Treceți la conținutul principal

Pudră iluminatoare Bourjois Poudre De Riz de Java


Acum câțiva ani, am avut un tester al unui fond de ten Bourjois, care știu că nu prea mi-a plăcut și din cauză că nuanța nu mi se potrivea. De atunci, nu prea m-am mai ”lovit” de acest brand, însă acum câteva luni mă uital la secțiunea sales dintr-un outlet de cosmetice și am vazăut o pudră bronzantă cu miros de ciocolată. Cum aceea mi-a plăcut foarte mult, atunci când am văzut această pudră iluminatoare la reducere cu 50%, am cumpărat-o să văd dacă îmi place. Răspunsul este DA! Foarte mult. Până acum, produsele tip pudră de la Bourjois mi se par minunate.

Această pudră a fost primul bestseller al brandului Bourjois, tocmai în 1879! Pudrele de orez erau foarte populare în secolul XIX, deoarece matifiau tenul și îl făceau să pară mai alb, iar acest lucru era la mare căutare pe atunci. Pudrele de pe piață erau în general foarte prăfoase și nu erau prea fine, iar ca nuanță variau de la alb la roz prăfos. De aceea, pudra fină și parfumată de la Bourjois a devenit instant preferata multor femei.În 2013, această faimoasă pudră a fost relansată, într-o formulă modernă și într-un abalaj cu aspect vintage. Ambalajul este superb. E o cutiuță foarte frumoasă, pur și simplu îmi place să mă uit la ea. Este din plastic, dar îmi place că textul este imprimat direct pe plastic și nu este un simplu autocolant. Cutiuța are și o ”sită” - nu știu exact cum se numește - pe jumătatea din suprafață, capacul interior putând fi rotit astfel încât sita să fie acoperită atunci când nu se utilizează produsul. Astfel, nu se împrăștie în capac și se păstrează parfumul. Pentru că da, pudra are un miros subtil de trandafiri, însă nu un miros sintetic ci unul foarte plăcut și nu, nu rămâne pe piele ca să fie deranjant.Textura este incredibil de fină, chiar și când o luam pe pensulă trebuia să am grijă să nu fac norișori de praf în jurul meu. Are o culoare roz - pal, însă este o pudră incoloră, cu ușoare sclipiri roz- aurii. Am încercat să fac un swatch, însă nu se vede prea bine, iar pe față nu puteam să o captez fără ajutorul unui aparat profesionist. Oferă o strălucire discretă, se poate aplica numai pe pomeți, decât dacă vreți un efect foarte, foarte subtil. Eu o aplic uneori pe tot tenul și arată superb, nu sclipesc în soare ca Edward Cullen, în schimb tenul arată îndr-adevăr mai luminos. Este ideală în special atunci când tenul arată tern, de la oboseală sau din cauza ator factori care influențează aspectul pielii. 

Se poate utiliza ca o pudră obișnuită, pentru fixarea machiajului, chiar și în zona de sub ochi. Nu știu cum arată însă te tenul mai închis la culoare, pe pielea mea destul de albicioasă acum că s-a mai dus din bronz nu se vede nici o culoare.

Cutiuța conține 3,5 grame, însă nu aveți nevoie de o cantitate mare de produs. Am văzut pudra în diverse magazine online la prețul de aproximativ 70 - 80 de lei, însă eu am cumpărat-o cu 39 de lei de pe cosmetiq.ro Ambalajul acesta albastru este pentru ediția ” de noapte”, iar dacă vedeți pudra în ambalaj verde, aceea este ediția ”de zi”, care imită ambalajul original de acum peste 100 de ani. Pudra cumpărată de mine este fabricată în Italia.

Așadar, pudra aceasta și pudra bronzantă Delice De Poudre sunt preferatele mele momentan și îmi doresc foarte mult să mai încerc pe viitor și alte produse Bourjois. Deși nu sunt scumpe, ci au prețuri relativ medii, produsele acestea mă duc cu gândul la măsuțele de toaletă ale doamnelor de pe la 1900, fiind atât de elegante și calitative, astfel încât îmi oferă senzația unui mic răsfăț atunci când le folosesc.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…