Treceți la conținutul principal

Serial nou: WestworldEste destul de dificil să îți faci o idee clară despre un serial nou atunci când vezi doar primul episod, așa că am ezitat ouțin să scriu despe acest subiect sau nu. Cum însă este vorba despre o producție HBO, mi-am spus că merită, mai ales că cei de la HBO nu lasă niciodată un serial în coadă de pește ca alte canale de televiziune și, în cel mai rău caz, măcar avem parte de final, chiar dacă un serial este mai puțin apreciat de public. Încă sunt supărată că două din serialele pe care le urmăream mai demult, Ringer și 666 Park Avenue nu au avut parte de finaluri și au fost pur și simplu eliminate din grilă.

Subiectul tratat de Westworld nu este unul nou, dar ce mai este nou în ziua de azi? Totul rămâne cum execuți premizele de la care pornești, cum îți construiești personajele sau firul narativ. De exemplu, de câte ori nu am văzut filme cu invazii de zombies, dar The Walking Dead tot reușește să ne capteze atenția?

Westworld se bazează pe filmul cu același nume din 1973 realizat după un scenariu de Michael Crichton, care știm cu toții că se pricepe la SF-uri. Când îl mai adăugăm pe JJ Abrams ca producător și pe Jonathan Nolan printre regizori, acest lucru îmi sugerează că ne putem aștepta la ceva de calitate.

Distribuția este și ea una care include câteva nume interesante: Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, James Marsden, Ed Harris, Thandie Newton și Luke Hemsworth - fratele mai mare, dar mai puțin celebru al lui Chris și Liam.Numele serialului este dat de numele unui parc de distracții mai puțin obișnuit. O echipă de cercetători, în frunte cu doctorul Robert Ford a creat un parc de distracții artificial, populat de roboți, sau mai bine spus de creaturi cu inteligență artificială, programate să distreze vizitatorii. Practic, oamenii pot plăti pentru a fi transportați în Westworld, o lume situată în vestul sălbatic, unde pot interacționa cu personajele, iar acestea urmează anumite fire narative prestabilite.Unii oameni merg în acest parc pentru a-și îndeplini cele mai întunecate fantezii, așa cum este cazul și misteriosului Om în Negru, care este clar că are anumite intenții ascunse.Printre aceste creaturi cu inteligență artificială se află și Dolores, cea mai veche ”gazdă” din Westworld și Teddy. Cei doi sunt adesea ”programați” să joace rolurile unor îndrăgostiți. Însă după un nou update efectuat la softul creaturilor, unele din acestea încep să dezvolte un comportament anormal. De exemplu ”tatăl” lui Dolores găsește o fotografie pierdută de niște turiști din Westworld și începe să își pună întrebarea dacă nu cumva lumea este și altceva decât ceea ce cunosc ei în Westworld. 

Cercetătorii încearcă să afle ce se întâmplă cu creațiile lor, deoarce atunci când mai multe personaje sunt scoase din joc, întregul fir narativ se duce pe apa sâmbetei. În plus, le este teamă ca roboții să nu aibă un comportament agresiv față de vizitatorii parcului.

Deocamdată, primul episod nu ne oferă mai multe detalii, este doar un episod în care se stabilesc premizele poveștii și putem ”cunoaște” cele mai importante personaje, însă pare foarte interesant.cu siguranță voi începe să îl urmăresc și vă țin la curent dacă îmi schimb cumva decizia și de ce. Oricum, la prima vedere, este un serial care cred că poate fi potrivit pentru pasionații de SF-uri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…