Treceți la conținutul principal

Un serial subapreciat: Wicked CityAnul lansării: 2015
Distribuția: Jeremy Sisto, Ed Westwick, Taissa Farmiga, Gabriel Luna, Karolina Wydra, Erika Christensen

Am tot amânat articolul despre Wicked City, pentru că mă gândeam dacă merită să vorbesc despre un serial anulat, care are numai 8 episoade, dar având în vedere că au trecut câteva săptămâni de când am umărit toate episoadele în două seri și încă mai țin minte ”evenimentele” înseamnă că mi-a plăcut cu adevărat și merită o menține pe blog. În general am o memorie proastă și nu țin minte filmele care nu îmi plac. Totodată, acum este momentul potrivit, deoarece serialula re un subiect mai sumbru, iar eu am intrat deja în atmosfera sărbătorilor de iarnă și pregătesc mai multe postări speciale pentru Crăciun în luna decembrie. Da, mai avem o lună până la Crăciun, dar pur și simplu ador luna decembrie și de abia aștept să împodobesc și bradul - fără Fuego! - și să trăiesc din plin atmosfera de Crăciun.

Bun, revenind acum la Wicked City. Dacă aveți abonament Digi Play, pe care eu îl am oricum gratuit pentru că am mai multe servicii de la RDS, în oferta de seriale online a lor se regăsește și acest Wicked City. Cum spuneam, are numai 8 episoade și poate fi vizionat într-un weekend, ceea ce aș sufera să faceți, pentru că filmele și serialele disponibile online sunt permanent ”înlocuite”, iar cele mai puțin populare sunt retrase. 

Acest serial avea, din punctul meu de vedere, toate coordonatele să devină interesant, cel puțin pentru câtev sezoane. Un subiect destul de incitant: viața unui criminal în serie, o distribuție foarte reușită și un ritm potrivit, nici prea lent, nici prea alert. Dar, evident, americanii au fost prea șocați și au considerat că femeile sunt portretizate într-o manieră negativă bla bla bla, așa că serialul a înregistrat ratinguri dezastruoase și a fost retrast înainte să fie difuzate toate episoadele. Nu înțeleg sicner de ce. Când a apărut Dexter pe micile ecrane lumea nu mai era atât de indignată, deși era un serial mult mai violent.

Acțiunea serialului se petrece în anii '80, așa că avem parte și de o coloană sonoră foarte faină. Polițistul Jack Roth - Jeremy Sisto - investighează crimele care au loc în pe Sunset Streep. Un criminal acostează femei, marea majoritate tinere care își doresc să devină actrițe sau să lucreze în în showbiz, iar apoi le ucide după ce le dedică câte o piesă la radio. În paralel, viața de familie a lui Jack are de suferit în urma muncii sale solicitante, iar faptul că el are o aventură cu o colegă, Dianne - Karolina Wydra - care lucrează sub acoperire ca dealer de droguri, nu este de mare ajutor. 

În afară de Jack, o tânără jurnalistă, Karen - Taissa Farmiga - este foarte interesată să afle mai multe despre acest criminal, pentru a da lovitura cu reportajele sale.

În paralel, aflăm mai multe despre criminal, Kent Galloway - Ed Westwick - care duce o viață aparent banală. Lucrează ca mecanic auto și singurul său ”prieten” este fetița vecinei sale, pentru care joacă adesea rolul de babysitter. Într-o seară, Kent, o cunoaște pe Betty - Erika Christensen - o asistentă medicală care aproape ajunge victima lui, însă în momentul în care Kent află că Betty este mamă singură, se atașează de ea și chiar începe o relație cu ea. Betty este bucuroasă să găsească în sfârșit un bărbat care o apreciază, așa că, chiar și atunci când află care sunt ”preocupările” lui Kent, decide să meargă mai departe. Astfel, cei doi ajung un cuplu de criminali și trăiesc o poveste gen Bonnie și Clyde.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost clar evoluția personajelor Kent și Betty. Ed Westwick era oricum preferatul meu în Gossip Girl, însă hiar a făcut o treabă bună în rolul personajului Kent Galloway. Deși știm că e un criminal și știm că merită să fie prins și să plătească pentru faptele lui, nu totul e alb și negru. Ca aproape orice criminal, Kent a avut o copilărie care l-a marcat și care i-a afectat relațiile sale cu sexul opus. Cu toate acestea, singurele lui calități sunt faptul că este foarte atașat de copii - nu într-un mod pervers, desigur - și faptul că, în felul lui ciudat, o iubește pe Betty.

Păcat că serialul nu a primit o șansă. Am citit undeva că intenția producătorilor era să urmărească în fiecare sezon povestea unui alt criminal în serie și cred că ar fi ieșit ceva interesant, dar nu a fost să fie. 

Dacă vă plac serialele cu polițiști, Wicked City merită puțină atenție, pentru că oferă un alt fel de abordare și pentru că are câteva personaje interesante.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…