Treceți la conținutul principal

Răsfăț în baie cu săpunurile Bio AlexiÎn luna iulie, de obcei are loc la Mediaș ”Festivalul Mediaș - Cetate Medieavală”. Nu pot spune că mă dau în vând după tot spectacolul cu domnițe, cavaleri și trubaduri, însă întotdeauna îmi place să mă uit pe la standurile meșteșugarilor care vin cu această ocazie la noi în oraș.

Anul acesta, am văzut un stand cu săpunuri naturale, iar săpunurile se numără printre slăbiciunile mele, deoarece îmi place să le folosesc zilnic. sunt mult mai blânde cu pielea, fiind 100% naturale și nici nu sunt scumpe. De obcei, un săoun cumpărat direct de la producător nu costă între 10 și 15 lei. La standul respectiv era un domn foarte simpatic și politicos, alături de o fetiță, care cred că era nepoțica, sau poate fiica dumnealui. Oricum, săpunurile lui nu erau foarte ”oacheșe” și nici nu aveau un ambalaj deosebit, însă tocmai simplitatea lor m-a atras. Erau ambalate doar în celofan și mi le-a oferit alături de un pliant. Astfel am aflat că sunt săpunuri Bio Alexi, produse de o mică afacere de familie din Tăureni, județul Harghita, prin tehnica presării la rece.Săpunul cu gălbenele, conține chiar flori de gălbenele mărunțite. Acesta este cel pe care l-am folosit până acum. Este un săpun hidratant, potrivit pentru a reduce inflamațiile sau senzația de mâncărime. Nu prea are nici un miros, pentru că nu conține nici un fel de parfum adăugat, însă face multă spumă și lasă pielea într-adevăr foarte hidratată. Eu îl folosesc cu succes și atunci când mă epilez pe picioare cu lama, în locul unei spume sau creme și chiar am observat că nu mă irit deloc.
Săpunul numit foarte nimerit ”Prăjitura” are un miros predominant de scorțișoară și se simte că este mai parfumat, datorită uleiurilor esențiale din compoziția sa. Încă nu l-am pus la ”treabă”, dar nu văd de ce nu ar oferi acceași senzație plăcută de piele catifelată ca și cel de gălbenele.

Există săpunuri și săpunuri, chiar dacă vorbim de cele naturale. Eu am tot testat de-a lungul timpului săpunuri de la diferiți producători, mai cunoscuți sau mai puțini cunoscuți și mi-am dat seama că nu toate sunt la fel. Unele miros foarte frumos, însă nu sunt atât de hidratante, pe când altele, așa cum sunt cele de la Bio Alexi, fac o spumă bogată și hidratează pielea foarte bine, chiar dacă nu au un parfum prea puternic. Până la urmă totul se reduce la ce preferă fiecare când vine vorba de săpun. Probabil ține de rețetă, de calitatea ingredientelor, de tehnica folosită sau de proporția ingredientelor. Aceste săpunuri, de exemplu, conțin și lapte de capră, pe lângă uleiul de cocos sau cel de palmier, pe care le-am întâlnit și în alte săpunuri naturale. Așadar, nu sunt vegane, dacă acest aspect este unul important pentru cineva. Eu personal, deși încerc să reduc cât mai mult consumul de carne și nu cumpăr obiecte din blană naturală sau din piele, nu am nimic împotriva altor ingrediente de origine animală. 

Revenind la săpunurile Bio Alexi, ele se află în topul preferințelor mele, pentru că îmi place foarte mult senzația de piele catifelată pe care o am după baie. Cred că se pot comanda și online și îmi place întotdeauna să cumpăr de la micii producători sau de la meșteșugari, pentru că știu cât de mult muncesc pentru produsele lor. Fiecare săpun costă 10 lei și are în jur de 100 de grame, așa că eu consider că este un preț foarte bun, având în vedere că am vazut săpunuri mai ieftine, dar de o cantitate mai mică, sau săpunuri mult mai scumpe. 

Disclaimer: acesta nu este un review plătit sau sponsorizat. Nu am nici o legătură cu firma Bio Alexi și am achiziționat produsele, nu le-am primit cadou. Acestea sunt strict părerile mele în legătură cu produsele respective.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…