Treceți la conținutul principal

Recenzie carte: Răniți de Jasinda WilderAnul apariției: 2014
Editura: Epica
Colecția: Epic Love
Titlu original: Wounded
Preț: 19 lei, pe elefant.ro
Număr pagini: 269

”N-am avut niciodată nevoie de altceva, în afara banilor pentru mâncare și a unui loc în care să dorm. Acum, am nevoie de bărbatul acesta.”
Trebuie să recunosc că îmi plac foarte mult cărțile Young Adult. Cam orice gen. Da, sunt pline de clișee, da, sunt foarte siropoase, dar sunt o mică plăcere nevinovată. Așa s-a întâmplat și cu această carte, pe care am ales-o zilele trecute la o promoție pe elefant.ro, mai ales că până pe 18 iulie putem beneficia și de transport gratuit.
În general, mă atrag mult cărțile editurii Epica, însă de obicei aștept să găsesc ceva la promoție, pentru că sunt puțin cam scumpe, pentru ceea ce sunt de fapt. Scriitura nu e cea mai grozavă și nici poveștile sau personaje prea originale, dar...nu mă pot abține.
Revenind la cartea de astăzi, avem de-a face cu un mix între ”Pretty Woman” și ”Romeo și Julieta”. Veți vedea de ce spun asta. Rania este o tânără care își petrece copilăria în plin război, la începutul anilor 1990. Rămasă orfană, cu numai un frate mai mic, Hassan și cu o mătușă, Rania trebuie să lupte pentru supraviețuire. 
Curând, Rania rămâne singură cu totul și la vârsta fragedă de doar 14 ani, descoperă că o femeie care trăiește într-o țară unde războiul, foametea și moartea sunt elementele de bază, trebuie să recurgă la soluții disperate pentru a supraviețui. Astfel, Rania se prostitutează pentru bani și pentru mâncare.
10 ani mai târziu, un tânăr soldat american se află în ultima sa misiune alături de pușcașii marini. Hunter este și el orfan, nu are pe nimeni pe lume în afară de cel mai bun prieten și camarad al său, Derek. Prietena lui din liceu l-a înșelat, nu are nici măcar o locuintă unde să stea între misiuni în State și nu simte că are vreun țel în viață. În timpul unei confruntări cu armata irakiană, Hunter este rănit grav și se așteaptă să moară, însă este salvat de o tânără deosebit de frumoasă, pe care o cheama Rania.
Mai departe, nu vreau să vă stric plăcerea de a lectura cartea, eu a dat-o gata în doar câteva ore. după cum intuiți deja, între Hunter și Rania apar primele scântei ale unei relații care are toate premisele să fie una imposibilă. El este soldat american, ea este o tânără irakiană. El nu și-a oferit niciodată inima cu adevărat, ea și-a oferit trupul pentru zeci sau sute de bărbați. Cu toate acestea, cei doi descoperă că iubirea este într-adevăr singurul lucru care ne poate salva.
După cu spuneam, cartea este destul de previzibilă și nici subiectul nu este unul prea original. Rania este portretizată ca o fată inocentă, în ciuda ocupației sale, care nu are încredere în nici un bărbat iar Hunter este un mascul alfa obișnuit să preia mereu inițiativa.
Sunt și destul de multe scene ”fierbinți”, însă mi-a plăcut totuși că am avut impresia că există într-adevăr o conexiune profundă între aceste două personaje, nu numai o atracție fizică, ce servește doar ca motiv pentru a introduce astfel de scene. Să spunem doar că, cine a iubit cu adevărat, știe exact la ce mă refer atunci când spun că în plan mental se derulează un cu totul alt ”film” decât ceea ce se petrece în plan fizic.
Tot de la editura Epica, vă recomand și Fără speranță de Colleen Hoover, o altă  poveste frumoasă și sensibilă pentru iubitorii genului Young Adult.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…