Treceți la conținutul principal

Film: Third Person [2013]
Anul lansării: 2013
Regia: Paul Haggis
Scenariu: Paul Haggis
Distribuția: Liam Neeson, Mila Kunis, Adrien Brody, Maria Bello, Kim Basinger, Olivia Wilde, James Franco

Third Person, sau ”Dragoste la persoana a treia” după cum a fost tradus în limba română este genul de film care nu poate fi descris în prea multe amănunte, ca să nu divulgi finalul. Și mai este și genul de film care se pretează mai multor interpertări. Există mai multe moduri în care poate fi interpretat filmul, unii spun că e poveste în cadru, alții spun că sunt povești interconectate. Eu mi-am făcut propria părere, ceea ce puteți face și voi numai dacă urmăriți filmul.

Michael - Liam Neeson - este un scriitor care a publicat un roman de succes, însă de atunci nu a mai reușit să dea lovitura. Între timp, căsnicia lui cu Elaine - Kim Basinger - s-a destrămat în urma unui eveniment nefericit, iar acum Michael are o relație cu o tânără jurnalistă, Anna - Olivia Wilde. Anna își dorește să fie și ea scriitoare și îl consideră pe Michael un fel de mentor, însă nu dorește să se implice pe deplin în relația cu el. Ea nu are încredere în bărbați și nu își dorește să fie rănită, așa că respinde toate încercările lui de a duce relația lor la un alt nivel.

Michael și Anna


Julia - Mila Kunis - este o fostă actriță de telenovele care acum se străduiește să obțină un loc de muncă și se luptă să câștige custodia fiului său. Avocata Theresa - Maria Bello - se străduiește să o ajute, însă Julia nu are stabilitatea de care are nevoie pentru a crește un copil și în plus este acuzată că și-ar fi maltratat fiul. Fostul ei soț, Rick - James Franco - este un artist, acum recăsătorit care vrea cu orice preț ca Julia să nu mai facă parte din viața lui și a fiului său.

Julia și Rick


Fostul soț al Theresei, Scott - Adrien Brody - se ocupă cu vânzarea designurilor originale spre fabrici de îmbrăcăminte care produc haine în masă și are la rândul său un sentiment de vinovăție datorat unui eveniment din trecut. Într-una din călătoriile sale el cunoaște pe Monika, o femeie care trebuie să își recupereze fetița din mâinile unor mafioți, așa că se decide spontan să o ajute. Cu timpul, își dă seama că s-ar putea să fie victima unei escrocherii foarte bine plănuite.

Scott și Monika


Aparent, aceste personaje nu par să aibă legătură între ele, însă toate cuplurile sau fostele cupluri au în comun tragedii asemănătoare. De asemenea, toate cuplurile trec prin relații complicate în care cel mai important element, încrederea pare că lipsește cu desăvârșire.

Third Person este un film care îți cere să îți creezi propriile conexiuni, să încerci să înțelegi ce le unește pe toate aceste personaje, dar adresează și întrebarea: poți merge mai departe într-o relație în care nu există încredere?

Dintre toate personajele, mi-au plăcut cel mai mult Michael, probabil și pentru că este oricând o plăcere să îl văd pe Liam Neeson, și Julia, pentru că este un personaj care încearcă din răsputeri să ajungă la linia de supraviețuire și este interpretată foarte bine de Mila Kunis.

Dacă vă plac dramele psihologice, vă recomand acest film. Nu s-a făcut prea mare vâlvă în jurul lui, însă distribuția și scenariul bine închegat merită atenție.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…