Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Officer Down (2013)


Regia: Brian A. Miller
Scenariu: John Chase
Distribuţia: Stephen Dorff, David Boreanaz, Walton Goggins, Elisabeth Rohm, James Woods, Dominic Purcell
Officer Down este unul dintre filmele pentru care nu s-a făcut publicitate, cel puţin nu pe la noi, aşa că voi presupune că se încadrează la categoria B. Cu toate acestea, mi-a plăcut foarte mult, cel puţin de pe la jumătate încolo.
La prima vedere, pare filmul clasic despre poliţişti, cu un personaj principal fost corupt, drogat şi adulterin, care, după ce scapă cu viaţa după o împuşcătură îşi schimbă radical comportamentul. Problema este că trecutul se va întoarce să îi dea viaţa peste cap şi va vedea că orice se plăteşte. Totul porneşte de la un caz pe care detectivul Callahan îl anchetează, în privinţa unei prostituate care s-a sinucis după ce a fost violată.


Atacatorul, cunoscut sub porecla de Angel este încă în libertate. Nu mică îi va fi mirarea lui Callahan când va afla că are mult mai multe lucruri în comun cu Angel decât şi-ar fi imaginat vreodată. Iar căpitanul Verona, superiorul lui, are multe "schelete în dulap", lucru care îl va face pe detectivul nostru să se îndoiască  de meseria lui.

La început, filmul este cam plictisitor, pentru că pare doar o altă dramă cu poliţişti, dar scenaristul a gândit nişte răsturnări de situaţie frumoase, care mi-au trezit interesul şi aşa m-am uitat până la final. La partea cu Verona m-am gândit, însă la rolul lui Angel în toată ecuaţia nu.
Despre distribuţie, numai de bine. Stephen Dorff se numără printre preferaţii mei, James Wood nu putea fi altfel decât super, iar Dominic Purcell a intrat foarte bine în pielea lui Roy Walker, patronul unui club de noapte care se ocupă de multe alte afaceri murdare.

Singurul lucru pe care îl am de reproşat este regizorului. Aş fi văzut acest film puţin mai dinamic. Pe lângă secvenţele de flashback ale lui Callahan, acţiunea se petrece destul de lent şi, la un moment dat, parcă ai vrea să le strigi actorilor să facă odată ceva. Nu neapărat împuşcături, bătăi şi explozii, ci mai multă energie în scenă, pentru că altfel pierde din audienţă cu acea primă jumătate a filmului care este cam plictisitoare.
Dacă vă plac filmele cu şi despre poliţişti, despre corupţie, despre bine versus rău, despre antieroi, atunci Officer Down vă este recomandat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…