Treceți la conținutul principal

The French Connection - muzică franțuzească pe repeatDacă ați crescut în anii '90, poate mai țineți minte că înainte de MTV, aveam un post muzical franțuzesc care era cam singura variantă de muzică la tv. Este vorba despre MCM. Vai, cât m-am uitat pe MCM, ajunsesem să fredonez tot felul de melodii franțuzești care nu se difuzau la noi pe radio.
În ultimii ani, de când cu Indila, Stromae sau Willy William, câte o piesă în franceză s-a mai strecurat și pe la noi prin airplay, cee ce mi-a trezit ”gustul” pentru uzic franțuzească. În continuare, vă prezint câteva piese pe care le am la mine în playlist, poate vă trezesc și vouă interesul. Nu sunt piese foarte noi, dar au apărut în ultimii câțiva ani, așa că nu e ca și cum ar fi numai vechituri. :)Nou piesă a lui Willy William este o colaborare cu Cris Crab și se numește Paris. Multă bună - dispoziție, un beat catchy și câteva pasaje la trompetă mă duc cu gândul la o vară însorită, pe bicicletă, pe străzile aglomerate ale Parisului.Și dacă tot am început cu Willy William, cred că vă dați seama că îmi place tipul. La fel și piesa asta, On s'endort, cu Keen'V.Kendji Girac a participat la X Factor Franța, cred, sau în orice caz la unul din concursurile lor de talente. Având rădăcini spaniole și mauritane, acest lucru se reflectă puțin și în inflexiunile vocii.Pe lângă videoclipul inspirat din filmele cu Batman, în special personajul Joker, piesa Sour ma route a celor de la Black M are un refren simplu, care te face să îl fredonezi fără să vrei. Nu înțeleg jumătate din versuri, dar refrenul îl îțnțeleg, atâta franceză mai țin minte și eu din liceu, așa că mă trezesc fredonând prin casă ”sour maaaaa rouuuuute!”. Motanului meu nu prea pare să îi placă...Soprano este alt proiect interesant. Sunt câteva piese foarte faine pe albumul L'Everest din 2015, însă preferata mea cred că este Millionaire.Și acum pentru ceva mai soft, o chitară, o voce caldă, ceva frumos și relaxant: Frero Delavega și Le Chant Des Sirenes.O altă apariție interesantă cu un sound pe măsură este Claudio Capeo. Un homme e o piesă dulce - tristă, care pune în valoare vocea și talentul la acordeon al fostului participant The Voice din Franța.Piesa J'ai cherche a lui Amir îmi amintește pe alocuri de Avicii, ceeace nu este un lucru rău, având în vedere ce succes nebun a avut DJ-ul în ultima perioadă.Și ca să includ și o fată în lista asta ”dominată” de prezența masculine, Zaho și Tourner la page este o piesă care îmi trezește multe amintiri, chiar și fără să înțeleg pe deplin versurile. Zaho este o cântăreață algeriană care a debutat în 2008 și este destul de cunoscută în țările francofone.Și închei lista cu o altă tânără drăguță care nu sună rău deloc, Sheryfa Luna și Tu me manques.

Cam atât deocamdată, mă gândesc să arunc o privire și spre ce se mai întâmplă prin Germania, în fond și acolo erau mulți artiști pe care îi ascultam în tinerețe. Doamneeee, acum am sunat chiar ca o babă. Ideea e că există și altceva decât SUA, pentru că se mai face și altă muzică, numai că la noi este cam neglijată.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…