Treceți la conținutul principal

The Adventurer: The Curse of the Midas Box [2013]Anul lansării: 2013
Regia: Jonathan Newman
Scenariu: G. P. Taylor - roman, Christian Taylor și Matthew Huffman
Distribuția: Aneurin Barnard, Michael Sheen, Sam Neill, Ioan Gruffudd

Nu sunt familiarizată cu cărțile lui G.P. Taylor și nici nu știu dacă la noi au fost traduse, dar filmul acesta chiar mi-a trezit interesul! Deși am văzut că nu a primit critici tocmai pozitive, mie chiar mi-a plăcut filmul.

Povestea este un mix interesant: are elementele tipice poveștilor britanice din epoca victoriană, cu ceva influențe steampunk, fiind un film fantasy mai mult pentru adolescenți. Personajul principal este Mariah Mundi, care se trezește erou fără voia sa atunci când părinții lui dispar iar fratele lui mai mic este răpit de malefiul Otto Luger, interpretat de Sam Neill. Și știm că Sam Neill n-are cum să joace rău, să fim serioși! Apropo, nu știu de ce mă atrag tot mai mult filmele englezești în ultima perioadă, poate fiindcă m-am săturat de blockbuster-ele lipsite de substanță de la americani.

Otto Luger aka Sam Neill


Otto Luger este un afacerist care vrea să pună mâna pe ”cutia lui Midas”, un obiect mitologic despre care se spune că are puteri nebănuite. Pentru a face acest lucru, nu precupețește nici un efort, inclusiv investițiile în diferite mașinării ciudate care să îl ajute să găsească cutia. Părinții lui Mariah erau arheologi și se pare că știau unde este ascunsă cutia respectivă sau cel puțin aveau indicii în această privință, iar cumva tot misterul are legătură cu Mariah și cu fratele lui, Felix. Nu mă porniți cu faptul că pe băiat îl cheamă Mariah și ar trebui să îl luăm în serios, pentru că și mie mi se pare un lucru ciudat.

Mariah Mundi aka Aneurin Barnard


Mariah, ajutat de un prieten de familie, pe nume Will Charity - Michael Sheen, îl știți, e vampirul nebun din clanul Volturi în seria Twilight - care se pare că este plin de surprize. Astfel, Mariah se infiltrează sub acoperire la hotelul lui Otto Luger, un loc misterios unde se petrec tot felul de lucruri ciudate, cu scopul de a-și salva fratele și de a găsi cutia lui Midas.

Will Charity aka Michael Sheen


Este un film fantasy, cu multă aventură, fără a fi însă prea surprinzător. Eu cel puțin am ghicit după puți timp care era legătura fraților Mundi cu misterioasa cutie, însă oricum nu m-am plictisit și chiar mi-a plăcut filmul. O continuare a filmului este în lucru, mai ales că finalul lasă loc de mai mult, deși au trecut 3 ani și încă nu se aude nimic. Păcat, mi-ar fi plăcut să văd mai multe aventuri de-ale tânărului Mariah Mundi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…