Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Blindness (2008)


Regia: Fernando Meirelles
Scenariu: Jose Saramago (roman), Don McKellar
Distribuţia: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Gael Garcia Bernal, Danny Glover
Blindness este un film peste care am dat întâmplător aceasră în timp ce butonam telecomanda. În ultima perioadă, nu am mai urmărit nici un film, nici un serial nou, ci am preferat să revăd câte ceva de prin colecţia mea, aşa că de aceea am absentat şi de pe blog.
Blindness este un film pe care l-aş cataloga drept "ciudat", pentru că are foarte multe scene care fie pare că sunt de umplutură, pentru că nu au vreo importanţă anume pentru desfăşurarea acţiunii, fie sunt scene care par să aibă mai multe sensuri şi trebuie să stai să te gândeşti care este semnificaţia lor adevărată.
Un oraş american este cuprins de o epidemie ciudată, din cauza căreia toţi oamenii orbesc brusc. Guvernul îi trimite pe cei afectaţi primii în carantină într-un spital psihiatric abandonat. O femeie neafectată de epidemie îşi urmează soţul în carantina impusă, fără a dezvălui nimănui că ea poate vedea. Acolo, criminalii şi cei superiori fizic îi transformă pe cei mai slabi în sclavii lor personali şi gestionează raţiile şi aşa precare de hrană pe care le primesc săptămânal.
Practic, ceea ce se întâmplă în spitalul abandonat este ceea ce se poate întâmpla oricând cu societatea umană aflată într-un punct critic, pentru că, la urma urmelor, cu toţii suntem animale conduse de instincte. Scenele din spital sunt foarte dure şi m-am bucurat că măcar au fost filmate astfel încât să nu se vadă prea multe detalii. În mijlocul acestor nenorociri, femeia văzătoare şi soţul ei (le spun aşa pentru că nimeni nu îşi foloseşte numele) formează un mic grup de rezistenţă împreună cu un cuplu asiatic, un băieţel abandonat, o femeie şi un bărbat.

Filmul poate părea foarte plictisitor pentru că nu se oferă nici o explicaţie pentru epidemia de orbire, iar în timpul "războiului" din spital, nu prea am înţeles de ce nimeni nu s-a revoltat împotriva criminalilor până nu s-a ajuns la prima crimă. Cu toate acestea, cred că este interesant de urmărit pentru psihologia personajelor şi pentru că este un film care te pune pe gânduri , deci nu e de văzut pentru simpla relaxare.
În privinţa personajelor, nu mi-a plăcut deloc Julianne Moore, de altfel nici nu sunt fana ei, în schimb Mark Ruffalo e adorabil orice ar juca, şi îmi pare rău că nu primeşte mai multă recunoaştere.Gael Garcia Bernal evident că a primit rolul principal negativ, doar ştim că americanii au o obsesie cu distribuirea străinilor în roluri negative. Totuşi, e foarte foarte greşit că mi s-a părut al naibii de sexy? :D

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…