Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Gangster Squad (2013) - un fel de Ocean's Eleven din anii '40Regia: Ruben Fleischer
Scenariu: Will Beall, Paul Lieberman (carte)
Distribuţia: Sean Penn, Josh Brolin, Ryan Gosling, Emma Stone, Nick Nolte, Giovanni Ribisi
Los Angeles-ul anilor 40 se află sub dominaţia unui gangster fără limite şi fără scrupule: Mickey Cohen.

Cohen are poliţia şi judecătorii la picioare, unii mituiţi, alţii înspăimântaţi pentru familiile lor, aşa că oraşul este la picioarele lui. Sergentul John O'Mara este printre puţinii care încă îşi mai fac datoria, dar se luptă cu morile de vânt pentru că infractorii pe care îi prinde sunt eliberaţi imediat de câte un judecător amabil. Şeful poliţiei este sătul de Cohen şi de relaţiile lui, aşa că îl însărcinează pe John să adune o echipă formată din cei mai buni poliţişti care să îl doboare pe Cohen prin orice mijloace, fie ele şi ilegale. Ajutat de soţia lui, John ale pentru echipa sa poliţişti vrednici ( de aceea mi-a amintit de Ocean's Eleven, pentru că şi acolo era vorba de o echipă formată din cei mai buni hoţi), însă singurul care îl refuză este colegul lui, Jerry.
Jerry se complace în situaţia existentă. Deşi nu e un poliţist corupt, nu vrea să agite apele şi îşi vede de pariuri şi de nopţile pierdute. Asta până când Jerry o cunoaşte pe frumoasa Grace, protejata lui Cohen de care se simte foarte atras şi ştie că mafiotul l-ar ucide dacă ar afla că s-a atins de iubita lui.

 În plus, asistă la moartea complet accidentală şi nemotivată a unui băiat care îşi câştiga bănuţii lustruind pantofi şi care era prietenul său, aşa că până la urmă un loc în echipa lui John nu îi mai pare ceva atât de rău şi vrea şi el să îl distrugă pe Cohen.


Gangster Squad e un film destul de previzibil, iar actorii (deşi buni) nu prea au material de lucru având în vedere că personajele principale sunt mai mult schiţate, însă mi-a amintit oarecum de filmele vechi alb-negru cu poliţişti versus mafioţi, aşa că l-am urmărit cu plăcere. Deşi nu este un film memorabil, l-aş recomanda pentru o vizionare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…