Treceți la conținutul principal

Oana citește: Amor la Paris de Juliette SobanetAnul apariției: 2014
Editura: Leda
Titlu original: Sleeping With Paris
Număr pagini: 462
Preț: 12 lei, pe targulcartii.ro

Care este rețeta perfectă după o despărțire dureroasă? Juliette Sobanet ne-o oferă în paginile acestei cărți: orașul iubirii, un francez sexy și multă ciocolată! Sună foarte bine, nu-i așa? Cel puțin, pentru mine asta chiar ar fi o rețetă grozavă, de unde și succesul acestei cărți care face parte dintr-o serie de 3, cu povești diferite.

Charlotte este o profesoară de franceză din Washington care pare să aibă o viață ca în povești. Este logodită cu Jeff, un avocat de succes și urmează să plece la Paris pentru cel puțin un an de zile, ca să își perfecționeze franceza la Sorbona. Totul se năruie ca un castel de cărți de joc atunci când află că Jeff o înșală de cel puțin o lună cu o roșcată pe care a cunoscut-o online. Cum Charlotte își dăduse deja demisia de la locul de muncă, la îndemnul celei mai bune prietene a sale, Katie, decide să plece pe cont propriu la Paris, cu micile sale economii, să studieze franceza și să încerce să obțină un post de profesoară.

Charlotte ajunge la un cămin pentru studenți străini, unde îl cunoaște pe vecinul ei Luc, un francez șarmant și sexy, care nu pierde timpul și o invită în oraș încă din prima ei seară la Paris. Charlotte decide să își deschidă un blog, unde să își împărtășească experiența, pentru a le oferi curaj și altor femei în situația ei. Prin postările ei, Charlotte le înseamnă pe femei să abordeze relațiile cu sexul opu la fel ca și bărbații: fără implicare, fără sentimente și fără regrete.

Pe parcursul anului petrecut la Paris, Charlotte își face noi prietene, pe Lexi, o americancă petrecăreață și pe Fiona, o englezoiacă mai conservatoaredin fire și, împreună cu ele încearcă să treacă peste dezamăgirea provocată de Jeff. Însă planul ei de a aborda relația cu Luc la modul de flirt nevinovat nu funcționează așa cum și-a închipuit.

Mi-a plăcut mult ideea cărții, faptul că acțiunea se petrece la Paris, precum și faptul că ceea ce i s-a întâmplat lui Charlotte i se poate întâmpla oricui, indiferent că este femeie sau bărbat. Nu prea mi-a plăcut personajul Charlotte, pentru că adsea este destul de egoistă și uneori pur și simplu îți vine să îi dai una peste gură, dar am încercat să îmi amintesc că am avut și eu porniri de Elena Cârstea mai demult, în trecut, când eram de părere că ”toți bărbații sunt niște porci”. Evident, acest lucru nu este adevărat și este o lecție pe care și Charlotte trebuie să o învețe.

Deși Charlotte ca personaj nu mi-a plăcut, povestea în sine este frumoasă, este despre importanța prieteniei și despre modul în care trebuie să înveți să ai încredere în oameni, în ciuda unei dezamăgiri. Cu siguranță, mi-ar plăcea să citesc și celelalte două volume din serie, dacă voi avea ocazia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…