Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Jack Reacher (2012)Regia: Christopher McQuarrie
Scenariu: Christopher McQuarrie, Lee Child (roman)
Distribuţia: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, Werner Herzog
Tom Cruise încearcă din nou un rol într-un film de acţiune, deşi figura lui de pretty boy şi statura nu îl prea ajută. Cu toate acestea, nu spun că nu ies nişte filme ok pentru factorul de "entertaining".
Personajul Jack Reacher par chiar desprins din cărţi, pentru că este puţin cam exagerat. E genul de tip care se poate bate cu 3, cu 5, cu 10 oameni şi iese mereu învingător, ştie să se ascundă în orice împrejurare, e foarte inteligent şi perspicace pe deasupra. Deci cineva care evident că nu există decât în filme şi n-ar fi stricat să aibă şi el măcar un mic defect acolo.

Povestea e şi ea cam cusută cu aţă albă, cu un complot bine pus la punct şi cu multe iţe încurcate pe care Jack Reacher, un fost militar (sau ce o fi el) şi Helen,o tânără avocată dornică de afirmare trebuie să le descurce.

Totul începe cu arestarea lui Barr, un lunetist care a împuşcat aparent fără motiv 5 persoane nevinovate într-un loc public. Surprinzător, însă, Barr cere să vorbească cu Jack Reacher, un om despre care nu se mai ştie nimic de doi ani, pentru că a avut el grijă să fie "invizibil". Avocata lui, Helen, este fiica procurorului districtual şi încearcă să iasă din umbra tatălui, dar cazul Barr pare a fi fără ieşire şi nu poate spera decât să obţină închisoarea pe viaţă în locul execuţiei pentru clientul ei. Barr este atacat în închisoare şi se află în comă, aşa că Helen şi Reacher trebuie să afle dacă lunetistul a fost adevăratul autor al asasinatelor (are şi un trecut pătat în spate) sau dacă cineva cu alte interese este implicat.
Trecem peste faptul că Tom Cruise nu seamănă în nici un caz din punct de vedere fizic cu eroul romanelor lui Lee Child, măcar atitudinea mi se pare una bună şi dacă strâng mai tare din ochi aşa, pot să-l cred că e el mare fost militar bătăuş. În schimb, deşi Rosamund Pike e o fată frumoasă, ce se întâmplă cu sprâncenele ei, de zici că e tot timpul mirată ca Andra la Românii au talent când i se face pielea găinii? Sau mi se pare numai mie?
Concluzia este că Jack Reacher este un film de acţiune bunicel, adică nu pică în penibil ca alte filme de gen şi tot complotul ăla este chiar interesant, deşi poate puţin cam previzibil. Tomiţă Cruise, hai că ştiu că poţi mai mult!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…