Treceți la conținutul principal

Parfumul meu preferat: Yves Rocher Moment de BonheurÎn general, nu sunt o persoană pretențioasă atunci când vine vorba de parfumuri, însă nici nu pot spune că am găsit vreunul care să îmi placă la nebunie. Dacă m-ar fi întrebat cineva, aș fi spus că îmi plac parfumurile fresh, fructate, însă acest parfum floral cu miros puternic de trandafir a ajuns să fie preferatul meu.

Am avut o dată o mică mostră și mi-am spus că gata, trebuie să încerc acest parfum. ambele sticluțe, cea de 50 de ml și cea de 30 de ml le-am primit cadou cu ocazia unor comenzi efectuate la Yves Rocher. După cum se poate observa, ambele sunt aproape consumate. Cea micuță am folosit-o mai mult prin concedii, iar cea mare o foloseam la ”ocazii speciale”. O am de ceva ani buni, iar acum a intrat în rutina zilnică, după ce am primit un parfum nou de ziua mea.

Nu știu de ce mă fascinează atât parfumurile. Nu am gusturi pretențioase, de fapt, nam avut decât vreo 2 parfumuri mai scumpe până acum și în rest fie parfumuri ieftine, fie parfumuri destul de accesibile ca preț. Însă categoric îmi plac. Mi se pare că un parfum îți întregește întreaga ținută și îți descrie cel mai bine starea de spirit.

Moment de Bonheur a fost lansat în 2011. Este un parfum creat de Annick Menardo, care a mai creat parfumuri pentru Azzaro, Benetton, Boucheron, Bvlgari sau Cerutti. Tot ea a creat parfumul Hypnotic Poison de la Christian Dior, Armani Attitude pentru Giorgio Armani, Hypnose pentru Lancome sau parfumul Lolita Lempicka.

Sticluța este simplă, transparentă, cu sticla colorată într-un ușor degrade, verde - crud în partea de jos și roșu deschis în partea de sus. Capacul este pătrățos, iar forma dreptunghiulară a sticlei și paleta cromatică te duce inițial cu gândul la un parfum fresh. Nu mai am cutia, însă țin minte că pe cutie era desenată o floare, cu verde și roșu, imitând culorile alese pentru flacon.

Notele de vârf sunt note verzi și mușcata, nota de mijloc este trandafirul, iar notele de bază sunt patchouli și cedrul de Virginia. Trandafirul este, fără îndoială vedeta acestui parfum, însă prin fapul că este combinat cu alte note fresh, ca de exemplu cedrul sau ”notele verzi” - sincer nu știu ce înseamnă asta, nu este amețitor de dulce. Pare puțin mai puternic la început, însă apoi mirosul devine mai subtil. Aș spune că are o rezistență destul de bună. Eu am tendința să nu îmi prea simt propriul parfum, însă mi s-a spus uneori ”ce parfum drăguț, cu ce te-ai dat?”, așa că presupun că se simte destul de mult timp.

Este un parfum delicat, nu aș putea spune că e pentru un anotimp anume pentru că eu nu cred în parfumuri de iarnă sau de vară, de zi sau de noapte. Cred că fiecare ar trebui să poarte un parfum în funcție de starea de spirit. Seamănă puțin cu parfumul Chloe - am o mostră de 5 ml și mi se pare că seamănă - ca să vă faceți o idee.

Dacă vă plac mirosurile florale, delicate sau dacă vreți să oferiți un cadou unei femei sensibile, romantice, Moment de Bonheur este o alegere bună. Păcat că nu pot descrie prea bine mirosul acestui parfum, însă voi încerca să exemplific prin câteva fotografii ceea ce îmi inspiră mie.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…