardinalul Spencer, care își dorea această funcție pentru el. 
În schimb, noul papă este orice altceva decât o marionetă. Tânărul orfan o aduce pe sora Mary - Diane Keaton, ca să îi fie practic mâna lui dreaptă. Ea este cea care l-a crescut la orfelinat și singura în care are încredere. Atâtă încredere câtă poate avea. 


Noul papă, genial interpretat de carismaticul Jude Law, nu este un personaj care poate fi citit. Momentele sale care te fac să crezi că e un tip grozav, alternează cu acelea în care îți spui că e un mare nenorocit. Care o fi adevărul? Este clar că Lenny nu are de gând să se lase controlat de cler și începe rapid să își impună propriile idei moderne asupra modului în care se petrec lucrurile la Vatican. Nu vrea să se facă nimic fără știrea lui, nu e prietenos cu personalul care îl servește, fumează aproape tot timpul - deh, se pare că în filmele europene încă e la modă să fumezi deși nici la noi nu prea se mai poate acest lucru - și are propriile sale idei revoluționare de marleting, exasperându-i pe cei din jur, în special pe cardinalul Voiello, care cel mai probabil spera să fie el adevăratul ”șef” din spatele papei.


Cu mult umor, ironie și momente de-a dreptul inexplicabile, ca acela în care un biet cangur trimis cadou din Australia pare să fie vrăjit de noul papă, acest serial promite să nu fie deloc previzibil, ceea ce îmi place la nebunie. Iar personajul principal este o adevărată enigmă. Pe de o parte, susține cu strășnicie anumite principii religioase, de exemplu îl înlocuiește pe un preot din funcție din cauza orientării sale sexuale, insistă să li se răspundă tuturor copiilor care îi scriu papei și are grijă să o instaleze cât mai comod pe sora Mary, care îi este ca o adevărată mamă. Pe de altă parte, îi mărturisește preotului din confesional - pe care de altfel și-l face propriul spion - că nu crede în Dumnezeu, deși susține apoi că este doar o glumă și își schimbă atitudinea față de sora Mary atunci când aude că există zvonuri că ea ar fi cea care i-ar spune lui ce să facă.
Nici celelalte personaje nu sunt mai prejos. Deși Diane Keaton nu se numără printre preferatele mele, fiindcă sunt sătulă de rolurile ei de Woody Allen la feminin, adică femeia ușor nevotică, dar simpatică, în acest serial arată o altă latură a sa. În plus, ați mai vazut o călugăriță care să doarmă într-un tricou cu ”I'm a virgin but this is an old shirt?” Nici eu.


Nu în ultimul rând, principalul rival al lui Lenny, cardinalul Voiello e și el un personaj foarte interesant. La prima vedere, ai zice că e un lingușitor interesat doar de funcții și putere, dar are și o latură sensibilă, pe care o ascunde de ochii lumii.
Așadar, dacă nu știți la ce seriale să vă mai uitați, primul sezon din The Young Pope este perfect pentru weekend,

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…