Treceți la conținutul principal

The Adventurer: The Curse of the Midas Box [2013]Anul lansării: 2013
Regia: Jonathan Newman
Scenariu: G. P. Taylor - roman, Christian Taylor și Matthew Huffman
Distribuția: Aneurin Barnard, Michael Sheen, Sam Neill, Ioan Gruffudd

Nu sunt familiarizată cu cărțile lui G.P. Taylor și nici nu știu dacă la noi au fost traduse, dar filmul acesta chiar mi-a trezit interesul! Deși am văzut că nu a primit critici tocmai pozitive, mie chiar mi-a plăcut filmul.

Povestea este un mix interesant: are elementele tipice poveștilor britanice din epoca victoriană, cu ceva influențe steampunk, fiind un film fantasy mai mult pentru adolescenți. Personajul principal este Mariah Mundi, care se trezește erou fără voia sa atunci când părinții lui dispar iar fratele lui mai mic este răpit de malefiul Otto Luger, interpretat de Sam Neill. Și știm că Sam Neill n-are cum să joace rău, să fim serioși! Apropo, nu știu de ce mă atrag tot mai mult filmele englezești în ultima perioadă, poate fiindcă m-am săturat de blockbuster-ele lipsite de substanță de la americani.

Otto Luger aka Sam Neill


Otto Luger este un afacerist care vrea să pună mâna pe ”cutia lui Midas”, un obiect mitologic despre care se spune că are puteri nebănuite. Pentru a face acest lucru, nu precupețește nici un efort, inclusiv investițiile în diferite mașinării ciudate care să îl ajute să găsească cutia. Părinții lui Mariah erau arheologi și se pare că știau unde este ascunsă cutia respectivă sau cel puțin aveau indicii în această privință, iar cumva tot misterul are legătură cu Mariah și cu fratele lui, Felix. Nu mă porniți cu faptul că pe băiat îl cheamă Mariah și ar trebui să îl luăm în serios, pentru că și mie mi se pare un lucru ciudat.

Mariah Mundi aka Aneurin Barnard


Mariah, ajutat de un prieten de familie, pe nume Will Charity - Michael Sheen, îl știți, e vampirul nebun din clanul Volturi în seria Twilight - care se pare că este plin de surprize. Astfel, Mariah se infiltrează sub acoperire la hotelul lui Otto Luger, un loc misterios unde se petrec tot felul de lucruri ciudate, cu scopul de a-și salva fratele și de a găsi cutia lui Midas.

Will Charity aka Michael Sheen


Este un film fantasy, cu multă aventură, fără a fi însă prea surprinzător. Eu cel puțin am ghicit după puți timp care era legătura fraților Mundi cu misterioasa cutie, însă oricum nu m-am plictisit și chiar mi-a plăcut filmul. O continuare a filmului este în lucru, mai ales că finalul lasă loc de mai mult, deși au trecut 3 ani și încă nu se aude nimic. Păcat, mi-ar fi plăcut să văd mai multe aventuri de-ale tânărului Mariah Mundi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…