Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Officer Down (2013)


Regia: Brian A. Miller
Scenariu: John Chase
Distribuţia: Stephen Dorff, David Boreanaz, Walton Goggins, Elisabeth Rohm, James Woods, Dominic Purcell
Officer Down este unul dintre filmele pentru care nu s-a făcut publicitate, cel puţin nu pe la noi, aşa că voi presupune că se încadrează la categoria B. Cu toate acestea, mi-a plăcut foarte mult, cel puţin de pe la jumătate încolo.
La prima vedere, pare filmul clasic despre poliţişti, cu un personaj principal fost corupt, drogat şi adulterin, care, după ce scapă cu viaţa după o împuşcătură îşi schimbă radical comportamentul. Problema este că trecutul se va întoarce să îi dea viaţa peste cap şi va vedea că orice se plăteşte. Totul porneşte de la un caz pe care detectivul Callahan îl anchetează, în privinţa unei prostituate care s-a sinucis după ce a fost violată.


Atacatorul, cunoscut sub porecla de Angel este încă în libertate. Nu mică îi va fi mirarea lui Callahan când va afla că are mult mai multe lucruri în comun cu Angel decât şi-ar fi imaginat vreodată. Iar căpitanul Verona, superiorul lui, are multe "schelete în dulap", lucru care îl va face pe detectivul nostru să se îndoiască  de meseria lui.

La început, filmul este cam plictisitor, pentru că pare doar o altă dramă cu poliţişti, dar scenaristul a gândit nişte răsturnări de situaţie frumoase, care mi-au trezit interesul şi aşa m-am uitat până la final. La partea cu Verona m-am gândit, însă la rolul lui Angel în toată ecuaţia nu.
Despre distribuţie, numai de bine. Stephen Dorff se numără printre preferaţii mei, James Wood nu putea fi altfel decât super, iar Dominic Purcell a intrat foarte bine în pielea lui Roy Walker, patronul unui club de noapte care se ocupă de multe alte afaceri murdare.

Singurul lucru pe care îl am de reproşat este regizorului. Aş fi văzut acest film puţin mai dinamic. Pe lângă secvenţele de flashback ale lui Callahan, acţiunea se petrece destul de lent şi, la un moment dat, parcă ai vrea să le strigi actorilor să facă odată ceva. Nu neapărat împuşcături, bătăi şi explozii, ci mai multă energie în scenă, pentru că altfel pierde din audienţă cu acea primă jumătate a filmului care este cam plictisitoare.
Dacă vă plac filmele cu şi despre poliţişti, despre corupţie, despre bine versus rău, despre antieroi, atunci Officer Down vă este recomandat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…