Treceți la conținutul principal

22 de filme cu și despre adolescențiDacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.


1. Mean Girls

Chiar și acum, la atâția ani de la lansare, acest film este încă citat și se află printre preferatele fetelor de toate vârstele. Lindsay Lohan și Rachel McAdams joacă rolurile principale în aceatsă comedie spumoasă despre relațiile din grupurile de fete. filmul urmărește povestea lui Cady, o fată care se mută din Africa de Sud în SUA și care încearcă să se integreze la noul ei liceu, unde ”regina” popularității este chair o fată pe numele de Regina. 2. Bring It On

Deși există mai multe filme în această franciză, primul mi se apre cel mai reușit. Este vorba despre echipa de majorete a unui liceu care se pregătește pentru o competiție importantă, așa că puteți vedea multe numere de dans și coregrafii interesante, totul asezonat cu o povești despre dragoste și prietenie, în stilul tuturor filmelor cu adolescenți.

3. Not Another Teen Movie

Îmi plac foarte mult parodiile, dacă sunt bine executate, iar acest film se numărăr printre ele. De la Scream și I Know What You Did Last Summer, la orice clișeu la care vă puteți gândi că apare în comediile cu adolescenți, toate se regăsesc în acest film. Ca să nu mai vorbim și despre cover-ul lui Marilyn Manson pentru o piesă iconică din anii '80, Tainted Love, și care se regăsește pe coloana sonoră a filmului.

4. American Pie

Filmele cu distribuția originală sunt ele mai bune, nu vă recomand deloc cele care au fost făcute în această franciză cu actori noi. Aventurile unui grup de prieteni care încearcă să se maturieze, să cucerească fete și să aibă tot felul de aventuri sexuale pe parcurs sunt foarte amuzante. Și în plus, cine ar putea uita celebra scenă cu plăcinta cu mere?
5. Juno

Acest film a fost destul de aclamat atunci când a apărut. Nu pot spun că mi-a plăcut de personajul Juno, pentru că nu mi s-a părut destul de realist, însă este interesant de urmărit cum o adolescentă de doar 16 ani încearcă să facă față unei situații dificile: faptul că a rămas însărcinată. 


6. 13 Going On 30

Unul dintre filmele mele preferate, această comedie romantică este foarte drăguță prin prisma faptului că ne reamintește cât de simple erau relațiile de dragoste la 13 ani și cât de încurcate devin ele pe măsură ce înaintăm în vârstă. Acest lucru îl descoperă și Jenna, o fetiță care își dorește să fie adultă, iar dorința i se îndeplinește. Curând, descoperă însă că viața de adult nu e atât de frumoasă cum spera ea și că ar fi trebuit să se bucure mai mult de copilăria ei.
7. 10 Things I Hate About You

Aacest film este o ecranizare modernă după cunoscuta piesă de teatru a lui Shakespeare, Îmblânzirea scorpiei, cu regretatul Heath Ledger și Julia Stiles în rolurile principale. Este povestea clasică în care o relație de dragoste se poate naște între două persoane diametral opuse, care nu au nimic în comun și care nici măcar nu se plac prea mult la început.


8. Freaky Friday

Conceptul de schimbare a corpurilor în urma unui eveniment supranatural nu este străin, însă acest film a avut succes din cauza distribuției foarte bine alese. Lindsey Lohan și Jamie Lee Curtis joacă rolurile unei fiice și a unei mame care nu au o relație prea bună și care se trezesc într-o dimineață că au făcut schimb de corpuri, iar acum fiecare trebuie să se adapteze vieței celeilalte.

9. Cruel Intentions

Un alt film care mi-a plăcut la nebunie, o adaptare după romanul Legături primejdioase a lui Choderlose de Laclos. Sebastian și Catherine, interpretați de Ryan Phillippe și Sarah Michelle Gellar sunt doi frați vitregi dintr-o familie înstărită a cărui distracție o constituie cuceririle amoroase pe care le fac. Când Sebastian pune un pariu cu Catherine că o va cuceri pe Annette, fiica noului director al liceului, interpretată de Reese Witherspoon, lucrurile iau o turnură neașteaptată, iar tânărul playboy descoperă dragostea adevărată.

