Treceți la conținutul principal

Recenzie film: After.Life [2009]Anul lansării: 2009
Regia: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo
Scenariu: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo, Paul Vosloo, Jakub Korolczuk
Distribuția: Christina Ricci, Liam Neeson, Justin Long, Josh Charles

Întotdeauna mi-au plăcut foarte mult filmele care au un final deschis, pe care îl poți interpreta în mai multe moduri, iar acest film este unul dintre ele. Deși a fost oarecum contestat de critici, mai ales din cauza faptului că nu s-a înțeles exact mesajul fimului, mie mi-a plăcut foarte mult, mai ales din cauza distribuției.


Anna - Christina Ricci - este o tânără profesoară care are o viață destul de banală. Își petrece zilele la școală. iar serile în compania iubitului său Paul - Justin Long. La prima vedere, Anna nu ar avea de ce să fie nefericită. Are un iubit care ține la ea, o slujbă stabilă și nu pare să aibă alte probleme. Însă Anna este profund neferică și nici măcar ea nu știe de ce.
Într-o zi, Anna participă la înormântarea fostului său profesor de pian, iar apoi ia cina cu iubitul său, care încearcă să îți facă curaj să o ceară de soție. În schimb, cei doi se ceartp, Anna pleacă în grabă și face un accident de mașină.


Când se trezește, se află pe masă la morgă, iar Eliot, interpretat de Liam Neeson, cel care se ocupă cu îmbălsămarea sa îi spune că a murit. Se pare că Eliot are un har aparte, acela de a vorbi cu cei aflați între viață și moarte, motiv pentru care are și slujba de la pompe funebre, pentru a ajuta sufletele celor morți să se împace cu ceea ce li s-a întîmplat.
Anna este șocată și refuză să accepte ceea ce s-a întâmplat, ba chiar bănuiește că Eliot o ține prizonieră și vrea să îi facă rău.
De aici, lucrurile devin foarte neclare, pentru că filmul transmite diferite mesaje mixte. Este Anna moartă cu adevărat sau este doar victima unui psihopat? Acțiunea se petrece pe parcursul a trei zile, timp în care Anna este sfâșiată între dorința de a trăi mai departe și de a se salva și acceptarea morții.
Chiar citeam mai multe mesaje pe IMDb, care sprijineau una din cele două teorii, însă pentru mine lucrurile sunt destul de clare în privința finalului. După ce am analizat puțin diferitele indicii din film, am ajuns la o anumită concluzie, despre care am aflat ulterior că este susținută și de către regizoarea filmului.


În privința distribuției, Christina Ricci și Liam Neeson fac niște roluri excelente. Începe să îmi placă tot mai mult de Ricci, pe măsură ce o văd în diferite fime, iar acum am văzut-o și altfel decât în rolul de ingenuă sau de fată plină de sarcasm ca în Familia Addams. Plus că mi se pare și foarte frumoasă, cu ochii ăia mari
Liam Neeson este perfect pentru rol, poate fi foarte calm cu privirea sa blândă și vocea sa liniștită, dar poate părea și foarte amenințător, când are uneori expresia pe care i-o tim din filmele Taken, așa că de aceea nu știm dacă până la urmă este un personaj pozitiv sau unul negativ.
La lansarea sa, nu am auzit vorbindu-se despre acest film, ceea ce mi se pare păcat, pentru că merită. Sigur, scenariul poate că are unele lacune și putea fi pus în scenă într-o manieră mai eficintă, însă tema fimului și interpretarea actorilor merită toată atenția.
Chiar așa, oricât de nefericiți am fi, suntem vreodată cu adevărat gata să renunțăm la viață?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…