Treceți la conținutul principal

Curățenie în bibliotecă - la ce cărți am renunțatWeekendul acesta m-am decis să fac curățenie în bibliotecă, pentru că pur și simplu m-am trezit că nu mai am unde să depozitez toate cărțile pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. Am o bibliotecă de dimensiuni medii, plus o lădiță de plastic care stă sub pat, pentru că n-am unde să o ma pun și mi-am zis că e cazul să renunț la cărțile pe care le-am citit o singură dată când le-am cumpărat și pe care n-am mai simțit nevoia să le recitesc. Toate sunt aproape noi, nu știu încă ce voi face cu ele, pentru că să le vând pe interent e sincer prea mare bătaie de cap. Nu vreau să mă trezesc că bat drumuri la poștă sau la vreo firmă de curierat și apoi dau de cumpărători neserioși. Nu avem nici un anticariat în Mediaș unde să le duc și la bibliotecă au politica ciudată de a accepta numai cărți noi, așa că voi aștepta vreo campanie de donare. Până atunci, le-am pus pe toate într-o cutie de carton care a ajuns pe dulap, în așteptarea unor noi stăpâni.

Nu m-am despărțit e atât de multe cărți câte speram, fiindcă tot am rafturile pline, am renunțat mai mult la cărți puse alandala, înghesuite peste alte șiruri ordonate de cărți. Ce să fac, e greu să renunț la cărți, sunt marea mea slăbiciune.

Iată la ce cărți am renunțat:

Seria Vampirii Sudului de Charlaine Harris - 10 volume. Am fost și eu pasionată de cărțile cu vampiri și recunosc că seria Amurg a rămas în colecția mea, însă cărțile acestea nu mi-au plăcut în mod deosebit. Serialul True Blood mi-a plăcut mai mult. Mi s-a părut că personajele sunt mult prea superficiale, nu au nici o profunzime și nici nu m-a încântant dinamica dintre ele.

Celebritate de Jackie Collins - nici roman de dragoste nu pot spune că e, doar un pretext pentru o mulțime de scene de sex care nici măcar nu sun reușite.

Secretele unei dependente de pantofi de Beth Harrison - nu mai țin minte subiectul cărții, știu doar că nu m-am mai atins de ea.

Eu și soacră-mea de Jane Green - tot din colecția Chic de la Polirom, nu m-a dat pe spate

Amanda se mărită și Fetele din West End de Jenny Coolgan

Carte românească de vise - a fost cadou la o revisă, nu mă pasionează descifrarea viselor

Indiana de George Sand - una din cele mai recente cărți cumpărate, nu mi-a plăcut și nu o voi mai reciti

Eminescu de Dan Gădinaru - biografie și analiza operelor lui Eminescu, cred că am cumpărat-o în liceu. Nu mai am nevoie de ea, pentru că nu obișnuiesc să citesc critică literară.

Colț Alb de Jack London - n-aș fi renunțat la una din cărțile copilăriei mele, dacă nu mai aveam romanul într-o altă ediție, cu coperți cartonate. Este cea mai veche carte din cele la care am renunțat.

Azaleea Roșie de Anchee Min - mi s-a părut plictisitoare

Savurează-mă de Alexandra Antonioni - m-a atras coperta roz, sclipicioasă, conține niște rețete, cică afrodisiace. Nu le-am testat niciodată, nu mă omor cu gătitul.

Secretele clubului de sushi de Christie Yorke - nu este o carte proastă, dar nici n-am recitit-o vreodată

Nici moartă, nici măritată de Maryjanice Davidson - din aceeași categorie de cărți cu vampiri, asta are și mult umor, dar nu mi-a plăcut în mod deosebit.

În total renunț la 23 de cărți. Cred că, ca și în cazul hainelor sau a altor obiecte, trebuie din când în când o triere. Îmi plac cărțile, dar dacă am și cărți care efectiv numai ocupă loc în bibliotecă, nu are nici un sens să îmi aglomereze spațiul.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…