10. 17 Again

Oarecum în ton cu 13 Going On 30, avem acum parte de perspectiva masculină a acestei situații. Mike, interpretat de Matthew Perry este un bărbat de vârsta a doua, însurat și cu copii, care este profund nemulțumit de viața sa, pentru că el consideră că și-a ratat șansa atunci când a renunțat să joace fotbal în liceu. Își dorește cu ardoare să aibă iarăși 17 ani, ceea ce se și întâmplă, însă descoperă curând că familia sa este cel mai important lucru din viața sa, dincolo de reușitele din carieră.11. The Princess Diaries

Ce adolescentă nu și-a dorit măcar o dată să fie prințesă? Pentru Mia, interpretată de Anne Hatthaway, acest lucru chiar se întâmplă atunci când află că tatăl ei care le abandonase pe ea și pe mama ei este de fapt regele unui mic regat, iar ea o prințesă.
12. A Cinderella Story

Basmul Cenușăresei nu mai are nevoie de nici o prezentare, așa că vă spun numai că Hillary Duff joacă rolul principal în această reinterpretare modernă a basmului.
13. She's All That

Ce au în comun starul echipei de fotbal al liceului și tocilara clasei? Absolut nimic. Însă în urma unui pariu, care este un fel de laitmotiv în filmele cu adolescenți, Zack, interpretat de Freddie Prinze Jr. este gata să o transforme de Laney, un fel de rățușca cea urâtă, în cea mai dorită fată din liceu.14. Confessions of a Teenage Drama Queen

Să nu credeți că am vreo pasiune pentru Lindsey Lohan, însă iată, e al treilea film în care joacă inclus pe această listă, pentru că fata atât a făcut în viață, a jucat în filme pentru adolescenți, iar apoi a luat-o razna. Deja după titlu vă dați seama cam despre ce poate fi vorba, adică despre o adolescentă care se mută cu familia undeva într-o suburbie și constată că acolo nu mai este atât de populară precum era la fostul ei liceu.


15. Grease

Nu se putea să nu includ filmul clasic de la care au pornit toate filmele cu adolescenți, povestea de dragoste dintre Danny, cel mai popular băiat din liceu și Sandy, nua fată care încearcă doar să se integreze.
16. What A Girl Wants

Este o poveste asemănătoare cu cea din Princess Diaries, numai că aici tatăl și fiica sunt jucați de Amanda Bynes și Collin Firth.

17. Clueless

Fie și numai pentru garderoba impresionantă a lui Cher Horowitz și pentru toate referințele la cultura pop a anilor '90, acest film ar trebui să se regăsească pe această listă. 

18. She's The Man

O altă comedie cu Amanda Bynes, în care ea joacă rolul unei fete nevoite să ia locul fratelui său la o nouă școală. Travestiul ei este însă destul de greu de jucat atunci când se îndrăgostește taman de colegul de cameră. Care coleg, este un tânăr Channing Tatum. Serios, mai trebuie să adaug ceva?

19. The Craft

Un alt film emblematic pentru anii '90, care nre prezintă povestea unui grup de fete pasionate de magie, iar în grupul respectiv încearcă să se intregreze o altă fată care este nou - venită în liceu.

20. High School Musical

Nu pot spune că sunt fana acestor filme, pentru că deja nu mai eram la vârsta la care să mă uit la producțiile marca Disney Channel, nu pot totuși să nu includ acest film pe listă, pentru că a avut mare succes în rândul tinerilor care iubesc filmele cu multă muzică și cu dans.21. John Tucker Must Die

O comedie foarte simpatică, cu 4 fete care doresc să se răzbune pe John Tucker, cel mai popular băiat din liceu și un mare afemeiat. Ca de obicei însă, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.
22. A Walk To Remember
Trebuia inclus și un film la care să avem nevoie de batistuțe, așa că frumoasa poveste de dragoste dintre Jamie și Landon. Dacă vă mai spun și că este o ecranizare după un roman semnat Nicholas Sparks, cred că știți deja la ce să vă așteptați.

Acestea ar fi propunerile mele, așa că aveți de unde alege dacă vreți să vedeți sau să revedeți câteva filme de spre adolescenți. Bineînțeles, e posibil să nu fi inclus anumite filme pentru că nu le-am vizionat sau nu am auzit de ele, însă consider că aveți deja un punct de plecare dacă vă pasionează acest gen de filme.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…