Treceți la conținutul principal

Calendar de advent - ziua 10Aproape că nu aveam de gând să mai scriu și cele câteva rânduri din această seară, pentru că îmi doream măcar o zi în care să am o pauză de la scris, dar până la urmă am cedat, pentru că nu voia să sar peste o zi.
Surpriza de azi din calendar nu mi-a plăcut, pentru că a fost din nou o pastă de dinți Theramed, e drept că alt tip. Între timp am citit cu mai multă atenție ce scria pe tub și nu este pentru copii, din contră, se specifică să nu fie folosită de copiii până în 6 ani. Halal surpriză de weekend...sper ca mâine, că e duminică, să fie ceva mai bun. Hei, partea bună e că măcar au mai rămas doar 2 paste de dinți și 14 surprize de descoperit.


Filmul serii este Miracolul de pe Strada 34, deși nu versiunea clasică din 1947, ci cea modernă cu care sunt mai familairizată. O fetiță își dorește o familie de Crăciun și nu mai crede în existența Moșului, dar un anumit Kris Kringle, care joacă rolul unui Moș Crăciun la un mall îi promite că îi va îndeplini dorința. Filmul a inspirat numeroase alre remake-uri și adaptări, cea mai recentă a văzut-o chiar pe Diva, însă nu se ridică la înălțimea filmului original.


O carte potrivită pentru acest sezon este Polar Express, o carte pentru copii - n-am înțeles de ce majoritatea sunt pentru copii, doar și noi, adulții ne bucurăm de Crăciun - scrisă de Chris Van Allsburgh în anul 1985. În carte, un băiețel care nu mai crede în Moș Crăciun este dus în toiul nopții cu un tren special, să viziteze Polul Nord și fabrica de jucării a Moșului, împreună cu alți copii care nu mai cred în acest personaj fantastic. Eu am citit-o doar în engleză, nu știu dacă a apărut tradusă și la noi, dar dacă nu, există filmul din 2004 care poate fi foarte plăcut pentru întreaga familie.


Melodia zilei este una care mie îmi place foarte mult, se numește Les cloches du Hameau, în interpretarea lui Celine Dion. Este, cel mai probabil un cântec de Crăciun care se cântă în zona francofonei a Canadei, de unde provine cântăreața și este vorba despre fetele frumoase dintr-un sat care cântă acompaniate de clopoței. Păstorii, auzind cântecul lor, se grăbesc să ajungă acasă, iar apoi, toată lumea se strânge în jurul focului, ascultând cântecele păstorilor care le curtează pe frumoasele satului.


Seamănă puțin cu cântecele noastre din folclor, nu-i așa?
Atât pentru astăzi. Ne citim și mâine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…