Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Catch Hell [2014]Anul lansării: 2014
Regia: Ryan Phillippe
Scenariu: Joe Gossett, Ryan Phillippe
Distribuția: Ryan Phillippe, Stephen Louis Grush, Ian Barford

Acest film reprezintă debutul regizoral al actorului Ryan Phillippe. Dacă nu știți de unde să-l luați vă ajut eu! La sfârșitul anilor '90, el și Freddie Prinze Junior se aflau pe postere din dormitoarele adolescentelor americane și nu numai, fiind actorii din generația tânără care smulgea multe suspine. Au jucat împreună în Știu ce ai făcut vara trecută, iar Ryan a fost și starul filmului Cruel Intentions, cu Sarah Michelle Gellar și Reese Witherspoon, cea care avea să-i ajungă soție. Dacă Reese a devenit actriță câștigătoare de Oscar, cu o carieră înfloritoare, Ryan a intrat într-un con de umbră și îl vedem acum mai ales în filme de categoria B.
Ceea ce ne aduce și la subiectul filmului acesta.


Ryan Phillippe, cel care a semnat regia și parția scenariul pentru acest film, pare că își joacă propriul său alter ego. Reagan Pearce este o un actor celebru la Hollywood, dar care acum ține mai mult prima pagină a tabloidelor de scandal, decât paginile dedicate celor mai noi premiere cinematografice.
Convins de managerul său, acceptă un rol într-un film de duzină, care se mai filmează și undeva într-un orășel uitat de lume, aproape de mlaștinile pline de aligatori din Florida. 
Reagan în esență nu e un băiat rău, nu are ifose ca alte staruri, e mereu prietenos cu puținii fani pe care îi mai are, însă nu poate să nu se întrebe dacă cariera lui nu e terminată. Se apropie de 40 de ani și îi e teamă că succesul nu îi va mai apărea în cale. Sună al naibii de familiar, nu-i așa?
Nici nu apucă să înceapă filmările, că Reagan este răpit de doi bărbați, Mike și Junior, care îl duc la o cabană izolată din mlaștină. Se pare că Mike vrea să se răzbune pe el pentru că s-ar fi încurcat cu fosta lui soție pe platourile de filmare la un moment dat. Însă Mike are de gând să facă asta lent și dureros, iar Reagan trebuie să se gândească cum să iasă din această situație.

Mike aka ”Psihopatul”

Trebuie să spun că, deși premiza nu este una orginală și nu pare a fi cine știe ce film, până la urmă m-a prins. Reagan e genul de personaj cu care ajungi să ții, pentru că, până la urmă e un tip obișnuit. Nu e un supererou, nu are puteri speciale și nici o inimă de aur, însă nu e nici un ticălos care merită să pățească lucrurile care i se întâmplă. Ce mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că, în conversațiile cu Mike, umorul sarcastic al lui Reagan amintește foarte mult de Sebastian Valmont, personajul lui Phillippe din Cruel Intentions. Nu cred că a fost neapărat o coincidență.


De asemenea, merită amintită și relația care se stabilește între Reagan și Junior. Cum Mike are nevoie de un alibi pentru a nu fi învinuit de moartea lui Reagan, el merge la muncă și îl lasă pe actor în grija nepotului său, Junior. Junior în esență nu e un băiat rău, ba chiar se străduiește să îl ajute pe Reagan pe cât posibil, deși știe că planul unchiului său e o mare greșeală. Însă Junior nu are multă educație, ba chiar parea a avea un ușor retard mintal, așa că este ușor pentru unchiul său cel violent să îl domine. Cu toate acestea, între Junior și Reagan se înfiripă o relație oarecum de camaraderie, deși Junior are și el planurile lui cu Reagan, după cum veți putea descoperi dacă urmăriți filmul.

Junior și Reagan

Una peste alta, nu este un film complex sau cu un scenariu foarte bun, însă Ryan Phillippe își joacă foarte bine rolul de actor căzut în uitare, la fel  cum și Stephen Louis Grush, interpretul lui Junior face un rol de zile mari. Distribuția nu beneficiază de alte nume mari, fiind un film cu buget redus, însă Grush și Ian Barford sunt ambii actori cu experiență teatrală, lucru care se poate observa.
Dacă vă place un thriller psihologic care să vă ocupe o oră și jumătate într-o seară, atunci vă recomand acest film.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…