Treceți la conținutul principal

Calendar de advent - ziua 10Aproape că nu aveam de gând să mai scriu și cele câteva rânduri din această seară, pentru că îmi doream măcar o zi în care să am o pauză de la scris, dar până la urmă am cedat, pentru că nu voia să sar peste o zi.
Surpriza de azi din calendar nu mi-a plăcut, pentru că a fost din nou o pastă de dinți Theramed, e drept că alt tip. Între timp am citit cu mai multă atenție ce scria pe tub și nu este pentru copii, din contră, se specifică să nu fie folosită de copiii până în 6 ani. Halal surpriză de weekend...sper ca mâine, că e duminică, să fie ceva mai bun. Hei, partea bună e că măcar au mai rămas doar 2 paste de dinți și 14 surprize de descoperit.


Filmul serii este Miracolul de pe Strada 34, deși nu versiunea clasică din 1947, ci cea modernă cu care sunt mai familairizată. O fetiță își dorește o familie de Crăciun și nu mai crede în existența Moșului, dar un anumit Kris Kringle, care joacă rolul unui Moș Crăciun la un mall îi promite că îi va îndeplini dorința. Filmul a inspirat numeroase alre remake-uri și adaptări, cea mai recentă a văzut-o chiar pe Diva, însă nu se ridică la înălțimea filmului original.


O carte potrivită pentru acest sezon este Polar Express, o carte pentru copii - n-am înțeles de ce majoritatea sunt pentru copii, doar și noi, adulții ne bucurăm de Crăciun - scrisă de Chris Van Allsburgh în anul 1985. În carte, un băiețel care nu mai crede în Moș Crăciun este dus în toiul nopții cu un tren special, să viziteze Polul Nord și fabrica de jucării a Moșului, împreună cu alți copii care nu mai cred în acest personaj fantastic. Eu am citit-o doar în engleză, nu știu dacă a apărut tradusă și la noi, dar dacă nu, există filmul din 2004 care poate fi foarte plăcut pentru întreaga familie.


Melodia zilei este una care mie îmi place foarte mult, se numește Les cloches du Hameau, în interpretarea lui Celine Dion. Este, cel mai probabil un cântec de Crăciun care se cântă în zona francofonei a Canadei, de unde provine cântăreața și este vorba despre fetele frumoase dintr-un sat care cântă acompaniate de clopoței. Păstorii, auzind cântecul lor, se grăbesc să ajungă acasă, iar apoi, toată lumea se strânge în jurul focului, ascultând cântecele păstorilor care le curtează pe frumoasele satului.


Seamănă puțin cu cântecele noastre din folclor, nu-i așa?
Atât pentru astăzi. Ne citim și mâine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…