Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Possession [2008]Anul lansării: 2008
Regia: Joe Bergvall, Simon Sandquist
Scenariu: Michael Petroni, Won-mi Byun, Min-ho Song, Jae-yong Gwak
Distribuția: Sarah Michelle Gellar, Lee Pace, Michael Landes
În general, nu prea acord multă atenție adaptărilor după diverse filme asiatice, pentru că rareori sunt la fel de bune ca și originalul. Însă, având în vedere că din distribuție face parte una dintre actrițele mele preferate, i-am acordat o șansă acestui film și mă bucur că am făcut-o.


Possession este un thriller psihologic, care este oarecum previzibil, însă are și câteva momente puțin mai...interesante.


Jess, interpretată de Sarah Michelle Gellar, este căsătorită cu Ryan - Michael Landes, îl știți poate din mai multe seriale de televiziune - care este practic soțul ideal. Jess și Ryan au genul de căsătorie perfectă. El nu uită niciodată aniversarea lor, îi scrie săptămânal câte o scrisoare de dragoste și o surprinde mereu cu câte ceva ce știe că i-ar face plăcere. Jess simte la rândul ei că ea și Ryan au o legătură specială, cum puține cupluri au. Din păcate, ea este foarte concentrată pe carieră și din această cauză amână să facă un copil.

Bineînțeles, toată această armonie este deranjată de Roman - Lee Pace - fratele mai mic al lui Ryan, care locuiește cu ei. Roman a fost în închisoare pentru atac deosebit de grav asupra unei persoane și este în general o fire mai violentă. De fapt, lui Jess chiar îi este teamă de el și nu se simte confortabil să fie singură cu el acasă. Roman are și un soi de iubită, Casey, însă se poartă foarte urât cu ea.Într-o zi nefastă, Roman și Ryan sunt implicați amândoi într-un accident de mașină și sunt duși la spital în comă. Singurul care își revine este Roman, în timp ce medicii îi acordă puține șanse de supraviețuire lui Ryan. 


Ca și cum n-ar fi fost destul de zdruncinată din această cauză, Jess trebuie să se ocupe și de Roman, care se comportă foarte ciudat. Cumnatul ei spune că el este de fapt Ryan și că nu își explică de ce își amintește lucruri pe care numai Ryan le-ar putea ști. La început, Jess nu îl crede și este chiar iritată de ceea ce spune, însă nu poate să remarce că Roman se comportă cel puțin ciudat. Dintr-o dată, este pasionat de grădinărit și de sculptură, îi povestește lucruri pe care numai ea și Ryan le-ar putea ști și pare un om cu totul schimbat. Este oare posibil ca legătura atât de puternică dintre Ryan și Jess să treacă până și dincolo de moarte iar el a găsit o cale să se întoarcă la ea?
Mi-a plăcut faptul că filmul te lasă să ghicești tot timpul dacă Roman e Ryan sau Roman e pur și simplu Roman care se preface că e Ryan. Uneori, ai impresia că Roman e într-adevăr posedat de spiritul fratelui său, alteori pare doar un plan elaborat, după cum remarcă și Casey, care nu crede că iubitul ei s-a putut schimba atât de brusc. Sarah Michelle Gellar mi-a plăcut foarte mult, dar recunosc că pot fi foarte subiectivă, la fel și chimia dintre ea și Lee Pace. Și că tot veni vorba, nu-i așa că e...wow? Cum de nu l-am văzut până acum în vreun film, trebuie să văd în ce a mai jucat.
Despre final, pot să vă spun că există două variante. Eu am văzut prima variantă, care ok, poate părea cea mai potrivită și a fost programată pentru lansarea în cinematografe, însă după ce urmăriți filmul, căutați și finalul alternativ de pe DVD, pentru că se găsește pe YouTube. Nu pun link, să nu dau spoilers. Finalul alternativ mi-a plăcut mai mult, pentru că eu consider că reflectă mai bine trăirile personajelor din punct de vedere psihologic și există linia aia gri, care îmi place să o descopăr în filme și în literatură. Nu mă prea dau în vânt după personaje pe care le poți împărți strict în ”bune” sau ”rele”, ci îmi plac personajele complexe, care sunt mai reale atunci când au calități și defecte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…