Treceți la conținutul principal

Carte: Mari succese ale unor branduri renumite de Matt HaigAnul apariției: 2010
Editura: Meteor Press
Colecția: Capital
Titlul original: Brand Royalty - How the World's Top 100 Brands Thrive&Survive
Număr pagini: 317
Preț: 3,90 lei împreună cu ziarul Capital

Prin natura meseriei, uneori mai citesc și cărți de marketing, deși trebuie să recunosc că majortatea le citesc de nevoie, să mă pun în temă cu anumite concepte și tendințe, dar nu sunt tocmai ce aș numi petrecerea timpului într-o manieră relaxantă.

Altfel satu lucrurile cu cele două cărți ale lui Matt Haig, aceasta și perechea sa ”Mari eșecuri ale unor branduri renumite”, pe care am citit-o acum câțiva ani. Ce îmi place la aceste cărți este faptul că Matt Haig abordează un limbaj foarte accesibil. Nu trebuie să fii un profesionist în domeniu ca să parcurgi aceste cărți cu ușurință. 

Pe lângă exemplele concrete pe care le oferă, respectiv campanii publicitare, lansări de produse sau rebranding, autorul include și câteva informații despre background-ul companiei respective. Cred că poate fi o lectură interesantă și prin prisma consumatorului. Și așa suntem asaltați de zeci de mii de produse care toate promit să ne facă viața mai ușoară, mai frumoasă, așa că este bine să aflăm exact cui îi dăm banii până la urmă.

De exemplu, din această carte puteți afla că aparatul de ras Gillette a fost inventat de un muncitor care pur și simplu căuta o metodă mai rapidă să se radă dimineața, că Coca - Cola ar fi dispărut ca alte zeci de băuturi pe bază de frunze de coca la sfârșitul secolului 19 dacă nu și-ar fi investit aproape tot profitul în campanii publicitare, sau că fabrica de mașini Volkswagen a aparținut inițial naziștilor și risca să dea faliment după al doilea război mondial, dacă n-ar fi fost o agenție de publicitate ce ar fi redenumit modelul lor de mașină mică și compactă Beetle, adică ”Gândăcelul”. 

Mie toate aceste lucruri mi s-au părut fascinante. Sigur, aceste informații mă ajută și la muncă, pentru că am învățat câteva lucruri interesante, însă chiar cred că poate fi o lectură interesantă pentru orice persoană care este cât de cât pasionată de fenomenul publicității.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…