Treceți la conținutul principal

Recenzie carte: De vorbă cu Emma de Vitali CipileagaAnul apariției: 2015
Editura: Bestseller
Număr pagini: 183

După cum ați putut observa deja atunci când v-am arătat ce cadouri am primit de ziua mea, au fost și 3 cărți printre ele. Am început să o citesc pe aceasta prima, pentru că era cea mai scurtă și pentru că nu mai auzisem de acest autor.

Vitali Cipileaga este autorul unui blog despre care se spune că are milioane de cititori. Eu n-am auzit de el, însă nici nu sunt pe nișa lui, adică bloguri din astea cu sentimente și reflecții despre relații, ce sunt eu, ce ești tu, cum putem fi împreună etc.

Deja probabil că intuiți că pe mine nu m-a cucerit deloc acest bestseller, că cică s-a vândut foarte bine cartea. Ce să spun, bravo lui, cred că pur și simplu nu intru în publicul - țintă.

Imaginați-vă că dați peste o pagină de Facebook plină cu tot felul de citate despre dragoste, unele mai puțin reușite, altele mai drăguțe. Ei, cam asta este de fapt cartea de față. O colecție de păreri practic despre cum vede autorul relațiile dintre bărbați și femei, cum să nu îți pierzi speranța că vei întâlni marea iubire și cât de important este să o păstrezi.

Primele pagini, mi-au plăcut, am și eu un anumit grad de siropoșenie pe care pot să îl tolerez, doar citesc cărți Young Adult, deci...

Dar până și eu am limitele mele. Practic aceleași câteva idei sunt transpuse iar și iar, numai cu alte cuvinte. Are un anumit talent de a ”întoarce” cuvintele, care oamenilor mai pragmatici, ca mine de exemplu, ne lipsește cu desăvârșire.

Intercalate printre texte se regăsesc și dialogurile unui cuplu fictiv, Emma și Greg, însă acestea sunt atât de neverosimile și uneori nu au nici o logică. 

De asemenea, consider că Vitali Cipileaga pur și simplu are un mod de gândire foarte diferit de al meu și probabil că de aceea nu pot să rezonez cu ce scrie el. Pentru el, femeia e elementul slab într-o relație, cea de care trebuie să aibă grijă bărbatul, care evident trebuie să fie puternic și să o protejeze mereu. Acum, să mă scuzați, că nu sunt vreo feministă și nici nu îmi place să am eu pantalonii într-o relație, însă nici nu mă consider o panseluță în bătaia vântului dacă n-ar fi bărbatul de lângă mine. Plus alte idei preconcepute pe care le are, cum ar fi că femeile frumoase n-au nimic de oferit în afară de sex și sunt materialiste sau cum că toate femeile sunt la fel și forte rar întâlnești una specială. Tocmai mi-am dat ochii peste cap în timp ce scriam frazele astea.

Nu mă consider femeie frumoasă, sunt absout banală, dar asta nu înseamnă că eu cred ca orice femeie frumoasă e materialistă și interesată numai de sex. De asemenea, ideea asta cu femeile și bărbații speciali...nu sunt de aceeași părere. Nu iubești o persoană pentru că e specială, acea persoană devine specială pentru că o iubești tu. Adică să fim sinceri, voi dacă vă gândiți la relațiile voastre din trecut, dar așa, la rece, obiectiv, este că erau oameni cu defecte și calități ca oricine altcineva. Nu erau speciali, doar așa îi vedeam noi atunci și așa îi vedem pe cei care fac parte din viața noastră acum.

Am citit în general numai păreri foarte bune despre cartea aceasta, însă majoritatea aparțin unor fete tinere, ceea ce nu mă deranjează, acesta o fi publicul lui Vitali. Eu, la 30 de ani, după ce am trecut prin câtev suișuri și coborâșuri în plan sentimental nu mai pot să mă topesc atunci când citesc niște citate siropoase. În concluzie, eu nu vreau să mai stau de vorbă cu Emma și nici nu m-a marcat întâlnirea noastră fictivă. Am aflat că există și o piesă de teatru pe baza acestei cărți. O fi având succes, eu am rămas ca Luceafărul din poezie după ce am citit-o, ”nemuritor și rece”, dacă tăiem partea cu nemurirea, desigur.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…