Treceți la conținutul principal

Live from New York...It's Saturday Night Life!


Ok, poate că nu e sâmbătă seară, ci duminică noaptea acum când scriu aceste rânduri, dar oricând este timpul oportun pentru câteva momente de auzament în compania celor de la Saturday Night Life, sau SNL pe scurt, pentru cunoscători.

Știu că această emisiunea de divertisment era difuzată la un moment dat și noi, pe Antena 2 parcă, dar atunci nu i-am acordat prea mare atenție și rău am făcut. SNL este o emisiune difuzată de peste 40 de ani în SUA, iar în fiecare seară de sâmbătă este difuzată live. Conține scheciuri, numere scurte de comedie, marea majoritate dintre ele făcând referite la evenimente și personaje ”ale momentului”. Unele sunt înregistrate, dar majoritatea sunt jcuate chiar în fața publicului din studio și a telespectatorilor. Fiecare emisiune are un invitat special, de obicei un actor și un invitat muzical. 

Chevy Chase


SNL a fost o rampă de lansare pentru mulți actori și comedianți care au ajuns vedete apoi: Chevy Chase, Eddie Murphy, Julia Louise Dreyfuss, Adam Sandler, Jimmy Fallon și Will Farrell sunt dor câteva dintre numele care și-au făcut ”ucenicia” la SNL. Din fericire, pe canalul oficial de YouTube al SNL se găsesc sute de scheciuri, unele chiar din anii '80, așa că vă puteți face o idee despre genul de umor caracteristic SNL. 

Emisiunea a avut sușuri și coborâșuri, în funcție de actorii care făceau parte din echipă și de calitatea materialului furnizat de scriitori, însă oricum ai lua-o, SNL a revoluționat ideea de emisiune de divertisment, într-un format copiat și adaptat în diferite variante în mai multe țări.

Cheri Oteri și Chris Kattan


Personal, nu prea am urmărit scheciuri vechi, pentru că făceau referire la evenimente curente din SUA la momentul respectiv, iar poantele se ”pierd” atunci când nu prea știi despre ce e vorba. Perioadele mele preferate sunt cele de la mijlocul anilor '90 și pe parcursul anilor 2000. În anii '90, Adam Sandler, Will Farrell, Cheri Oteri sau Chris Kattan mi se păreau super - amuzanți. În mod special scheciurile cuplului Cheri Oteri - Chris Kattan mi se păreau cele mai reușite. Cei doi interpretau un cuplu care nu își puteau ține mâinile departe unul de altul, punându-i pe ceilalți în situații stânjenitoare. Tot în acea perioadă, au fost lansate și câteva filme inspirate de persoanje create în cadrul SNL, cel mai celebru dintre ele fiind Wayne's World.

Tina Fey și Amy Poehler

Apoi, distribuția cea mai bună, care a dat naștere și celor mai multe vedete a fost cea care i-a inclus pe Jimmy Fallon - acum gazdă de talk show, Amy Poehler, Tina Fey, apoi spre zilele noastre, Jason Sudekis, Kristen Wiig, Bill Hader - favoritul meu personal, datorită versatilității sale și a personalității cahrismatice și Adam Samberg

Bill Hader interpretându-l pe cel mai celebru personaj al său, Stefon

Momentan, recunosc că nu mă dă pe spate distribuția actuală. Toată lumea vorbește despre Kate McKinnon pentru felul în care o imită pe Hillary Clinton, dar dacă ar fi să aleg o preferată aceasta este Cecily Strong. Adevărul este că după plecarea lui Bill Hader în 2013, singurul care ținea piept ”invaziei” de femei talentate din distribuția SNL, nici unul dintre bărbați nu s-a mai făcut remarcat.

SNL a fost subiectul multor controverse de-a lungul timpului. De la invitați imprevizibili, la concurența acerbă din interiorul SNL, concurență întreținută de producătorul Lorne Michaels care nu semna contracte cu nimeni decât de la un sezon la altul și făcea concedieri neașteptate oricând, până la scandaluri legate de membrii distribuției, unii dintre ei găsindu-și moartea în urma consumului de droguri, ca John Belushi sau Chris Farley, alții uciși în urma unor crime pasionale, ca talentatul Phil Hartman împușcat în somn de soția lui, cert este că tot timpul este ceva de discutat după fiecare ediție SNL.

Justin Timberlake și Jimmy Fallon intepretându-i pe frații Robin și Barry Gibb din formația Bee Gees

Și dintre gazdele emisiunii, s-au remarcat câteva persoane, ca de exemplu Steve Martin și Alec Baldwin, care apar foarte frecvent în emisiune, sau chiar și Justin Timberlake care este chiar foarte, foarte talentat în roluri de comedie, în special alături de prietenul său din viața reală, Jimmy Fallon.

Eu urmăresc cu plăcere scheciurile lor pe YouTube deja de câteva săptămâni și încă nu m-am plictisit. Sunt o alternativă mult mai bună la tristele emisiuni de ”umor” de la noi. Chiar și după 40 de ani, SNL încă reușește să fie relevant, rămâne de văzut dacă va reuși să se mențină și după ce producătorul Lorne Michaels nu va mai fi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…