Treceți la conținutul principal

Movie review: Disconnect [2012]Anul lansării: 2012
Regia: Hery Alex Rubin
Scenariu: Andrew Stern
Distribuția: Jason Bateman, Alexander Skarsgard, Max Thieriot, Paula Patton

Trăim într-o lume în care tehnlogia ar trebui să ne aducă tot mai aproape. Scrisorile și telefoanele sunt deja de domeniul trecutului. Acum avem mailuri, rețele de socializare și aplicații care ar trebui să faciliteze comunicare, astfel încât să poți vorbi cu orice persoană, în orice colț de lume.

Ați observat însă că tot mai des suntem cu telefonul în mână chiar și atunci când ne întâlnim la o cafea cu prietenii sau când luăm masa în familie? Am văzut și cazuri în care oameni care se aflau în același birou foloseau un serviciu de mesagerie. În același birou, deci își puteau vorbi!

Acest lucru îl surprinde foarte bine filmul de față. Diferite personaje care aparent nu au nimic în comun, se trezesc legate fără voia lor pritr-o serie de conexiuni care au toate legătură cu tehnologia.Rich - Jason Bateman - este un avocat care muncește din greu și este atât de ocupa să fie la curent cu mailurile sale, încât nu observă lucrurile care se întâmpă în propria sa familie. De exemplu, faptul că mezinul, Jonah, nu se poate integra la școală, nu are nici un prieten și este la un pas de a cădea în depresie. 

Lui Jonah, doi colegi puși pe șotii îi fac o farsă, Creează un profil fals pe Facebook cu numele unei fete și îl fac pe Jonah să creadă că fata respectivă este interesată de el. Conversațiile merg atât de departe, încât cei doi îl conving pe Jonah să le trimită o poză nud, pe care apoi ei o trimit la toți ceilalți elevi din școală. Îngrozit și umilit Jonah face un gest regretabil, pe care nici unul dintre cei doi băieți nu îl anticipase.

Tatăl unuia dintre băieți, Mike este un detectiv particular specializat în descoperirea persoanelor care comit fraude pe internet sau alte tipuri de infracțiuni. Astfel, el își dă seama ce au făcut cei doi băieți și nu știe exact cum să acționeze, deoarece este vorba despre propiul său fiu.Unul din cazurile la care Mike lucrează este cel al familiei Hull. Derek - Alexander Skarsgard - este un fost pușcaș marin care acum are un job cât se poate de plictisitor, iar soția sa, Cindy, se simte neglijată. Cei doi au suferit o traumă, însă Derek se distanțează de soția sa și nu vrea să comunice, așa că Cindy își exprimă frustrările pe un forum unde își face un prieten virtual. Curând însă, toate cărțile de credit ale familiei sunt golite, iar ei se trezesc faliți, deoarece cineva a cheltuit bani în numele lor, prin cumpărături online.Nu în ultimul rând, Nina este o reporteriță care lucrează sub acoperire la un reportaj despre copiii exploatați sexual. Ea îl cunoaște pe un chat pe Kyle, un adolescent care trăiește pe străzi și face webchat pentru a putea supraviețui. el este de acord să fie intervievat de Nina, însă lucrurile scapă de sub control când Nina are remușcări și se simte vinovată pentru că nu l-a ajutat pe Kyle.

Ce mi-a plăcut mult la acest film, pe lângă scenariul care a pornit de la o premiză interesantă, este regia și filmografia în general. Felul în care muzica de fundal a fost aleasă pentru secvențe, jocul de culori, lumini și umbre, mă rog, nu mă pricep eu prea bine să explic, însă mi s-a părut foarte interesant. 

Finalul este unul oarecum deschis, nu vreau să divulg prea multe. Acest lucru nu m-a încântat, pentru că nu întotdeauna vreau eu să îmi imaginez care este evoluția poveștii, dar oricum rămâne un film interesant. E genul de film care își alege un subiect atât de simplu, atât  de prezent în viețile noastre de zi cu zi, încât ne mirăm cum de nu m observat mai repede anumite aspecte. Eu, cel puțin, mi-am propus să mai las telefonul deoparte, măcar atunci când am o conversație normală.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…